166745
  • WiLDoR
    nem, sajnos te fogod fel rosszúl a dolgot, mert:
    - ad1. engem teljesen hidegen hagy, hogy mi lesz az aion sorsa.
    - ad2. egy szóval se mondtam, hogy azt kivánom, hogy bukó legyen, sőt remélem, hogy beváltja majd az endgame a hozzáfűzött hatalmas reményeket.
    - ad3. kicsit uncsi már, hogy itt sg-n mindig felkap 4-5 ember egy mmo-t, mert nem tetszik neki az előző, vagy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeiket, aztán akkora hype-ot generálnak az új köré, hogy az hihetetlen, s mindenki, aki kicsit is szkeptikus, vagy nem csatlakozik a jólmegmondó emberek véleményéhez, az már alapból csak egy hülye bunkó lehet. nekem kicsit úgy tűnik amúgy, hogy ezek az emberek egy neverending story részesei, keresik állandóan a tökéletes mmo-t, s emiatt egyik mmo-ból ki, másikba be.
    - ad4. ne menjünk át személyeskedésbe, mert semmit se tudsz az életemről (mint ahogy rólam se, bár ezt hiszed, de tévedsz), s legjobb tudomásom szerint én se nyomiztam le a te életed azért, mert neked más a véleményed, mint nekem.
    - end
  • Savmacska
    köszi
  • SlaCker
    Bal oldalt ki van írva,hogy nem üzemel teljes kapacitással a login szerver!
  • Savmacska
    nem lehet belépni a szerverekre v mivan?
  • SlaCker
    Lehet,hogy az vagyok!Nem vagyok pro. játékos nem csak a Wownak élek "bár sokat játszom".Élvezem a játékot nekem ennyi.
    És nem szeretném ha át vagy félreértelmezés lenne,de nem azért mondtam a nerfet mert nem tudom legyőzni és ezért nerfeljék őket addig amíg el nem birok velük!
  • bélanéni #140208
    "Én is csak azokról az egyszerűsítésekről beszélek pozitívumként, ami szándékos időhúzásnak tűnik."

=

Én is csak azokról az egyszerűsítésekről beszélek pozitívumként, amik a szándékos időhúzásokat küszöbölik ki.
  • bélanéni #140207
    Tapasztaltam én is, sajnos. De én inkább úgy látom, hogy a 10 éves hülyegyerekek szeretnek a legtöbb időt tölteni a WoW-ban, akkor viszont nem értem, miért jó nekik, ha gyorsabban lehet haladni. Lehet, hogy el kellene különíteni a tartalmak egyszerűsítését és a gyorsabb fejlődést (több XP, korábban elérhető hátas, stb...). Ezek közül nekem az utóbbi tetszik. Továbbá az olyan kieg-ek, mint pl. Gatherer és Quest Helper, ezek nélkül csináltam az első 16-18 szintet, azóta összehasonlíthatatlanul jobban élvezem. Én is csak azokról az egyszerűsítésekről beszélek pozitívumként, ami szándékos időhúzásnak tűnik. Ezek azon felül, hogy elcseszik az idődet, még nem is élvezetesek. Így már oké?
  • Arwenke
    Szerintem regen sem voltak olyan bonyolultak azok.
  • Arwenke
    Irhatnal errol bovebben, erdekelne hogy lehet barmelyik classal leverni a palat.
  • s0n1c
    Nem, "felnőtt" emberek között is legalább annyi Gézu van.
  • bélanéni #140203
    (ha van, akkor inkább fordított arányban)
  • bélanéni #140202
    s0n1c: van köztünk némi nézeteltérés, a "Gézu" alatt te lehet a tizenéves kölyköt érted, aki nem szeret gondolkozni, és élvezi, hogy egyre egyszerűbbé válik a játékmenet. Én "Gézu" alatt azt az értelmes egyént értem, aki szeret ugyan WoW-ozni, de ezenkívül "normális"/átlagos élete is van. Dolgozik, viszi a gyereket oviba, van egyéb hobbija is, pl. sport, stb...

Az hogy valakinek tetszik, hogy napi 1-1,5 óra játékkal is lehet előrébbjutni, nem feltétlenenül szellemi kapacitás kérdése. Szerintem a "faszagyerek" fogalma nincs összefüggésben a WoW-al.
  • eightmiles
    Rugóval hogy vered le?
  • s0n1c
    Elsősorban a classok majom szintre történő leegyszerűsítéséről beszéltem.
  • Ex0dus
    Hát sajnos a pala egy illuzió. Látszólag erős, de valójában nagyon könnyű kijátszani, rohadt gyenge, bármilyen classal simán verhető. (Retri re értem)
  • s0n1c
    Változtatások előtti időkre utaltam (vanilla wow), és nem azt mondtam, hogy 180-as iq kell a játékhoz. Ne sarkíts, nem erről beszéltem.
  • [HUN]Crassus
    sajnos a gém amcsi....ide be is lehetne vágni azt a képet amikor valami iskolai táborban MINDEN gyerek kap valami díjat-kupát pedig a képen ilyen szellemi fogyatékosok/no offense/állnak sorba a díjakért:S Ez az amerikai felfogás amit a játékba is beletesznek...ne feledjétek mekkora vita volt,hogy az olimpián az a műlábu faszi majdnem a full egészségesekkel futott!/szerintem ráadásul az a rugós szerkezet kurvanagy "csalás" is egy normális lábu emberrel szemben és a világért sem bántani akarom ezzel a gondolatommal a gyereket!/
    ugyanez megy itt is......
  • [HUN]Crassus
    előzőt kicsit vissza is szívom...neked még nagyon sok gyakorlás kell ezzel a másik hozzászólásoddal világossá tetted számomra....
  • [HUN]Crassus
    no offense,de ritka szar druida lehetsz:S
  • Smaci
    Nem értünk egyet...
    ha jól érzem te mindent csak az időtényezőtől teszel függővé.
    nem ezt próbáltam magyarázni alább.
    nekem az nem tetszik hogy nincs igazi célom a gémben jelen felállásban.
    amit lehetett megtettem, amit nem, az meg nem érdekel.
    Továbbá nem értem hogy mért baj az ha valamit nehéz (vagy időigényes ha úgy tetszik) elérni.
    Ha valaki szán rá elég energiát, Goldot, van kitartása (ideje)hogy megszerezze az adott dolgot akkor azt igenis emelje ki a többi közül az hogy elérte azt .
  • picket
    Mert xy kikockult valamit, azért fel lehet nézni rá, csak nem érdemes. Viszont ha látod, hogy neked meg esélyed nincs (napi 25 órád nincs rá), akkor bb game. És ezt tömegesen csinálták az előfizetők. Persze akinek elég volt, hogy eljátszadozik a homokozó szélén, és nem érdeklik azok a dolgok, hogy közben guildek szakadnak szét, mert az egyik felének nincs elég ideje, a másik meg "haladna" (és a baráti társaság már nem elég), vagy hogy esélyed nincs bizonyos helyekre bejutni, mert már a kutya sem megy oda, mert lemaradtál... Never mind.
  • picket
    Miért kell tenni valamit?
    -Ez csak idő. Időt kell beleölni, ennyi a "tenni kell érte valamit".

Min kell gondolkozni?
    -Hogy hova kell futni órákat egy vizitehén formáért vagy egy lock küldetésért? Thottbot, wowhead megmondja.
    -Hogy mi a boss taktika? Nehogy ne lehessen megtalálni, vagy elmeséli valaki a party-ból/raidből 1 perc alatt. Innentől már csak gyakorlás kérdése, ha megvan hozzá a gear.
    -Hogy mit kezdj pvp-ben adott kaszttal? Sírj ide a topikba egy kicsit, elmondják hogyan próbálkozz (ha nem "i'm scissors, nerf rock" esete), aztán már csak gyakorlás kérdése, ha megvan hozzá a gear.
    -Hogyan talentelj? Ezer helyen meg lehet találni, ha nem akarsz próbálkozni, vagy hülye vagy hozzá.

Egyetlen egy dologhoz kell ész: be tudd írni, hogy www.google.hu és tudd használni. Minden más csak idő, meg gyakorlás kérdése. Kb egy lvl1 cserepes muskátli intelligenciája kell hozzá, de ha az időfaktort csökkentik a fejlesztők, akkor jönnek az "omg, oh noes" emberek :D

Tehát hc = több ideje van, és rá is akarja szánni.
  • SlaCker
    Van a macinak egy olyan skill ami meg gátolná,hogy láthatatlan legyen "fari fire aszem,de mindíg bajban vagyok ezzel a sok névvel :)".Én láttam már rugót ami ennek ellenére is el tudott tünni.Amúgy azokat használom!Még Lacreat szoktam rádobni.Aszem akkor nem tud eltűnni.
    A pala tanácsot köszönöm ezt kipróbázom,de akkor is tartom a nerfet mind két karinak. :)

Unknowasshole lehetséges hogy csak én vagyok béna.Nem kizárt.
  • Smaci
    Hali! a wow leegyszerűsétéséről pár gondolat:
    Én még emléxem azokra az időkre amikor a paladint,lockot megbámulták azért lvl 60 on mert volt epic mountja... vagy mert egy player össze tudott magának szedni (jó nehezen)pár epicet, netán settet.Volt kire "felnézni"
    Ez a feeling manapság már sehol nincsen.
    az meg hogy ez a mai gyengített gém csak üzleti fogás sztem nem feltétlen igaz, ugyanis akkor is a wow volt a legtöbbek által játszott mmorpg és most is az.
    ja igen, a "casualok" valahogy abban az időben is megtalálták a maguk szórakozását,csak éppen nem full epicben rohangászva töltötték el azt a heti 3-4 órát.
    A kedvencem amikor látok egy lockot pl. full t7 ben. fegyverén egy fiery weapon-os enchanttal... (direkt nem írok nevet)
    Anno az hogy valaki megszerzett ezt-azt szinte garancia volt arra hogy valamilyen szinten tudja is mit csinál in-game. na ez mára már a múltté.:S
  • capaszabi
    a futkoztatás tényleg szopatás és értelmetlen sokszor, a tizen x-edik karimnál már én sem szivesen futkosok alap dolgokért, de aki main karinak huz fel valamit elöször, annak azért számitana, hogy ilyen küldiket is megcsináljon.
  • UnknownAsshole
    ez hülyeség... ha nemvagy balf*sz úgy versz meg egy rugó ferallal ahogy csak akarsz
  • s0n1c
    Szerintem az, hogy valamin esetleg gondolkodni kell egy picit, vagy tenni valamit érte, nem feltétlen jelenti azt, hogy hc.
  • s0n1c
    - rugon dot legyen fent mindig, stunból (érdemesebb megvárni a másodikat) ki lehet jönni pvp trinkettel, stun alatt barkskin használata ajánlott, glyphel különösen hatásos
    - mikor pala bubizik travel form, elfutsz ht + hotok, catform stealth prowl --> pounce, pala mozgás közben nem tud healt castolni (és viszonylag hamar elfogy a manaja) ezt kellene kihasználni
  • picket
    Nagyon jó látni, hogy egyszerre bontakozik ki nerf és casual vs hc flame.

"rugó méreg q., druid maciforma q. és még sorolhatnám órákon át." - Vagy futkozhatsz utánuk órákon át... A Blizz azt hitte, hogy ez kell az embereknek, aztán látta, hogy talán mégsem, és változtatott. A nagy többség nem olvassa a questeket, odamegy, begyűjt/ledarál, reward begyűjtve, következő. Így felesleges a medveszellemhez küldözgetni, meg futkoztatni a fél világon át. Nem azt mondom, hogy ez jó, de ez van.
  • SlaCker
    Ez a "Gézuék" tetszik és igaz is sajnos. :(

A rugo nem csak a Clottost kapja szét hanem maciban az én 33K HP-mat is! :S Nem ismerem a skiljeit,de rámbasz minden dotot ugye bestunol,majd mikor már van neki újra stun "itt megjegyzem,hogy a rugó mértis tud eltünni combatban??" eltünik,majd újból lenyomja.Eközben te elmondasz egy szép imát a blizznek meg a drága anyukájának is és meghósz.A hp nem is lényeg mert ha van 50K-d akkor max 4 csinálja meg ugyan ezt.

Amúgy nem tom lehet én tapasztaltom,de én mikor palával harcolok a következő zajlik le.Maciban csinálok mindent.
    Jön vagy megyek mindegy. :).Leverem neki a HP-ját mondjuk 10%-ra.Ő erre bubi és felhealeli magát.Közben még engem lipityára ver.Nem gond,szinte másodjára is megölöm mondjuk most 20% hp marad.Nyom egy instant healt "lay of hand vagy mi :)" Jöhet a 3. felvonás.Hát elmegy a pala ahova gondolom.Jó hogy nem 5x kell megölni 1 karit. :S "és ez szinte azonos gearben!"

Bélanéni csak úgy kiömlött belőlem mert szinte minden találkozásnál ez történik. :( Szerintem mióta játszom azóta max 3-4 palát tudtam leölni. :(
  • s0n1c
    Persze, hogy nem, csak nincs agya :D
  • Arwenke
    DKval siman verek paladin dolgot en meg nem nagyon tapasztaltam, forditva inkabb.
  • Arwenke
    Lvl 20 paladinrol van szo, xpzeshez kertem volna milyen talenttel lehet jol haladni.
  • bélanéni #140180
    Így van, ahogy írod, a többség a "Gézuék", emiatt megy ebbe az irányba a fejlesztés(?). Mondjuk "Gézu" amúgy a "való" világban lehet hogy nem annyira rossz arc, de ez megint más kérdés...
  • s0n1c
    "És mi van azokkal a játékosokkal akik pot azt várják vagy szeretnék,hogy legyen kemény nehéz.Ne csak bemész és az öledbe hullik minden.
    Persze ez az én véleményem.:) Csak gondoltam megosztom. :)"

Ezek az emberek az előfizetői állomány nagyon kevés %-át adják (ha tippelnem kéne kb. 10%). A nagy lóvét Gézuék hozzák a heti átlag 2x-i belogolással, mivel ennyi idővel is full epicbe lehet öltözni más meg nagyon nem számít. Szal Gézu örül, Blizz örül --> profit!
  • bélanéni #140178
    Vannak olyanok, akik napközben kellően bonyolult munkát végeznek ahhoz, hogy ne extrémül komplex szórakozásra vágyjanak, ami megköveteli hogy minimum napi 5-6 órát "foglalkozz" vele.

Ezzel párhuzamosan a WoW-ban elért sikerek nem biztos, hogy túlságosan bonyolult lelkivilágra utalnak.
  • Camouflage
    "Tök mindegy,hogy milyen paladin.Így is úgy is lipityára ver!Nem tudom mért nem lehet nerferni."

DK-val es lockkal speciel en szoktam ripityara verni a paladinokat. Ha mar a nerfelesnel tartunk a rugacsot javasolnam. Egy ido utan mar nem olyan vicces, ahogy kevesebb, mint egy masodperc alatt szed szet barmilyen klottyost.
  • SlaCker
    Az a baj,hogy a Blizz is ezt támogatja. :(
    Hogyha valakinek nincsen rá ideje akkor az azt jelenti hogy a nem tom hány millió ember játékkedvét rontani kell?
    Nagyon sok olyan emberrel találkoztam akik mondják hogy annyira egyszerűsítik az instákat meg raideket,hogy csak röhögnek és letolták.
    És mi van azokkal a játékosokkal akik pot azt várják vagy szeretnék,hogy legyen kemény nehéz.Ne csak bemész és az öledbe hullik minden.
    Persze ez az én véleményem.:) Csak gondoltam megosztom. :)
  • SlaCker
    Tök mindegy,hogy milyen paladin.Így is úgy is lipityára ver!Nem tudom mért nem lehet nerferni.

Meg a rugóra is ráférne mert az a 7sec-es stun semmire nem jó,de tegnap horgásztam és milyen jó játék volt a fogyatékos allysnak,hogy nem hagyott horgászni. :S Persze a stunt azt a sárkányról dobálta rám.Mi ez már emberek.Hogyha valaki egyszer combatot kezd akkor legyen már benne és hadjuk már ezt a mountosdit meg satöbbit.Szerintem aki értelmesen játszik az átlátja ezt még,ha rugója vagy palája van akkor is!
    És hogy belém tudjatok kötni egy Tauren druida tankom van. :)
  • s0n1c
    Az emberek is egyszerűek, így biztos a siker :)