166745
  • Davidus
    új séróm!
  • keymaker
    Hi!
    Van egy lvl40 human warriorom, mit javasoltok hogyan a legérdemesebb elosztani a talent pontokat?
  • Dr DeViLKiNG
    Nem érted, hogy gondoltam :)
    Mind1, de egy kezdőbb locknak ez gondot fog okozni.
  • WiLDoR
    ha mondjuk letauntolják, akkor nemigen hallgat a jó szóra :)
    plusz amiatt is nehéz, mivel egy oszlop tetején állva a robajló lángok hangjától szegény kis pet nehezen hallja meg a "cic-cic-cicuka" hívószót :S
  • Dant0r
    Remélem, hogy feltalálnak egy olyan gyógyszert, ami meggyógyítja a rákot, de azért most rákos vagyok. Ez hol ellentmondás?
  • antgecc
    Te, mint őslock képtelen lennél visszahívni, ha látod, hogy a tűz felé megy?
  • picket
    Reméled, hogy nem kell majd számolgatni, de azért most számolgatsz. Te sem ütközöl ellentmondásokba, ha már másoknak beszólsz miatta.
  • panther112
    Hétfőn megjönnek a wow kártyák, addig már csak kibírom:)
  • Dr DeViLKiNG
    Lockal egy gond van, a pet. Most amíg te fennt vagy az oszlopon, addig az vagy melletted áll (mint a videoban), vagy fogja az akin éppen rajta van és belehúzza a tűzbe(és ha visszahívod, akkor is bele megy. Viszont lehet ugye stayre állítani, de akkor meg ugye mi haszna :p)
  • WiLDoR
    szerintem inkább fizess be újra a frozen acc-odra
  • panther112
    Utolsó mage build:)

Frostbolt 620dmg 330mana 2.5sec 81.43% d=1725dmg crit:5175dmg 690dps

a=0,0833(d+0,36d)+0,9167(d+0,06d)=195,4218+1676,18595=1871,60775
    crit:300%
    +6% bonus dmg done
    critchance: 90%-ban 23,31% 0,9(0,7669a+0,2331a3)
    10%-ban 53,31% 0,1(0,4669a+0,5331a3)
    bonus dmg:1357

165sec +6% bns dmg
    15sec +36%bns dmg

0,9(1435,335983475+1308,815299575)=2469,736154745
    0,1(873,853658475+2993,262274575)=386,711593305

2856,44774805dmg 2,5sec cast → 1142,57909922dps 119mps

(40-0-21) frostbolt spam: 1142dps; 119mps OMG ez leownolta a másik kettőt (icy veins hatása nincs természetesen beleszámolva)
    (43-x-x) 3AB2AM rotation:997dps; 142mps
    (x-41-x) 1sc7fb rotation:1002dps; 141mps

Mivel dps-t számoltam Icy Veins egyenlő mértékben növeli mind a 3 build 3 alverzióját, ezért az arányok nem fognak változni.
  • WiLDoR
    warlock-kal se lesz utolsó x)
    amikor nukeolsz majd 1000L, vagy healerként szanaszét healelsz mindenkit az oszlop tetejéről. az oszlop alján bámészkodó warrior / retpala / stb. meg csak les, mert nem tudnak felmenni oda...
    mókás lesz, remélem ezt a blizz se gondolta komolyan, ez még durvább lesz igy, mint a blade edges aréna, pedig az se kutya...
  • Somi1
    En csak azt nem ertem , h miert nem tudod elkepzelni hogy neki ez szorakozas? En sem olvastam el a szamolgatasait mert nem erdekel, de a commentjeibol siman kiveheto hogy elvezi ezeket a dolgokat szamolgatni, akkor meg mi ezzel a gond?
    Minden ember mas, valakinek az jelenti a szorakozast , hogy "magas" szinten uzi azt ami erdekli legyen az akar egy jatek is teljesen mind1 nem eza lenyeg. Valakinek az a szorakozas wowon belul h csak belogol es maszkal osszevissza etc, csak azt nem ertem h ezek az emberek miert nem latjak, hogy valakinek meg pont aza szorakozas hogy ha belemelyed az egeszbe akar ilyen mely matek szinten is, es ha csak ilyen egyszeruen teblabolna a jatekban, o abban nem lelne oromet. Jatek = szorakozas az, hogy ki milyen modon talalja meg ezt egy jatekon belul az tobb ezer modon lehetseges. Nekem szuk latokorunek tunik a hozzaszolasod, mert el sem tudod kepzelni, hogy sokfelekeppen meg lehet talalni a szorakozast egy adott dolgon belul embere valogatja, jelen pillanatban a wow eseteben de ez az elet minden teruletere igaz, meg ha csak egy jatekrol van szo, akkor is. Amit te "munka" -nak latsz az masnak siman lehet szorakozas es panther hszeibol siman latni, hogy neki ez nem teher, hanem elvezetbol csinalja.
  • Dr DeViLKiNG
    Imádni fogom ezt DK-val
  • panther112
    Azért minden boss előtt nem, de a progressz szakaszban lévőkre igyekeztem a legideálisabb builddel kiállni. Szerintem nem volt a wow-ban kiábrándítóbb dolog, mint 25 emberrel összejönni arra, hogy versenyfutásokat rendezzünk spirithealertől a bejáratig, aztán újra rebuff, repair, stb.

Amúgy értem, amit írsz, és igazad is van, csak a wow pve, nem tekinthető játéknak (abban az értelemben, ahogy ezt leírtad) egy bizonyos szint fölött. Azaz tekinthető, csak akkor ki kell mondani, hogy egy marha szar játék, mert semmi sikerélmény, csak a rengeteg kudarc, és az unalmas ismétlődés, meg a rengeteg combat-on kívül elpocsékolt idő. Teljesen elfogadható, ha valaki azt mondja, hogy neki ez nem tetszik (én is bedobtam a törülközőt bt clear után, és nem bántam meg, mert kiábrándultam abból a 'játékból', amit a 25 fős raidezés jelent, remélem wotlk-ben ez változni fog, ha nem, akkor én tuti nem megyek bele még egyszer). Viszont azt állítom, hogy ha valaki mégis úgy dönt, hogy raidezi az aktuális end-game pve contentet, akkor magával szúr ki, ha nem veszi nagyon komolyan, mert sokkal több (kis energiabefektetéssel kiküszöbölhető) kudarc fogja érni, mint azt, aki 'számolgat', jó játékosokból álló guildet keres, stb.

(Kicsit más:ha most megjelenne egy olyan fantasy játék (mmorpg?), amiben valami gyökeresen mást kellene csinálni, és a harc 95%-ban nem arról szólna, hogy a saját képességeid számolgatása + a boss képességeinek olvasása, majd mindent a megfelelőre hangolva (raid összetétele, egyéni buildek, stb.) egy 25 fővel betanult bizarr online balettlecke előadása (ill. a pvp bizonyos típusú ügyességről), akkor az nagyot tarolhatna. Ahogy elfáradt x év után az fps-ek, rts-ek játékmechanizmusa, úgy kezd a végéhez érni az a játéktípus, amit az mmorpg név takar, legalábbis egy bizonyos generáció számára biztosan.)
  • Narxis
    Fasza, caster arena.
  • WiLDoR
    (forrás frostshock)

orgrimmar aréna

hát ez elég érdekes lesz...
  • s0n1c
    Blizzard spec nefi addnál, jó is volt az! :F
  • panther112
    'anno amikro mage voltam, enis szamolgattam hogy mi lesz majd bcben az arcane treevel, az boven eleg volt'

Na meg azért ez se piskóta. Megkérdezhetem mire volt elég? Buildet jobb helyeken az épp aktuálisan kihívást jelentő bossra szokás tervezni, a fight, és a játszott class tökéletes ismerete mellett. Biztos jól fel tudtad mérni mire mit vagy képes lépni a mage-eddel, ha az arcane ágról bétás időszakból felderengő 'számítások' emlékei alapján volt csak némi fogalmad. És még látom büszke is vagy a lámaságodra.
  • Count Adyn
    Hát én simán talentelgettem bossok között amikor új content volt és menni kellett a first killekre:)
  • WiLDoR
    ez mind szép, és jó, amit leirtál, csak ez itt már nem játék és szórakozás, hanem munka, amikor ilyen szinten kell belemenned a játékmechanikába, hogy fél oldalas matek esszéket kelljen körmölni a megfelelő rotákról, meg hasonló sz*rságokról.
    én pedig ha leülök egy játék elé, akkor szórakozni szeretnék, s nem dolgozni...
    tudom, ezt elég nehéz megérteni, fél évvel, évvel ezelött még én is azt mondtam volna, hogy qsspofabeezbaromság, de azóta megváltozott pár dolog -.-

amit leirtál supremus-ról az is szép és jó, s gondolom minden boss elött gyorsan elugrasz talentelni egyet, hogy pont a legtutibb legyen a dps-ed...
  • panther112
    Szerintem, ha egy dps komolyan gondolja a raid-elést, akkor alaposan olvassa el azokat a bossfightokat, amikre megy, majd ingame megtapasztalva mérje fel, mire van szükség. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mindig ki legyen neki számolva az összes értelmes talent build.

Konkrét példa:
    Supremus fight, az összes mage panaszkodik, hogy micsoda szar dps-ük van (aminek oka a folyton leeső imp scorch debuff). Korai BT boss, mindenki MH builden van még. Ilyenkor jön jól, ha tudja valaki, hogy a 3ab2am build pont uazt a dps-t fogja bevinni, és nincs debuff, ami leesne, vagy még jobban jön, ha tudja, hogy 28 mp-ig tud a karaktere ab spamet lőni (ezt is persze mindenkinek magának kell kiszámolnia), kb. ekkora szakaszokban kell támadni Supremust is, tehát ez alatt a fight alatt tartható az 1450-es dps! (ez 450-el több, mint a 3ab2am, vagy az 1sc7fb rota) Ab spammel. És pláne akkor kell ezt tudni, amikor már minden mage-et kivágnak a fight-ból, és wlock-ot raknak a helyükbe, mert akkor már tényleg rengeteg idő megy el imp sc debuff újraépítésre, és így a mage dps még szánalmasabb lesz, akit ekkor már tényleg csak az idézett kaja, intbuff, vagy guild beli pozíciója miatt tartanak bent a raidgroupban (ennél nagyobb szégyent dps class nem élhet meg).

Szóval egy olyan apróságon, hogy a raid dps veszi-e a fáradságot, ahhoz, hogy rendesen fel is fogja mivel játszik, vagy nem, nem kevesebb múlik, mint, hogy lejönnek-e a boss-ok, vagy sem.

ShaiHulud: kár volt leírnod még egyszer uazt, látom még mindig nem értesz semmit. Talán így sikerül. A képesség, talent... leírások szöveges megfogalmazásai bizonyos egyenleteknek. Én semmi mást nem csináltam, mint felírtam az egyenleteket, mert úgy könnyebb átlátni, mi mit is ér pontosan, majd az ismeretleneket (adott karakter int-je, bonus dmg-e) behelyettesítettem a saját karakterem értékeivel, ill. egy-két esetben különböző rotációkat leíró egyenletekből számoltam ki azt, hogy egy adott változó (pl. bonus dmg) függvényében melyiknek lesz nagyobb a dps-e, és a változó milyen értéke után. Tulajdonképpen, ez ahhoz hasonlít, mint amikor az általános iskolában a szöveges feladatokban leírtakat kellet kifejezni egyenlet formájában.

Ez pedig: 'nem jol tudod, hogy mit mi alapjan szamol a wow, szo sincs arrol, hogy barmifele rejtett matematikaja lenne ' szép kis önellentmondás volt. Ahhoz meg külön gratulálok, hogy olyan dolgokról írsz, amit el sem olvasol, ezek után gondolom mindenki ilyen mértékben is fog komolyan venni.
  • BEAST #129352
    Nekem tetszik :)
  • Narxis
    Zsír, cseréljük ki.
  • ronihun
    bár ez igy talán jobb mert nem olyan feltünö a blizz felirat
  • Narxis
  • ronihun
    #129329?
  • WiLDoR
    na azért ne túlozzunk, nem mindennel.
  • Csirke4
    Te is erre a sorsra jutsz!
  • s0n1c
    Neki mindennel baja van nem vetted még észre?
  • picket
    Hihetetlen, hogy kik jönnek rá maguktól arra, amit évek óta prédikálok. Wildor testvér megtért a casual hívők körébe. Majd úgyis a kockaság bűnébe esik újra vagy egy kieg, vagy a who hatására
  • BEAST #129343
    Nem ertem mi bajod van ezzel a szamolgatassal... igaz wowban sosem erdekelt az ilyesmi azon tul hogy ooo ez +2 statot ad hoho :dd ... de nwnben valoszinuleg ugyan ugy elore kiszamoltal te is minden apro reszletet a karaktereid keszitesenel mint mindenki mas. En peldaul azt elveztem.
  • Narxis
  • Csirke4
    MAEP Formula: 1 MAEP = .9091 Agi = 100 Sta = 1.8182 Str = .8696 Hit = 1.1111 Crit = 2 AP = 1 Haste = 0.8 Expertise = 6.6667 Arm Pen = 666.67 Def = 1000 Resil/Dod/Par/Arm/Resist = .25 B Gem = .1111 R/Y Gem = .025 Meta
  • antgecc
    Már mér lenne komoly gond? A játék arra való, hogy szórakoztasson. Ha őt ez a számolgatás szórakoztatja, akkor ámen, legyen úgy, neki így a jó. Mindenki mást keres egy játékban, de a lényeg, hogy szórakoztassa. Kapise?
  • WiLDoR
    hát én se olvastam el.
    bár a matekbuzik biztos erre rejszolnak örömükben, de szerintem ilyen dolgokat számolgatni qrva nagy baromság.
    belogolsz, játszol, jól érzed magad, ennyi.
    erről kell, hogy szóljon egy játék.
    ennyiről, s nem többről.
    ha ennél többről szól, akkor ott már komoly gond van...

a resto sámlival kapcsolatban meg majdnem irtam valami szépet, hosszút, de aztán inkább töröltem a picsbe :)
    legyen elég annyi, hogy sokat adnék a duduval azért a 12-13k fix armorért normal formban, meg még jópár druida abilityt szivesen elcserélnék a sámánéra. de gondolom ez fordítva is igaz :)
  • maniac001
    Igen most már nekem is jó, köszi.
  • ShaiHulud
    meg kell hogy mondjam elsem ovlastam a szamolgatasaidat, mert abszolute nem erdekelt. anno amikro mage voltam, enis szamolgattam hogy mi lesz majd bcben az arcane treevel, az boven eleg volt. most lesz lehetoseg arra hogy elesbe lasd hogy INGAME mennyi lesz a valodi dps-d es nem azt hogy ELVIEKBEN mennyinek kene lennie, a target dummy megoldassal.

es hogy honnan szulted te ezeket a megallapitasokat amiket irtal rolam arrol gozom nincs, biztos okosnak akartal latszani.
    mivel el sem olvastam mit szamolgattal, felteteleztem, hogy mivel emberbol vagy siman hibazhatsz, vagy nem jol tudod, hogy mit mi alapjan szamol a wow, szo sincs arrol, hogy barmifele rejtett matematikaja lenne o.O

es meg mindig nem elolvasva a szamolgatasaidat, remelem beleszamoltad a tobbi classtol jovo buffokat, debuffokat, azt az esetleges tenyezot hogy nem mindig tudsz egyhelyben allni es spammelni a kivalasztott rotationt, hanem rogtonoznod kell es talan akkor maris az addig kisebb dpsnek tuno build nagyobb damagere lesz kepes, mint az addigi egyhelybenallokesnyomomagombokat favorit, mondjuk az altal, hogy a masik buildben tobb az instant castu spell, esetleg dot, stb. nem mondom, hogy tuti van ilyen, csak akar egy lehetoseg is lenne.

es kivancsi vagyok hanyan olvastak el tenylegesen a szamolgatasaidat:) tippem 20-bol 1 ember, es nem azert, mert alacsonyabb rendu eletformak, mint te (ahogy ezt probaltad most itt ecsetelni), hanem pusztan, mert magasrol tojnak ra, mivel ez csak egy jatek :)
  • panther112
    Látom fogalmad sincs arról, amiről írsz. Blizzard által megadott adatokból, ill. a talentezésből lehet kiszámolni a dps-t, ennek egyrészt semmi köze a wow 'rejtett matematikájához', másrészt, amikor ilyen, nem publikált adatokra támaszkodom (pl. az adott spell bonusz dmg-ből jövő extra sebzésének a mértéke), akkor azt az általad is kívánt tesztek alapján teszem. Csak tudniillik ezeket nem én végzem el 2-3 mobon, néhány alkalommal, hanem egy sokkal komolyan tesztelésen, vagy ne adj isten fejlesztők által a 'rejtett' részből publikussá tett adatokra támaszkodom. Igen kíváncsi vagyok mit lehet 'elbaszni' ezekben a számításokban? Bár mondjuk 4 általánossal lehet, hogy a közértben is sok számolást 'el lehet baszni'...

A wow 'rejtett matematikájáról' pedig annyit, (amit biztos hallottál valahol, és azt hitted okosabbnak látszol majd tőle, ha leírod, bár csak saját tudatlanságodat igazoltad vele, mind a wow, mind a 'matematika' terén) hogy az égvilágon semmi köze azokhoz a dolgokhoz, amiket egyenletekbe fogtam, majd a saját karakterem értékeit behelyettesítve konkrét dps értékeket leírtam. (egyedüli kivétel volt a már fentebb is említett spell dmg együttható) Én publikus adatok (a spell leírása) plusz a talent leírások (meg persze még 1-2 más, pl. raidbuff... dolog) segítségével számoltam dps-t.

A wow matematikai rekonstrukciója nem ezt jelenti. Ott ingame kísérleteket rendeznek, majd az így kapott óriási adathalmazt jó közelítéssel leíró formulák után kutatnak. Na az a kemény matematika, nem pedig az, hogy valaki egyenletekben felírva értelmezi a talenteket, és ability-ket... Kizárólag a spell dmg együttható volt ilyen jellegű adat (bár ott a 'matematikai működés' tudható volt, csak a pontos számérték nem volt publikus) amit használtam. Az, hogy nem tudod értelmezni azt, amit leírtam, és ezért hókuszpókusznak tűnik, a te bajod, a többségnek gondolom nincsenek ilyen gondjai...
  • ShaiHulud
    bar most nezem, ezt mar fixeltek az uj ptr buildben. nekem teljesen jok a texturak.