UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

holecsko10
Akkor miért nem tudok felcsatlakozni a játékra mert kettõ Budapesti barátom feltud csatlakozni de Debrecenbõl nem megy.

TDU,ETS2 Nick: holecsko

Ez hogy mire enged fel, meg mire nem, nem szolgáltató függõ... valószínû a serverrel lehet valami, amire kapcsolódni akarsz.
A silver-t meg 6-án hajnalban kezdik el emelni.

steam, origin: ACE_hun

Miért ne lehetne? Te azt gondolod a TCP/IP-nek bármilyen köze van a MAC-hez? nincs, a MAC address-t csak a hálózaton belül az azonosításra találták ki, rohadtul nem nézi, hogy van-e már valaki a hálózatban olyan MAC-el, elhiheted. és a TCP-t nem is zavarja az ugyan olyan MAC address. Tudtommal esetleg IPX/SPX (broadcast)alapon mûködõ hálózatos játékokat zavarhatja. Javítson ki valami jobban hozzáértõ, ha tévedek.

holecsko10
Sziasztok!

Most nekem silver csomagom van még nem emelték meg a net sebességet de 2 napja nem tudok felmenni egy játékra Test Drive Unlimited és ennek a szerverére nem enged fel mindig vissza dob még pár upc-s embert is megkerestem és náluk is ugyan ez van kivéve egynek nem annak még nem volt baja vele. Közben más netes játékra felenged Rfactor,GRID stb.

TDU,ETS2 Nick: holecsko

pyrohun
egyszerre nem lehet egy hálózaton két ugyanolyan mac address laptoppal ugye nem egyszerre netezel több helyen.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Regisztrálni kellett a MAC-eket, és kész?

Sikerült átraknom switch módba a routert(assign wan port to lan, dhcp disable, wan connection disable, stb), és mûködik, van külön ip-je a két gépnek, de látják is egymást hálózaton ahogy eddig 😊
Miért ne lehetne ugyanaz a MAC address? Ki nézi azt? És ha nekem pl. van egy elõfizetésem itthon, meg Anyáméknál, és ott is meg itt is szoktam használni a laptopomat?

Lehet routerrel is, csak nem a WAN, hanem a LAN portba kell dugni a modemet meg a gépeket...

pyrohun
ha 3 külön ip-t akarsz, akkor fogsz egy switch-et (nem routert), rákötöd a modemre, majd mind a 3 gépet külön beregisztrálod. de routerrel, helyi hálóval pöppet egyszerûbb és ugye arra végtelen gépet rárakhatsz.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
ugyanaz a mac address nem lehet, de elég kevés esély van, hogy ugyanazt használnád, mint más. elég csak az utolsó karakterét egyel feljebb vagy lejjebb módosítani. Sõt általában ebben az esetben egy szintén az alaplapodon lévõ másik eszköz mac címét találod el. (pl. bluetooth-nak is van, stb.)

És Gold esetében hogy mûködik ez a 3 gép dolog?
Meg lehet valahogy oldani routerrel(DD-WRT Firmware), hogy külön IP-t kapjanak a gépek? Persze gondolom alap router funkciókat ki kell kapcsolni, illetve állítgatni(DHCP, NAT, ilyesmi).
Szerintem kiba nem figyeli, hogy hány MAC address jön be, egyszerûen ahhoz a vonalhoz azt a MAC address-t reggeli be, amit megadsz neki. Ebben az a lényeg, hogy ne használhasd több géppel, tehát csak egy IP-t kaphass. Lehet ugyanaz a MAC több elõfizetésnél is, azt nem figyelik, legalábbis nem lenne értelme.

precision
honnan lehet pl valid mac addresst szerezni? vagy mi van ha olyan maccímrõl érkezik be modemreg a upchez ami már épp használatban van?

Bazinga!

A MAC átírás nem olyan bonyolult, XP alatt pl. eszközkezelõben a hálókártya tulajdonságaiba kell belépni, és ott az Advanced menüben a "Hálózati Cím" mezõt kell átírni az általad választott értékre.

precision
több módszer is van

1. vagy egy új hálókártyát teszel a gépbe
2. vagy a meglévõ mac címét írod át, ami sztem eléggé macera és nem éri meg... igazából nem is tudom hogy kell, de google mindent tud, kérdezd õt
3. vársz pár hónapot, míg upc magától nem ad újat
4. proxyn keresztül kapcsolódsz a netre, így nem a saját ip -d látszódik, és ráadásul lassú mint a szar (mármint az open proxy -k általában)

nekem hálistennek soha nem volt szükségem új ip -re... neked miért fontos? 😛

Bazinga!

Zinaj
ip-t hogyan tudok váltani?

i7 azt szevasztok :P

Elsõdlegesen a profit orientált cégeket - mint a nevükben is benne van - nem éppen a korrektség jellemzi...

Ha finoman akarok fogalmazni azt mondom, hogy nem túl korrekt a UPC. Képzeljétek el mennyit nyerészkedik rajtunk, amikor a Diginek pl féláron vannak gyorsabb (min. 2x) csomagjaik. Júniusban letelik a hûségidõm, és irány a Digi.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

nédda, omst emelték a netet, habár mikor ellenõrizni akarom, mindig kifagy a netem 😄 eddig 23/3 lenne (25/3 gondolom) 😄
na mind1, nyalják meg akkoris 😄
CzGobe
én nem szóltam és nekem 1 csomagot lejebb váltottak, na az milyen? 😄

eom$

de ez is mijen h nem váltanak... az meg a másik hogy valakinek váltottak, neki is olyan volt mint nekem, és õ se szólt, nekik váltottak. bundakamuaz egész 😄 pokolra a jupiszivel ^^
Az egy dolog, hogy megszünt. Amíg te nem váltasz, addig marad. 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

mármint nem én felejtettem el, hanem õk xD
Szia, nálunk sem emeltek (XIII. kerület) de sztm el is felejtettem, ha már akkor sem váltottak nekünk csomagot mikor megszünt ez a (10/1)
le se vagyunk szarva 😞
Blekk Síp
Nálam is ez van, kb 2 naponta jön elõ.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

tommygear
az lesz
werkfilm
1221 modemcsere.

tommygear
na most felidegesítettek...

nem elég hogy naponta vagy 3x 4x resetelik a modemet, de már ott tartunk h resetelés után el is megy a net addig amíg saját kezûleg nem indítom újra a modemet... faszkivan <#wow3><#wow3><#wow3><#wow3><#wow3>
Ja bocs, május végéig van idejük.
Nálam még mindig nem emeltek, Bp. I.ker. Ti kaptatok emailt az emelésrõl?
tommygear
utorrent 1.8.2
werkfilm
nod32 web access protection?

STREEX
Tudnátok tanácsot adni? Nekem 10/2 es chellom van, mind a letöltési mind a feltöltési sebesség kiváló de kb 1 hete a weboldalak istentelenül lassan jönnek be ha megy a torrent.Régebben semmi ilyen problémám nem volt.Mivel senki sem írt ilyet nyilván nem a upc-vel van a gond, de akkor mi lehet? Van ötletetek?

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Sztem jó. Nekünk is ez van 😉

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

gduck
Ez egy bérelt vonal (ML=Management Line) volt, a HBONE hálózatban. Az eszközre nem emlékszem pontosan, ha jól emlékszem azt még a távközlési szolgáltató adta a vonalhoz (ma már ugye saját routerek vannak). Még Windows 3.1 volt Netscappel 😄 A kezdetleges weboldalak jöttek vele simán 😄 Mondjuk a 35MB-os F1GP vmi 6 óra alatt jött le ha jól emlékszem 😉 A régi szép idõk...

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

Hát akkor mik voltak? Mivel volt megoldva ez az irtózatos sebesség? Szintén analóg modemmel?

gduck
Nem 😄 Ez annó még a magyar Internet csecsemõkorában volt 😄 Hol voltak akkor még a csúcssebességû modemek 😊

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

Kivéve ha lesz nálatok 30/20-as digi ugyanannyiért 😄

tommygear
csak kötekedni jár mindenhova
pyrohun
te minden topicba beleröfögsz valami baromságot (vagy geciséget - lásd depressziós topic..) ?

2004. május óta van netem UPC-tõl, nem hiszem hogy fog zavarni a 2 év hûségszerzõdés 😊

passatgt
jó hát

werkfilm
2 évig a upc kurvái vagytok

Tegnap rendeltük meg a háztartási UPC akcio keretén belül az internet 30-at (30/3 MB/s) elég olcsón, jó dolog volt ez? vagy van benne valami beugrató

tommygear
nekem is 56k-s modem volt, ingyenes kiwi internettel, modem hangja volt a legkomolyabb amikor betárcsázott <#nevetes1>
emlékszem 10 megás videót 1 óráig szedtem 😄
Én végig mentem, 14.4 utána 28.8, utána 33.6 és végül a 56K-s Acorp volt az uccsó 😊 Kitartott az ADSL-ig, tök furcsa volt nappal IRC-elni, sok hülye Sulinet-es volt akkor, most meg már nem is IRC-elek 😄

bertino
<#eljen><#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

passatgt
nekem az elsõ 56k-s modem volt, havi 15 órás invitel kártyával

pyrohun
Volt elvileg 8,4kbit / sec is anno 😊