22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • pyrohun #15813
    Ez nem így van, a forgalom priorizálás már régóta tervbe van véve és köze nincs Magyarországhoz. Már 4 éve is voltak erre tervek a UPC-nél Európa szerte.
  • pyrohun #15812
    De még mindig nem értesz valamit...

Mondjuk UPC esetében ugye sok sok városban ott a szolgáltatás. Nyilván nincs mindegyik város mindegyikkel összekötve optikával, mert ugye ez lehetetlenség, meg felesleges is. Így sok esetben az adat mondjuk Budapesten keresztül megy és bizony több olyan központon is keresztül megy, ahol akár két optikai kábel összefut és közte van egy hálózati eszköz. Azokon a hálózati eszközökön pedig ugye nem fénysebességgel megy át az adat, csak 1-10 Gbit sebességgel (most a hasamra ütöttem), ami meg igen kevés tud lenni sok esetben. És ez a Diginél ugyanígy van. Lehet, hogy most még nem érződik mert kisebb a hálózata, de előbb utóbb ők is belefutnak ugyanebbe a problémába.
  • zomgzerg
    mármint a tgecinek
  • zomgzerg
    igazából nekik köszönhetjük ezt az egészet, ha nem jöttek volna a kamu 18 mbites adsl ajánlatokkal akkor a upc-nek nem kellett volna hirtelen ráígérni a 20-al és most nem tartanánk itt, nem anyáznák őket minden fórumon éjjel-nappal, és mindig tölthetnénk annyival amennyiért fizetünk.
  • ACE
    Na épp ezért mondom, hogy ha egy régión belüli hálózaton zajlik az adatforgalom, akkor az nem jut el a BIX-ig, és az nem zavarja a régió-Budapest kapcsolatot sem...
  • pyrohun #15808
    UPC Bix kapcsolata jelenleg ha jól tudom 2x20GIGABIT (redundáns), és valamikor talán 2007 elején bővítették, akkor 2x10Gbit volt. Ezzel akkor neki volt a legnagyobb Bix kapcsolata, de nem tudom, hogy most mi a helyzet a többi szolgáltatóval.

Jó, de mondjuk UPC-nek 300+ ezer előfizetője van, nála csak a T-Online nagyobb, de ott nincsenek ilyen sávszélességek.
  • pyrohun #15807
    mert régen a bix kapcsolata feleekkora volt, meg még annál is kisebb.

UPC hálózata úgy müxik, hogy adott városokba adott sávszél van. Van olyan város, ahova összesen van 1 gigabitjük. Namost képzelheted, ha az adott városban van 1000 user és mind rászabadul...

Igazából elég hülyén van megoldva, de engem nem érint, mivel Budapest közepén vagyok, így nálunk szinte soha nincs szükség korlátozásra, mert egyszerűen akkora a sávszél, hogy nem tudjuk telíteni :)
  • ACE
    Tehát azt mondod, hogy a UPC hálózata nem bírja a sebességet, és azért korlátoz? Akkor régebben miért nem számított bele a 30 Giga adatforgalmi korlátba a UPC-n belüli forgalmak? Miért születtek Chello-s torrent oldalak, meg DC hub-ok?
  • bertino
    hát közel sem :D
  • ACE
    Meg kell nézni a szerződési feltételeket, és abban van egy garantált minimum sebesség. Ha az megvan, akkor sajna nem reklamálhatsz...
  • pyrohun #15803
    Leírtam már kb. 3x, hogy hol szokott lenni a szűk keresztmetszet. Bix kapcsolatnak köze nincs hozzá.
  • ACE
    Szerintem, javíts ki ha tévedek, a szűk keresztmetszet a szolgáltatón kívüli sávszélesség, BIX-re kapcsolódás sebessége. Az szokott meghalni, szerintem a belső hálózatát a legegyszerűbb, legolcsóbb fejleszteni, a BIX-re való kapcsolódás sebessége viszont súlyos pénzekbe kerül... UPC is ezért vezeti be a priorizálást, nemde?
  • DJ RX7
    Sziasztok! Lehet kicsit off topik lesz, de nem nagyon tudok máshová írni.
    Szóval, az internetszolgáltatóm a Naracom. Ugyebár nemrég költöztünk ide, és ezt a szolgáltatót választottuk. (családi övezet, 5 mbit/s-est, antennán vagy min keresztül jön :D) Az elején még jó is volt és működött rendesen jött a megfelelő sebességgel. De kb. ez így volt egy hétig. Mostanára már annyira szar lett, hogy alig-alig jön. A letöltésem 50kb/s között ugrál de van amikor 20 alá is megy. Namármost ez nem igazán fer, mert ez egy nagy átbaszás. Ha a szerződésbe leírták, hogy 5 mbit-el fog jönni akkor nekem jöjjön 5 mbit-el mert én nem modem-es sebességért fizettem ki.
    Lehet, hogy a borús idő miatt ilyen rossz a vétel? Utóbbi időben kicsit rossz idő volt, de semmi esőzés, semmi vihar csak felhők. Ez a szolgáltató helyi és itt van a városunkban a hely ahonnan küldik mindenkinek a jelet.
    Szóval a kérdésem az lenne, hogy le lehet mondani a szerződést azzal érvelve, hogy "átverés az egész nem 5 mbit-et adnak hanem egy modem betárcsázós modem sebességét." 1 éves a szerződés, de én 1 évig nem akarok-e sebesség mellett élni. Általában este 12 után szokott menni a megírt sebességgel, de néha még gyorsabban is, de hát kinek van még ereje este 12 óra után gép előtt ülni.
    Köszi előre is és sry még egyszer az offért.
  • pyrohun #15800
    Miért ne számítana bele? Azoknél a szűk keresztmetszeteknél, amikről a múltkor beszéltem tök mindegy, hogy milyen adatforgalom megy át...

Szerintem előbb utóbb a digi is kénytelen lesz amúgy alkalmazni a priorizálást..
  • ACE
    Meg gondolom a DIGI hálózatán belüli adatforgalom nem számít bele, azt meg majd könnyen meg lehet oldani egy ipfilter-el...
  • zomgzerg
    ugyanaz bennevan mint a upcnél csak nem alkalmazzák egyelőre
  • ACE
    DIGI-nél nincs az ÁSZF-ben valami korlátozás?
  • Stefling
    Az én rekordom, most mióta bekötötték 2 nap alatt 100Gb :D:D:DD de csak a feltöltés miatt... amugy nem lenne ennyi..
  • ACE
    Ja a 300 Giga 3 hónap átlagában elég sok. Az elmúlt időszakban ebben a hónapban sikerült rekordot elérnem, az is csak 220 Giga :)
    Egyébként ma nem tapasztaltam a korlátozás hatásait... pedig a bix-ben úgy látszik, hogy ugyanúgy visszaesett 13 óra után a forgalom...
  • ladminka
    jaja, csak itt nem tudok törölni/szerkeszteni :)
  • passatgt
    nézd meg mire válazolt:)
  • ladminka
    http://www.upc.hu/pdf/internet_ASZF_2008_1129.pdf
    10.1.1 Extrém használat
    "... a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat)."
  • ladminka
    hehe... sose volt ;)
  • Stefling
    Diginél 4-es a ping, max le/fel ttöltésnél is max 40 :D:D:D
  • Grifidos
    Szerintem már nem upc dolgozó.
  • mflex #15788
    Anno sokat osztotta itt az észt, mostanában nem járt erre pedig kiváncsi lennék a véleményére néha:)
  • pyrohun #15787
    szar helyen lax :))))))))))))))
  • Dj Xyberpunk
    Annyira undorító ez a UPC :S Drága , és fos! Bármilyen magyar szerveren 23:00 előtt nem tudok játszani, 100-200as ping..meg ez a p2p korlát..10 ezer ft-ot fizetek ezért az ultrafosért. Nem baj, nemsokára Digi 30/20 no p2p korlát ! (már előre látom, hogy az életben soha nem fogok visszaváltani a upc-netre, se semmire ami a upc-vel kacsolatos) Amúgy meg ne mondja nekem senki, hogy ne torrentezésre, meg játékra használja az ember a netet, mert az előfizetők nagy része kihasználná ezt is....

Van valakinek UPC-vel ping problémája a XX., XXI. kerület környékén?

• Rocko
    hát nem max-szal, de így jobban jön
  • ACE
    Akkor elég hanyag a webmesterük...
  • RBJ
    korlátra válaszolva azt már eltorolték a hetekben.
  • ACE
    Egyetértek...
  • Dj Faustus #15781
    "mondták nekem, akiknek diginetjük van. hogy vihar volt, elment net/tv aztán 1 napig nemvolt "
    Az optikát csavart érpárras vonalakra elosztó eszköz elektronikai elvű.
    Ha az nem kap áramot (mert például áramszünet van), nem működik.
    Ha túlfeszültséget, villámcsapást szenved akkor sem működik.
  • bertino
    sohaj...
  • Dave0092
    és ezt valahogy nem lehetne kijátszani?
  • zomgzerg
    mert korlátozzák? erről szól a topic 1 éve
  • Dave0092
    viszont ezt megválasszolhatnátok, hogy miért van az, hogy bárhonnan töltök az 5 megás netemmel 6-7 megával, de ha torrentezek, akkor képes valamikor 50-el tölteni, valamikor 600 al... a mag-rol szoktam, és oylan torrenteketet amit max sávszéllel kéne szednem... már beálitottam aztis hogy a DHT le legyen tiltva, és a feltöltést is lekorlátoztam... de igyis néha rossz.
  • ACE
    Elvileg viharnak nem sok köze lehet hozzá, mert az optika a földben van... Esetleg beázás, de azt sem hiszem.
  • Dave0092
    mondták nekem, akiknek diginetjük van. hogy vihar volt, elment net/tv aztán 1 napig nemvolt
  • ACE
    Ezt honnan vetted?