166745
  • Lacee
    korábban mintha több is lett volna, de vagy a kutya nem használta, vagy warez miatt zárták.
  • Fehercsoki
    Kéne a törtösöknek külön fórum akkor talán nem ide írkálnának.
  • Narxis
    Én csak megcáfoltam amit írtál, tetszik, nem tetszik sok a tört szerveres. Valószínűleg ezért özönlenek ide (is) segítséget kérni. Akárhogy írjátok ki a piros betűs részt.
  • panther112
    most is ott a wowtopik...
  • zomgzerg
    csak új gamek 2 napig és pofozni való fogyatékosok vitafórumai vannak ott.
  • panther112
    De ezt azért jól gondoljátok meg, ha elmennek a 'törtszerósok' az életben nem lesz kint a wow topik a top10-ben!
  • panther112
    HA tényleg az a cél, hogy eltűnjenek a törtszerveresek, akkor át kell írni a szöveget: "Itt mindenki eredetivel játszik, a tört szervereket nem ismerjük, ha akarnánk se tudnánk segíteni"-re.
  • Mighty
    En is magasrol, ha valaki tort serveren tolja. Csak a banner alatti piros betus szoveget olvassa el es ertelmezze.
  • Dant0r
    Szóval arra akarsz kilyukadni, ha egy dolog 90%-ban tetszik, de van benne 10% amit annyira nem kedvelsz, akkor már azt a 90%-ot is dobd inkább a fenébe?
    hmm.. végülis ez is egy megközelítés, de sztem nem tudsz 100%-os dolgot mondani (a sörön kívül)
  • Narxis
    Azok mindig is ott voltak. :) Amúgy én tört server után döntöttem el, hogy eredetin mage lesz az első karakterem. Ha másra nem erre jó volt. És nem is bántam meg, bármennyire is a mageket szokták a leginkább QQ kasztnak feltüntetni. :D
  • ShaiHulud
    tehat azota van a sok nooblama a wowban, amiota atjottek a tortSZEROsok? :P
  • Narxis
    blackravensen volt a rengeteg felmérés között 1-2 értelmes is. Egyiknél azt kérdezték, hogy ki, hogyan került kapcsolatba a wow-al, ha jól emlékszem elég nagy %-ot kapott a tört szerveren kezdtem opció. Én is tört serveren kezdtem, lehet köpködni, kb. leszarom. Nem kötelező tört serveren kezdeni, talán még nem is szükséges, de sokan ott kezdték.
  • panther112
    Én játszottam egy ócska tört realmen 2 napot, mielőtt megkreáltam a mage-emet, és nagyon nem bántam meg. Most már van persze egy csomó altom is, nem egy flying epic-es azok közül is, de az első karakterem maradt A main-em 3 év után is, és, ha nem próbálok ki mindent, ami érdekelt törtön, akkor valószínűleg egy druida lett volna az első karakterem, aztán rájöttem volna, hogy mégse az kell... új indítása, noobként szenvedés még egy lvluppal, vagy ki tudja még hánnyal stb. Egy csomó ember járt így. A tört realmen meg 2 nap alatt felhúztam vagy 4-5-6 karaktert 40-50 közé, amikor már látszott miről fog vele szólni a játék (tört vs igazi különbséget meg jól szemléltette a 10 napos trial). Csomó helyszínen, eltérő fényviszonyok között láthattam a karakter kinézetét, ezért van az, hogy még mindig tökéletesen elégedett vagyok annka a megjelenésével is, mert volt lehetőségem sok helyzetben egy rakás különböző karaktert megnéznem.
  • Csirke4
    Engem anyu meg apu nem enged ki a szobából amíg nincs 1 új epixem. :C
  • ShaiHulud
    ismerkedni lehet akar a ptr-en is amikor van lehetoseg premade karikat masolni:)
  • Fehercsoki
    Na ezért kérdeztem tőle h melyik szerveren van...
    #129394:
    Am te buzi törtös takarodj anyádba tanulj meg olvasni te buzi ott van fennt egy nagy piros szöveg!
  • Mighty
    Az emberek többségének vajon miért nem kellett ez az 1-2 hetes ismerkedés?
  • panther112
    Tört szerveren gyorsan meg tudsz ismerkedni a klasszokkal, ezért szerintem nem akkora baromság, játszani 1-2 hetet törtön. 10 napos trial +1-2 hét tört wow után legalább nem úgy fogsz beesni, mint egy idióta:), és nem fogsz 2 naponként új karaktert kezdeni, és laza 2 hét alatt megcsinálni az 1-30 lvlupot 50szer.
  • ShaiHulud
    es megint egy tortSZEROS nyomoreknak segitettem O.o mehetek gyonni!
  • dániel222
    Am megoldottam már megvannak a koordináták.kösz csá
  • dániel222
    Reborn WoW server
  • Fehercsoki
    Melyik szerveren vagy?
  • dániel222
    be kell másolni az Add ons mappába vagy mi???
  • ShaiHulud
    bocs, ehhez nincs turelmem.
  • dániel222
    letöltöttem a cartographer addont de utána mit kell csinálnom hogy működjön???
  • dániel222
    most komolyan pls
  • zomgzerg
    kábítószer terjesztő, vigyázz a lelkedre
  • dániel222
    mi az a cartograpgher addon???
  • ShaiHulud
    koordinatak kirakasa pl cartographer addonnal. a masodik fele a kerdesnek pedig irany www.thottbot.com vagy www.wowhead.com es beirod szepen a keresobe.
  • dániel222
    Sziasztok.Kérlek minél hamarabb válaszoljatok mert fontos lenne.hogy lehet a koordinátákat kirakni a térlépre???Vagy ha ezt nem tudjátok akkor Hordás Dridként hol tudom megcsinálni a Trial of The Sea Liopn nevű questet???
  • Magh
    Semmi baj nincs ezzel az arénával, végre nem szélsőségesen, undorítóan melee és instant/HoT orientált. Az oszlpok így is bőven elég vaskosak az állandó futkorászáshoz, csak félpercenként át kell menni a másikhoz. Bizonyos elkényelmesedett setupok talán megszívják, nem tudom sajnálni őket. Aki meg nem faceroller, CC időzítéssel megoldja. A tűz alapvetően nem rossz, remélem, jól bele lehet majd knockbackelni/stunolni az ellenséget. Én mondjuk kicsit több platformra számítottam, meg durvább lehetőségekre (több damage, jobban elzáró mozgó elemek), de így is messze a legjobb pálya eddig. Bár én kiegben a hajtépést elkerülendő eleve DK-val akarok menni a grip miatt.
  • panther112
    Amúgy most sem kell mindent újra számolgatni, van az a pár, már egyszerűbb formára hozott egyenlet, csak azokba kell beírni a változókat.
  • panther112
    Egyszerű a válasz, nem tudok programokat írni:)
  • ShaiHulud
    kell a valtozatossag.
  • ShaiHulud
    ize, miert nem irsz ra egy programot?:) aztan akkor kesobb eleg csak atirni par valtozot es nem kell ujra szamolgatni mindent magadtol.
  • TVelvet
    mijez a kibbaszot sok walloftext???
    áttértünk a fél oldalas flamere?
  • panther112
    Ha elírtam volna egy tizedest (ez egyébként meg is történt), akkor az rögtön kiugrott volna az irreális érték alapján (rögtön tudtam, hogy valamit félrenyomtam, és újraszámoltam). Nyilván lehetnek hibák a számításomban, pont ezért számoltam ki a konkrét adatokat többször is, 2-3 óra differenciállal, mert ha egymás után futom végig, nagyobb az esélye, h megismétlem uazt a hibát.

Még az elején írtam, hogy 4 hónapja frozen az accom, szóval az a módszer nekem eleve kuka:) A másik pedig, hogy semmi kedvem nem lenne saját szakállra folytatott dps teszt miatt mondjuk raid flaskot inni, pedig a mostani bonus dmg-em pont azon a határon van, hogy flask nélkül 3ab2am rotáció adja a jobb dps-t, mint az am spam, viszont ha beiszoma flaskot, akkor már az am spam. Hogy erre ingame tesztből, mindenféle számolgatások nélkül rájöjjek meg kellett volna innom egy flaskot, ill. legalább fél órán át mobokat lődözni, ami minden lett volna, csak nem szórakoztató. Az egyenletet felírni és kiszámolni, milyen bonus dmg-től fordul át, volt mondjuk 2 perc, 1370bonus dmg fölött jobb az am spam dps-e. Erre a pontos számra a tesztek alapján aligha jöhettem volna rá, csak az állapíthattam volna meg, hogy nekem ilyen, és ilyen buffokkal most ez a rotáció a jobb.
    Az pedig, hogy 1370bns dmg-től jobb az am spam a 3ab2am-nél egy minden mage-re érvényes megállapítás, aki 43 talentet (most írnám le melyikeket, mert ez nem érdekes, mind a 3ab2am, mind az am spam dps maximalizálásához uazok a talentek kellenek) belevett arcane-ba.
    Dps számításhoz fenntartom, hogy nagyon rossz módszer ingame mobok lövése. Honnan tudhatom, hogy minden mob uolyan matematikai modell alapján sebződik? Sehonnan, azaz szinte biztos a nemleges válasz, mert pl. az elementálok bizonyos dmg típusokra extrán sebződnek. Ha nem, akkor honnan tudhatom, hogy a boss, akit dps-elni akarok uúgy sebződik, mint a tesztmob? Ez egy rakás bizonytalanság, ami mind belezavar a tesztbe, ennél nekem sokkal jobb módszernek tűnik a spell, talent.. leírások alapján kiszámolni azt az általam leadott dps-t, aminek x%-át majd benyelik a mobok, általunk ismeretlen sebződési modellek alapján.
  • panther112
    A számolgatást én kifejezetten szeretem (bár most már szívesen kipróbálnék egy olyan fantasy világban játszódó játékot, amiben nincs ekkora szerepe), amit leírtam, abból tényleg nem volt teljesen egyértelmű, miért szeretnék változásokat, és hogy mik lennének ezek.

Leginkább azt érzem túlzásnak, amennyi időt be kell fektetni a raidezésbe, ill. hogy nagyon kötötté válik az ember időbeosztása, nekem ez utóbbi sokkal rosszabb is, mint a puszta játékidő. Remélem a raid-ezés sokkal szórakoztatóbb lesz, mint volt, bár egy bizonyos ideig, bizonyos raid-ekben kifejezettem szerettem ezt a fajtát is, csak meguntam, ill. így visszanézve azt mondom, hogy elég nagy része volt monoton, vagy kellemetlen.

Amúgy én semmi ellentmondást nem érzek a hsz-emben, mert a remélem lesz változás a wotlk-bent én a raid-ezés egészére írtam, aminek csak egy nagyon kicsi, és általam kifejezetten kedvelt része a számolgatás, de tőlem akár kivehetik ezt is, tényleg szívesen fogadnék egy merőben új alapokra helyezett pve tartalmat. (Mellesleg az se lenne ellentmondás, ha most kedvemet lelném a számolgatásban, de egy olyan pve tartalmat várnék, amiben nem kell számolgatni. Mint ahogy az sem ellentmondás, ha azt mondom, hogy most kedvem van havat lapátolni, de remélem, hogy 2 hónap múlva nem kell majd havat lapátolnom. Az ellentmondásos beszéd pedig nem is olyan veszélyes mindaddig, amíg képes valaki őket a későbbiekben revideálni.)
  • ShaiHulud
    latom szemelyeskedesbol jeles vagy. en tovabbra sem fogok. az meg nem szep dolog, hogy kiemelsz par szot egy mondatbol ami uyg teljesen mas ertelmet nyer es arra reagalsz.
    "mivel el sem olvastam mit szamolgattal, felteteleztem, hogy mivel emberbol vagy siman hibazhatsz, vagy nem jol tudod, hogy mit mi alapjan szamol a wow, szo sincs arrol, hogy barmifele rejtett matematikaja lenne o.O" ez lett volna a teljes amire reagalnod kelett volna.

vagyis annyit irtam, hogy akar elronthattal egy szorzast, osszeadast esetleg egy tizedesjegyet, mint az alsoban a kissracok, mivel semmit nem tudok rolad, ezert akar azt is feltetelezhetem, hogy meg alsoba jarsz. Attol ez meg midnig csak egy FELTETELEZES marad, kar barmifele mogottes tartalmat keresned benne.

amit en probaltam tudtodra adni az annyi lett volna, hogy mivan akkor, ha valamit beneztel, felreirtal, elrontottal es ez alapjan akarod megmondani azt, hogy melyik build milyen feltetelek melett a legjobb, megint csak FELTETELEZVE, hogy esetleg hibaztal valahol. Probaltam ajanlani, hogy esetleg pontosabb es hibamentes (feltetelezve hogy bugfree a jatek) kepet fog adni az, ha odamesz a target dumyhoz, aztan leteszteled azon a rotakat tobb oran/napon at:P

de termeszetesen ha 100%, hogy hibatlan amit szamoltal, akkor akar pontosan fedhetik is egymast a target dumyn tesztelt eredmenyek az altalad szamolt adatokkal.

szerintem te nem erted, hogy en mit akartam kozolni veled, mivel azt nem lehet mondani, hogy a wow matekja valami hu de nehez dolog lenne.

" Ahhoz meg külön gratulálok, hogy olyan dolgokról írsz, amit el sem olvasol, ezek után gondolom mindenki ilyen mértékben is fog komolyan venni."

ez mondjuk jogos. ill jogos lenne, ha az altalad szamolt adatokba kotottem volna bele, en csupan felteteleztem es megkerdojeleztem dolgokat es eled tartam egy masik utat.

"Biztos jól fel tudtad mérni mire mit vagy képes lépni a mage-eddel, ha az arcane ágról bétás időszakból felderengő 'számítások' emlékei alapján volt csak némi fogalmad."

megint csak felteteleztem, hogy te mar elore szamolgatsz a woltk-ra az uj talentekkel es spellekkel, leven a bc-s kontent mar elegge alaposan kivan szamolva az EJ foruman. de most beleneztem a szamolasaidba es latom, hogy te bizony a bc-s kontentre szamoltal, de annak meg jo sok ertelme van, foleg igy hogy mar csak 2 honapot tart.

betas adatok alapjan annyit szamoltam en, hogy ha egyhelyben allok es spammelek egy rotaciot akkor az mennyi dpst fog adni (mivel lattam potencialt az arcane buildben), kb ugyanigy mint most te, a kulonbseg az volt, hogy en betas adatok alapjan tettem ezt.
    Most meg mivel mar van dummy, sokkal "jatekosabb", tapasztalati uton is megbizonyosodhatsz a kivant build/rota hatekonysagarol.

de mindegy ha neked jol esett ilyennel elutni az idot, az a te bajod:)
  • picket
    Ha önként vagy rákos, akkor azért úgy érzem van. Mert szerintem senki nem kényszerít senkit játékra, számolgatásra, raidelésre. De javíts ki nyugodtan, ha tévednék!