World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja mar latom. Masik postomra reagaltal, mint amire szerettel volna. Volt egy olyan amiben azt irtam le, hogy pve kornyezetben nagyon elmarad a feral dmg, es ahogy erosodik mindenki gearje annal jobban. A masik postomban pedig azt irtam, hogy miert is kellene pvp feral buff. Es ez utobbira reagaltal furcsan, amikor abban nem sok szo esett sebzesrol. Habar az teny, hogyha rootsolni, cyclonozni akar a feral druid, akkor eleg sok idore kiesik a dd szerepkorbol.

No de mindegy, mert itt eleg sokan keverik a szezont a gozekevel, nehez konstruktiv vitaba bonyolodni.

Crassusnak azert kulon: feral druid mindigis verte a melee classokat, csak sokaig tartott, es ez egyre novekszik, aminek ugye nem kell elmeselnem a hatranyait. Raadasul a rogue-oknak egyre nagyobb eselyuk van. Healereket kb eselytelen verni ferallal. Clothos dd-k ellen pedig kell makolni par kritet, kulonben viszlat (frost mage pl eselytelen, sl lock is nagyon necces). Szoval engedtessek mar meg a feral druidaknak, hogy legyen olyan ellenfel, amit jo esellyel lenyom. ^^

Botond
Keveslem, ez tény. De ez van ezt kell szeretni, vagy rerollolni. De te olyat tõlem még nem hallottál, hogy adjanak ezt vagy azt, az Crassus rinyagép mûsora. :-D Aztán közli, hogy az olyan rinyagépek miatt mint õ b@sszák szét a gémet folyton. :-D
Magh
A healer vs DPS egyensúly eltolódása a 25-fõs raidek következménye, ráadásul az összes healer class egyéb supportja is nagyban felülmúlja a DPS-ekét. Ez az egyik fõ probléma, amit a WotLK-ban meg kel oldaniuk. Aztán a 20k körüli HP poolok miatt kötelezõ lesz minden classnak adni valamilyen healt, különben még nevetségesebben eltolódnak az erõviszonyok.
A manadraint már most jó 50%-al nerfelni kéne, fõleg a manaburn, valamennyire a viper string OP (lockkal nincs gond mert gyenge és channeled).

Vista akadály WoW-nak?Ugyanúgy hibamentesen fut Vista alatt mint Xp-n?
thx

★ 汤姆 李

s0n1c
"Ha te is játszol druiddal te is tudod, hogy egyáltalán nem a dps vagy össz sebzés a kevés. Nincs rendes cast szakítás, egyáltalán nincs heal csökkentõ és lassító skill, így minden elfut és vígan castolja amit akar. Pont ezért szívunk mi is a legnubabb grouppok ellen is arénán, mert resto sámán earth shieldjét nem bírom átdpselni pl..."

Pedig ez nekem eléggé úgy hagnzik, hogy mortal effektet szeretnél valamelyik melee skilledre, kevesled az interruptot és a snare skilljeidet.
dragon11
Értem köszi😊 akkor vadász leszek😊

btw szerintem tényleg le kéne már cserélned azt az 53-as trinket.
elhiszem, hogy jó az a kb. minden 1 percben +1 extra attack, de vannak annál 100x jobb trinketek már, amivel sokkal többet profitálnál egy fight alatt. (nekem is le kéne már cserélnem a szar kék trinketem (vengence of the illidiari vagymiaszösz), de perpillanat se kedvem, se türelmem nincs hozzá -.-)

na én be is fejeztem ezzel az észosztást, jó étvágyat mindenkinek 😊

btw egész mókás kis észosztást olvastam most 😊
élmény volt igy ebéd elött, köszi 😊)

a feral charge ugyanaz, mint a warrinál az intercept, csak más a neve.
druidának 1 féle charge-a van, warrinak 2 (egyik out of combat charge, másik meg combat charge, s mindkettõhöz kell 10 rage).
a resto druid meg azért veri el a warri-t, mert:
1. a warri szétveri magát a thorns buffon gyakorlatilag, miközben a resto druid hot-okkal simán overheal-eli a warri dmg-ét (ha nincs elég rage, nincs dmg se, a 450+ resis resto druidba 3,6 secenként ütött átlag 800-as autohit-jeidet meg kiröhögi)
2. a heal-kapacitás olyan szinten elhúzott a dps mellett, hogy 1v1-ben gyakorlatilag a dps class nem képes túldps-elni a heal-t.

emiatt van az, hogy arena-ban az gyõz, akinek a healere tovább húzza manával és az a csapat veszít, ahol a healer elöször lesz out of mana.
mi mikor bemegyünk mostanában arena-ba mást se látunk, csak azt, hogy priest: mana burn, mana burn, mana burn, warlock meg drain mana, drain mana, drain mana.
a dps classok le vannak kb. szarva nagy ívben, max kapsz 1-2 cc-t, mindenki más meg arra meg hajt rá, hogy a healermanát mielöbb kinullázza, mert akkor lesz neki default win.

innentõl két lehetõség van:
1. a blizz direkt igy csinálta, hogy ezzel is elnyújtsák a meccsek hosszát
2. "véletlenül" igy jött össze a blizz akarata ellenére (ezen mondjuk csodálkoznék), ezesetben viszont mana drain skillek-talentek-spellek nerfje várható, némi heal nerf kiséretében (ami szintén felveti majd a kérdést, hogy ez hogy fog hatni a pve-re)

[HUN]Crassus
csak annyit kérdeznék: láttál már harcolni? vagy harcoltál már velem vagy ellenem? NEM? akkor miért ítélkezel?😉
A trinketre visszatérve pedig amint kijött TBC mindenki lecserélte egybõl vagy akinek nem volt 1-2 kedvenc tápos epik trinketje az késõbb a BC-s trinketekre a régieket,mert azok valóban jobbak voltak mint a régiek viszont a HOJ tbc elõtt is ritka volt nagyon, sokan még anno 60-on is csak néztek,hogy mi ez meg honnan van, nagyon kevesen ismerték/használták mivel elég ritka drop is volt.Én sokáig kardos voltam így én nagyon megkedveltem mivel azok az extra atackok igencsak jól jönnek.Valóban 70s karira kevesebb egy hangyafasznyit a procrate-ja,de nem szamottevõ.Mivel te is a WOW-al játszol így feltételezem képben vagy azzal,hogy bizonyos "papíron" leírt %-os értékek rohadtúl nem a feltûntetett értékek alapján proccolnak...
1-2 példa: Mace stun 1 ellenféllel szemben nagyon gyakran 3x4x!!! is proccol,de 2x szinte holtbiztos pedig csak 5% van rá..
Orkként most 25% stunresistem van,de szinte sosem jön be volt már 40% is,de akkor is stunlokoltak nemegyszer pedig 25 meg 40% borzasztó sok ám!
rengeteg ilyen %-os érték van ami teljesen máshogy proccol mint ami felvan tûntetve....

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

BEAST
Tudod en mar csak egy dolgot nem ertek, ha te ekkora pro vagy hogy kb egyedul a vilagon rajottel hogy egy ~1% esellyel proccolo trinket a legdurvabb pvp item, akkor miert te vagy az akinek problemai vannak pvpben? 😄 ... 1%, tudod te mennyi az? Ne magyarazd mar meg nekem hogy neked minden harcban 2x procol 😊 , ha DW Fury lennel meg talan el is hinnem 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Botond
Csak az ilyen nubok mint te teszik lehetõvé, hogy az ember combatban kijöjjön casterformban és ott sértetlenül felpakolgassa magára a hotokat, elcastoljon egy cyclonet, visszamenjen bearbe lechargoljon vmit beszakítva egy castot, és az így 10 sec szenvedés árán nyert 1 secben agyonpwnoljon vmit. De hát ilyen nub sajna mint te kevés van ezért többnyire amint kijön az ember castformban kapja a kidney,hojt vagy vmi hasonló jópofaságot és már meg is halt.10bõl 2x mikor macskából váltok maciba vagy fordítva akkor is caster formban stunolódok le, mert ilyen a szerencsém. :-D Persze ilyenkor trinket már elment 1 perce. :-D
[HUN]Crassus
persze a klassz maga imba csak az én csökött szellemi fogyatékosságom miatt nemtudom ugye kihasználni és még 70-en is olyan trinketem van/HOJ/ ami csak 2x proccol minden fightban O_o

Davidus
nem arra volt. csak a frenziedröl van most szó

V9ykn8_TZL0

[HUN]Crassus
nekem pont ezért a kedvencem a warri,mert ilyen imba klassz😊

[HUN]Crassus
áhhhhá, szerintem is mi jobban tudjuk magunkat healeni mint egy Druid😛😄

gondolom a #118198-ad erre volt a reply "közben annyit gyógyul a hotokból meg ragebõl",de akkor te olyan druid vagy,aki csak a frenzied regeneration-t használja combatban?😄😛

BEAST
Jah, vicces amikor egy arms warrior tobbet healel egy harc vegen mint egy retri paladin, pedig mindketten csak sajat magukat gyogyitjak 😄 ... najo ritkan mast is, de akkor is imba a second wind :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Davidus
ott a second wind ami még jobb is mert ingyen van

V9ykn8_TZL0

[HUN]Crassus
tudod te mi mennyire örülnénk egy ilyen képességnek?

[HUN]Crassus
"ha" butaságokat hordanék össze akkor is lehetne kultúrember módjára elmondani az ellenvéleményt vagy a tanácsokat és nem személyes sértegetésbe átmenni!Lásd tegnapi válaszomat Wildor karielemzésére...
Amikor a SZEMÉLYEM ellen irányul egy post és nem a karakterem ellen akkor sajnos nemtudom poénnak venni!
Akik ismernek ezt pontosan tudják a végleteikeg lehet nubozni,lehülyézni a karakteremmel való játékkal kapcsolatban.Furcsamódon akikkkel vagy akik ellen játszom teljesen megvannak elégedve a játékommal csak innen páran "látatlanban" ítélkeznek persze szíve joga mindenkinek,de ha én nemvagyok bunkó akkor elvárom,hogy velem sem legyenek azok! Szerintem ez így a korrekt!

Davidus
100 ragert 2500 hp
wow

V9ykn8_TZL0

Botond
Nem a te hibád, hogy ha tükörbe nézel egy faéket látsz, így születtél.
Botond
nubfeszt 😛
BEAST
Ha butasagokat hordasz ossze, miert lepodsz meg hogy lebutaznak? 😊

[HUN]Crassus
neharagudj,de én sértegettem a SZEMÉLYEDET? azt aki Botond mögött áll? nemhiszem, szóval te se tedd,mert magadat járatod le vele és kihúzod a gyufát már megint!
Te valami nóbeldíjas egyetemi tanár vagy aki lenéz mindenki mást a környezetében??? Fogdd vissza magad ha megkérhetlek!

BEAST
Ha neked is nagyobb lenne az olvasas skilled latnad hogy en Shai postjara valaszoltam :p

Botond
Te nagyon túl képzett, te ezt hol olvastad, hogy a resto sámánt vki is üti? Az olvasás is egy skill ám, meg a szövegértés is, és mindkettõ itt elég sokaknak 0 vagy alatta van. Skillezzetek nupok, mert különben sok a miss. :-D
Botond
Nem mondtam, hogy feltétlenül õt ütöm. A puhábbat ütöm, és reménykedek, hogy az õ manája hamarabb kifogy, mint az én palámé. :-) Volt hogy sikerült. Médzs,lock,pap,rogue mellé kevés resivel és el is égette a manáját seperc alatt, utána meg ugye helló volt, de volt hogy jött druiddal, warrival, palával, huntival na akkor üthettem a sámlit, de minek. :-) Mindig nem lehet nyerni.
Botond
És ki mondta, hogy nem az? Ki kívánt bármit? Egyszerûen azért, mert a szövegértelmezés legalja, és az IQd egy halom lepkéével vetekszik, attól még megtanulhatnál olvasni és értelmezni. Megint beindítottad a rinyaáradatot, mert a te hybrid klasszod nem a dps király, erre elmondtuk mi druidok, hogy nálunk sem fenékig tejfel ám az élet, csak a te szûklátókörûséged szerint. Csinálod itt a rinyafesztivált, hogy jajj kifarmoltam a lvl53 trinketem meg van 20 resim, és jajj bántanak a csúnyabácsik. L2p te sötétség hercege. -.-
[HUN]Crassus
igen resto sámli is baszott kemény meg a disci pap is...úgy általánosságban aztmondanám minden healer klassz kõkemény lett😊

BEAST
Azert utik a resto shamant, mert a druida imba kaszt, de ettol fuggetlenul nem art ha egy kis skill is szorul az emberbe <#idiota>

hat nem tom, miert a resto shamannal kezditek? meleenek nem sok eselye van az ellen ha nincs hozza purge,dispel tamogatas. 12-13k armort, 400+resit, earthshieldet, lesser healing wavet atdpselni meleevel...haaat nem tul jo otlet, egyedul a nagyonjo geares, wound poisiont secpec felpakolo rugok tudnak meglepetest okozni. + ne feledjuk 30% alatt procolgat a natures` guardian is😊

es vegul egy tip: shaman csapatok elleni gyozelem elso kulcsa a totemek minnel hamarabbi elpusztitasa (kb azonnal ahogy lerakja)

[HUN]Crassus
"A különbséget elmagyarázzam, hogy a charge -10 rage vagy +9rage az mit jelent?"tudom mire gondolsz,de akkor én fogalmaztam rosszul:nekünk van a charge ami PLUSSZ rage-t ad,de csak OOC-ben használható nektek viszont feral charge van ami ugyanúgy mint nekünk az intercept ragebõl használható és nem ad rage-t viszont ezt lehet combatban.

"Baromira nem ignorálja a lassító effekteket a charge,és nem lehet kichargolni stunból. :-D Ezeket a marhaságokat olvasod valahol vagy te találod ki" lehet hülye vagyok,de csak tegnap nem 30+ druidát láttam ílymódon cselekdni😛😊

"Ha te is játszol druiddal te is tudod, hogy egyáltalán nem a dps vagy össz sebzés a kevés. Nincs rendes cast szakítás, egyáltalán nincs heal csökkentõ és lassító skill, így minden elfut és vígan castolja amit akar. Pont ezért szívunk mi is a legnubabb grouppok ellen is arénán, mert resto sámán earth shieldjét nem bírom átdpselni pl..."
amúgy pont ezekmiatt a kívánságok miatt abszódik el a WOW szerintem ahhoz képest,hogy egy HYBRID klasszról beszélünk éppen elég dologhoz ért a druida már így is ne akarjon már mindent! Ha minden klassz tudna MS-elni,healelni,CC-ni,Decurseiolni,purgeolni stb.stb.stb. akkor miért nem lenne 1 olyan klassz aki mindent tudna azt csókolom?
Éppen elég dolgot kitud egy Druida játszani így is,hogy megmenekítse magát vagy a társát mi a fenét akarsz még komolyan?
Pont az avatarod az élõ példa rá 51,91% krit? egy Hybrid kalssznak? nem gondolod,hogy egy ilyen százalék önmagáért beszél? elegedj meg vele,mert kurvára nem szar a karid.

Botond
Te elsõsorban a dpsre panaszkodtál, amivel szerintem nincs gond, sõt leugtóbbi dps buffal át is estek a ló túloldalára. Viszont összességében lehetne valóban pár dolog használhatóságát javítani.
Botond
2v2ben egy esetben tudom elsõ pillanatban, hogy miénk a meccs. Amikor meglátom, hogy az ellenfélnek resto druidja van. :-D Ahogy azt is tudom elõre amikor 100%, hogy zakózunk, ez pedig amikor resto sámánt látok. :-D Ilyen az élet, kõ papír olló. :-D
Botond
Baromira nem ignorálja a lassító effekteket a charge,és nem lehet kichargolni stunból. :-D Ezeket a marhaságokat olvasod valahol vagy te találod ki? A különbséget elmagyarázzam, hogy a charge -10 rage vagy +9rage az mit jelent? :-D Meg eleve egy olyan resto druidról beszélünk aminek az összes balance és feral talentja ki van rakva a restos mellett. :-D Na azok aztán tényleg godmodeok, mert így utánaszámolás nélkül is lvl150esre becsülöm õket. :-D Cry more nub. :-D
[HUN]Crassus
mindjárt sírva fakadok ,hogy a druidák mennyire szarok:S
Amúgy igazad van egy fury/arms vagy egy arms/fury az voltaképpen healer klassz és természetesen tank klassz...nem dps.
Számomra elég nevetséges,hogy egy resto druid simán szarrá ver egy fury/arms arms/fury warriort minden nehézség nélkül...
A moonkinnek atom dmg-t képes kiosztani és egy feral szintén rugókat megszégyenítõ DD mókára képes és mellé még ott a cyclone/legbrutkóbb CC a játékban,de érdekes módon még ez is kevés egyeseknek/ a root a formaváltással a polymorf immunitas vagy a lassító effektek leszedése tud healelni/Rage-bõl!!! nyád!😛/ persze kevés a manája,de nekünk warriknak mennyi manánk van healre???Low dps maciban?? kiarákot érdekelne ha a melee csak karcolgatja és közben annyit gyógyul a hotokból meg ragebõl,hogy szinte nem is sebzõdik?
A druidok kitudnak chargeolni stunból amire a warri nem képes ráadásul a druida charge-a ignorálja a lassító effektek hatását míg a miénk a wow kiadatása óta úgy szar ahogy van.Lassító effektel a nyakamban simán 5-10 yardra az ellenkezõ irányba rak a charge mint kellene az esetek 90%ban.
Nemtudom,te hogy játszol feral druiddal,de nagyon is életképes és erõs klassz pvp-ben feleannyi menekülõ/túlélõ/gyógyító skillünk lenne....
Amit meg a blizz a restóval mûvelt az valami brutális valami lett😉Az valóban GOD mode.

I.C.ram
Eladó egy feltelepítetlen, azaz mg az ingyen hónap is benne van, World of Warcraft + Burning Crusade kieg Battlechest (díszdobozos) kiadásban. Van benne tipp füzet meg szép vastag színes könyvek. Akit érdekel privátot írjon.
Pedig mintha en is valami hasonlot irtam volna. 😊

s0n1c
éljen a csodálatos world pvp...
shaime01
egy-egy kiadosabb fight után azért eléggé elfogy a manám sajna az innervate-t meg nagyon sokan leszedik (felhunter,hunter,shaman,mage,priest meg kb mindenki:p) igy "ovatosan" kell használni kedvencem volt amikor nagrandban haala közelében dueleztem egy allys magel nem figyeltem a manáját elég jól játszot már mindkettöknek kb 0 manája volt amikor felraktam magamra egy lifebloom-t és egy innervate-t de a mage spellstealezte.. azt hittem a guta megüt õ nyomot rá még egy evocationt a szerencsém annyi volt ameddig ezt megcsinálta addig én -> swift flight form -> byebye 😛

DJ RX7
Nincs olyan, hogy "legjobb kaszt". Ha jól tudsz játszani az általad kiválasztott kaszttal akkor az a jó!

:3

rhazid
Ha el is fogyik a manája tolhat magára még 1 innervatet és ha van mellette még valaki akor véged ha nincsen vele senki csak idõ kérdése h megfeküdjön.

Azt néztem restos druidoknál h ugrálnak össze vissza bg-kbe és fossá healelnek mindenkit ha meg naon nagy a szopás akkor bárhonnan szinte eltud futni travel formba be elhúz és már üthetitek a bottal a lábnyomát.
Ezér kéne egy 70es resto dro0d mongyuk van egy 66osom csak sajna nincs kedvem vele jáccani😞

\"Pale angel go away Come again some other day The devil has my ear today I\'ll never hear a word you say\"

s0n1c
ez van, sajnos nagyon class (és spec) függõ az arena...
perpillanat 2v2 bracket-ben a legimbább healer a resto druida.
cyclone pedig tényleg egy bazi durva cc, a legmókásabb az benne, hogy még a pala se tud kijönni belõle bubival. van 1 trinketed ellene 2 percenként, aszt' csá.
az viszont tény, hogy feral druidnak /ma arena-ban sok funkciója nincs, 10x jobb másik dps classokat lehet találni helyette.
botond kb. le is irta, hogy miért suxx.
boomkin már 1 fokkal jobb választás arena-ra, de az igazán imba dolog a resto druida.
ez van.
de ugyanilyen alapon sírhatna a destro lock is, hogy melee ellen abszolút zero védelme van, sírhatna a prot warrior, hogy 0 a dps-e, s miért nincs shield block alapú arena gear, prot pala ugyanígy, ésatöbbi...
én is kétféle geart gyûjtök a warrimnak, egy pvp-t és egy tankolósat, de ha nagyon belegondolok kéne még egy pve dps gear is. ez kapásból 3 féle geart jelent...csakhát ehhez kinek van türelme?
mert nekem biztos nincs már...
bár mostanában a wow-hoz is egyre kevesebb van...

shaime01
*épp ezért szeretem 😊

shaime01
mert a resto druida amig van manája tényleg god mode:p

Botond
Na most látom, hogy szerinted is dps class a warri. :-D Na jó,akkor nem mondtam semmit. :-D Esetleg annyit, hogy druid a pewpew godmode. :-D
Botond
Van heal csökkentõ, lassítás asszem 2 féle is, és cast szakítás chargeal. Most hadd ne mondjam el, hogy mennyire hasznos a mi chargeunk, ami ragebõl megy egy olyan ellenfél ellen, ami nincs lelassítva tehát simán jön utánad, nem tudsz egy chargera való távolságot gyûjteni szemben azzal, amikor lelassítod, ami jó esetben egyenesen immobilize és úgy szarrá chargeolgatod, és egyébként is a felét healelik rá(mortal). És warrior se pure dps class csak crassus agyában. :-) Cyclone meg baromi jó, kiváltok casterba és hopp már meg is haltam,mire elmenne a cast. De theorycraftban odaver valóban. :-) Resto druidnak jó, mert felrakja magára a hotokat+barkskin és le nem veri semmi amíg vígan cycloneozik, de feral druidról van szó, aminek manája negyede hotjai felét healelik, és feralról átállni restora kb olyan, mintha új karit kezdenék lvl 1rõl,mert kezdhetem elõrõl a gear gyûjtést, szal nem alternatíva.

Ennek ellenére szerintem druid nagyon jó kis klassz, és nagyon szeretek vele játszani minden hibája ellenére, így van benne kihívás. Az meg hogy egyesek szeretik godmodenak beállítani az az õ nagyon véges agykapacitásukra bizonyíték csak. :-)
s0n1c
csak egy cycloneotok van, ami kb. a legjobb cc skill egész arenaban 😊