World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Friczy
Hagyd! Erõsebbek, jobbak, szebbek nálunk.. (vagy hangosabbak csak?)<#wilting>

keep walking... www.artum-inferniti.net

sry már biztos volt rola szó de nincs erõm hozzá hogy visszakeresek, pontosan mikorra is várhato a BC megjelenése ha már van végleges idõpont?
En meg shadowwal kihealelek barmilyen teamet 5 fosben😄
Nem is errol volt itt az irogatas..hanem, hogy spriest nem akkora veszteseg mint ha egy warri nem prot hanem furry..ha wipe lesz egy spriest furri warri teambe az a furri warrinak inkabb a hibaja mint a sprieste.
What he said. "én furys warrival letankolok 4-5 mobot shield nélkül 5 fõsben". Köszönöm ennyit akartam hallani, nem vagyok egyedül. <#vigyor2>

@ *Frostwhisper* @ Gienah, lvl60 warrior (fury 5/43/3, http://www.ctprofiles.net/483997)

Meg akar egyet is erthetnenk..ha kiegeszitem azzal ha furry warri vagy ne menj tankolni..
capaszabi
én BoE-sre (kék lila) mindig Needet nyomok utolsóként, ha nem ML van, és utána RaidRollolok, igy már megusztam 2 kinait.

capaszabi
jó lenne lezárni ezt a faszkodást, mert nem vezet sehova, mindig éppen csapatfüggõ hogy mitõl wipe és mitõl 1 óra a strat.

2 jótanács: ha nem akarsz healelni, akkor ne kibaszott papot indits csak azért mert az OP, hanem indits DD classt. Ha meg nem vagy képes stance-t váltani, formot váltani, CDs cuccokat használni, petet irányitani, akkor MENJ LEGO-zni, a WoW nem a te játékod, ez azoknak a játéka akik csapatban, taktikai hack n slasht akarnak jáccani. vérpistikébõl van ELÉG !

én furys warrival letankolok 4-5 mobot shield nélkül 5 fõsben (persze ez feltételez némi geart, full zöldben ne is ábrándozzon róla senki), csak okosan kell csinálni, és figyelni egymásra ennyi. semmi több nem kell.

(nem lenne rossz korhatáros szervereket csinálni, pl. 14-18 év 18-22, és 22+, bár tudom hogy némely 16 éves magasabb értelmi szinvonalat képvisel mint néhány 30 éves diplomás (ne politizáljunk), és ez igaz forditva is)

"Szvsz a boe-s epicek allgreedek..de ha vki sajat celra viszi siman needeljen."

Nem pug esetén ez természetes, pug esetén 2szer engedtük hogy eltegye, mondtuk hogy akkor vegy fel, és hát hirtelen nem DC-t kaptak? <#gun>

@ *Frostwhisper* @ Gienah, lvl60 warrior (fury 5/43/3, http://www.ctprofiles.net/483997)

Szvsz a boe-s epicek allgreedek..de ha vki sajat celra viszi siman needeljen. Ha meg nem kell senkinek akkor allgreed..es akkor mehet AH-ba
- ilyenen én is kiakadtam kicsit, ZF-ben a groupban van 1 cloth-os, és esik egy neki való lila drop (vmi ruhadarab), erre need-el rá egy leatheres is és meg is nyeri. Azt mondja azért needelt, mert AH-ban jó áron el tudja adni...

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Laky
Horde?

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

OFF

Kezdem megszeretni azt a szervert. Nem tudom máshol hogy van de nekem mindig sikerül kifogni pár hülyét pug-al. Pont múlt heti random Strat UD-men történt hogy Myrmidon's Signet esett (BOE epic) és ugye ilyenkor szerintem az all greed lenne logikus, kedves mage barátunk úgy döntött hogy ez neki kell. Majd /leave, HS. gg

ON

Jacek
Vicces ez a protos warrior 5 fos instaba meg holy/shadow pap hat lol..
1db paladin eleg😊

Friczy
OFF:
az új 10k-s kulcstartóm, mekkora balek vagyok! 😄
Ja eléggé xar a kép.
ON:

"En csak azt nem ertettem mindez, hogy jott a beszelgeteshez."

Amíg elég gyorsan (nekem 1-1,5 óra elég) haladok DPS warriorként, mindenféle halálozás/tankolási/túlaggro gond nélkül, ahhoz hogy megérje lejárni, addig nem túlzottan hat meg hogy mennyi dmg-et tudnék felfogni protként. Valóban, a PvP-rõl nem is beszélve (bár egyes pletykák szerint jó gearrel nem rossz a prot pvp sem).

Egyéb árakról azért felesleges beszélni mert ugye eléggé bejátszanak más dolgok is outdoor környezetben, gank, hunter botok, egyéb farmerek, szóval nálunk amit te mondasz, elég laboratóriumi eset. Plusz nem lehet mindenki engineer csak azért hogy napi 50g meglegyen. Mi ezt találtuk jövedelmezõnek, és ugye nem egyedül bénázok a nagyvilágban, hanem jól érezzük magunkat 5en.

PiszkosFred
(persze 100g orbos szervereket kiveve..erdekes szerverarak lehetnek arrafele).

Ezért írtam, hogy nem tudom másnál hogy megy, nálunk ennyi. Fél éves a server, fiatal csikó a nagy öreg epix serverekhez képest.

En csak azt nem ertettem mindez, hogy jott a beszelgeteshez.

Ha már felemlegette valaki ezt a "pénzcsinálást", arra volt pár reakció. De remélem nem bannolnak mert offolunk a spriest/warrior engeddelahajamban... 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

- Silithusban csak annyi bajom van, hogy a horda hordákban közlekedik, az ally meg nem (én allys vok). A temetõhöz legközelebbi táborban vagy respawnra várunk vagy megyünk a hullánkhoz, távolabbi helyeken meg többnyire megyünk a hullánkhoz. Amikor 1 óra alatt 3 mobot meg tudtam ölni, akkor kicsit megutáltam Silithust

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Nalunk 40g korul mozog egy orb..namarmost ha nem puggal mesz akkor igazsagos osztozkodas van es 1-1 jut mindenkinek.
Ez mondjuk 40g/ora (ennyi boven eleg egy stratra).
En 50g/20percet mondtam engivel..de ugyanigy minden szakmaban vannak apro ki nem aknazott dolgok amivel halalra keresheted magad..
De mondjuk ha a textet nezzuk 20 text megy olyan 20g korul . 1 ora alatt 40-50 text sima ugy..ez ~40g plussz esnek a twilight cuccok..ebbol olyan 15-20 minimum..ezek darabja 1g koruli penz..igy maris ~55-60g a textfarm..plussz jon itt is a repu..es eshetnek itt is boek..
Ez mar tisztan maganugy kinek melyik fexik jobban..csak arra probaltam ravilagitani, hogy semmivel se jobb egy stratfarm mint barmi mas(persze 100g orbos szervereket kiveve..erdekes szerverarak lehetnek arrafele).
En csak azt nem ertettem mindez, hogy jott a beszelgeteshez.
PiszkosFred
Mármár off ez 😄 szal..

OFF

Hát 3/5 szép arány ;] Nálunk speciális loot szabály van orbra, amit még a pug is elfogad/használ. Ha nyersz egy orbot, akkor a következõ négynél passolsz, így általában egy midnenkinek jut egy-egy. Aztán újra elõlrõl a hatodik orbnál - feltéve ha lesz ennyi, de általában 4-5 mindig esik. Aki pedig megnyeri a hatodikat, az nagyon jól járt anyagilag abban a runban ;]

ON ;]

Friczy
Ennek tényleg semmi értelme a világon, itt is áll a többfajta embertípus.
Van aki mindenben magának akar elsõbbséget, és áldozni nem szeretne érte, és ezt okos fejtegetéssel szereti ellensújozni, és van aki inkább a csapat érdekeit nézi, utánna a damázsmétert.
Van aki mindíg mindenhol elöl szeretne lenni(pvp, insta), van aki egyszerre csak egy dolgot csinál, de azt 100%-osan.
Most pont két különbözõ embert talált itt egymásra.
<popcorn!!!!!!!!>

hogy mikor hasznos 5-20 fõs instában egy protos/tank cuccos warri az az egész csapat felszerelésétõl és tudásától függ. ha mindkét tényezõ jó, kb csak bohóckodik és lassítja a haladást mégha pl. az 5-ösben csak egy druid is a healer.
"Hát nemtudom a te servereden hogy megy, de nálunk az orbokat 100g körül viszik, 10sec alatt. Ezért aztán egy strat sc run, amikor rossz esetben is jut 1-1 mindenkinek, de jobb esetben van akinek 2 is, elég jövedelmezõ."

😮OOOO bárcsak 100g lenne itt is. Tegnap volt szerencsém 3/5-öt nyerni 😊

Úgy hogy én csak és kizárólag pénz miatt járok Strat SC-be nem pug-al, és nyilván az idõ ami nagyon számít, nem mindegy hogy 3 óra alatt 2szer megjárjuk vagy pedig egyszer éppen vigégcsörtetünk rajta. Nem mindenki engineer, és ez sokkal jobb lé mint egy text farm. Átlagban 3 Orb mindig esik (45-55g), szinte minden blue DE (8g / shard), elég sok BOE esik (bossokból és random is), meg Conjure Food book ami perpill 150gért megy nálunk. Mindent összevetve ha nincs szerencséd is megvan 20g 1,5 órára, szerencse esetén mint nekem múltkor, 300g 1 run. Közbe csordogál egy kis AD rep, jól elvagyunk haverokkal.

PiszkosFred
Hát nemtudom a te servereden hogy megy, de nálunk az orbokat 100g körül viszik, 10sec alatt. Ezért aztán egy strat sc run, amikor rossz esetben is jut 1-1 mindenkinek, de jobb esetben van akinek 2 is, elég jövedelmezõ. Az egyéb boe-ket most hagyjuk. Vagyis ha pénz kell, mi is sc runokat szoktunk menni, akár 2-3at egymás után, ha van idõ, és nincs más betervezve.

Talan, mert egy penzehes group nem stratban fog penzt farmolni..
Minden szakmaval tudsz penzt szerezni..en speciel enginerkent ha olyanom van 20perc / 50goldot tudok kb osszehozni..persze ez napiszinten kb 1szer jatszhato el..
Aztan ott a masik szakma abbol szinten..
Emelett pedig farmolhatsz texteket..

Ha pedig mindenaron instafarmot akarsz akkor lbrs,dm tribute ami igazan jovedelmezo..

De ugy egyaltalan nem ertem, hogyan jott ide ez a gold farm dolog.
Jah bocs a sok postért, elfelejttem hogy csak és kizárólag a te kedvedért respecelek prot-ra és a köv 4-5 Stratot úgy futom be. Kíváncsian várom az idõteredményt.

Én már csak ilyen vagyok, ha nem tetszik nem muszáj velem társalogni/lesüllyedni a szintemre. Viszont még mindig nem hoztál fel egyetlen olyan érvet sem a te elméleted mellett, amibõl valóban profitál egy pénzéhes group Strat-ban.

Nekem ugyanis van, 5 fõvel jó esetben 1 óra, nagyon rosszban 1,5, ami gold/óra arányban egész jó.

Reszemrol befejeztem a dolgot, latom te javithatatlanul ertetlen emberek koze tartozol..talan megvarom amig elvegzed az iskolat es kepes vagy logikusan gondolkodni.
Nagyon nem szeretem ismételni önmagam, pedig muszáj. Olvass vissza. Korábban már leírtam hogy bossokon és kemény mobokon (Strat UD, Rammstein elõtt) shield, máshol 2h. 4 emberrel igen elég boldog leszek, fõleg azért mert jobb helyeken (lehet van rá vmi egyenlet is) a holy priest/pala azt jelenti hogy amelyik éppen kéznél van, és nem mind2. Nem hiszem hogy annyira égõ lenne 1,5 óra, minden bosst beleszámítva (Unforgiven is).

Friczy
2 fury warri, 1 shammy, 2 holy/disc pap!!!
Ha nem az ott töltött idõ hosszúsága, hanem h. milyen gyorsan omlottak szét a 4-5ös group-ok! Papoknak ha nagynéha inni kellett, azért nem álltunk meg, ment felváltva.
Mondjuk spell aggron talent,ami shadownak nem fér bele sosem.. még osztottunk vmi keveset papként.
Legjobb stratom volt!!

<popcorn!!!!!!!!>

anti hero

Hordhat shieldet..ugyan attol nem lesz neki +blockja..imp blockja..nem lesz neki +10% armorja..ergo annyit nem fog vele erni mint egy protos, de megrazom a kezet es orulok ha ilyennel talalkozok.De ha mar itt tartunk, ha valoban shield lesz a kezeben..hogy a fenebe fog akkora damaget osztani, hogy gyorsabban haladjatok?😄 Kicsit kovetkezetlen vagy..
Bar szo mi szo eddigi palyafutasom alatt meg egyetlen egy fury warriorral talalkoztam aki hajlando volt shieldel menni.
Ha neked a masfel oras strat sc boldogsagot okoz akkor pedig orulok neki, 2 healerrel a nyakadon..bar szerintem ez az ido mennyiseg enyhen szolva sok egy stratra..
A prot vs furry pedig egyaltalan nem onnan indult, hogy kotelezo protos warri 5fosbe..hanem abbol, hogy sokkal inkabb gond ha nem protos a warri minthogy a healer spriest nem pediglen holy..Senki nem alitotta, hogy barmilyen kombinacioban nem viheto veghez egy 5 fos insta..nekem pld a legjobb insta felallasom 4 shaman es 1 priest volt, ettol gyorsabban meg 1 teamem sem tudott haladni, hasonloan a 4 druid 1 priest is igencsak eros csapatnak bizonyult.
Nem nem sértõdnék meg, már csak azért sem mert elég ritkán pugozok. Odanemfigyelés/ninja/DC/stb miatt. Múlt héten mennem kellett 1-2 Strat UD pugot, rep miatt, az egyikbe húzták is a szájukat hogy nem shielddel mentem trashen, de sajnos nem jött be Soxxx nagymester egyenletrendszere, és hát nem volt gáz.

Friczy
Elírtam, mindenki vigyen magával potikat, azért van! De ne vedd komolyan, csak oltás.

Ja mostmár tudjuk mi az 5fõs insta titka. 2 nap poti farm hogy egy 2 óra alatt végiggörcsöljem magam.

Friczy
Azért ha egymás mellé álnátok a LFG 'sorba', nem sértõdnél meg ha a protosot jobban szeressük? 😊

(Ezt most minden spriest is behelyettesítheti magának ám!)

Hmmm...nem teljesen értem az összefüggést, ha õ hal meg elsõnek, akkor a pap nem tudta kihealelni, viszont ha nem õ hal meg, az azt jelenti, hogy nem tudta magán tartani a mobokat.

Azt kívánom hogy bárcsak minden shadowpriest olyan jó lenne a szerveremen mint te, és mindenkinek lenne annyi potija mint neked (v. pénze potira). Lehet nem tettem volna azt a kijelentést pár oldallal ezelõtt. End of discussion.

Friczy
Meg külömben is, vigyen magával potikat, azért van a játékban!!<#mf2>

Alapvetõen te feltételezed hogy: a. Fury/Arms speces nem hordhat shieldet, b. nem mehet Def Stancebe.

5 elite mob szinte csak rossz pull esetén jöhet rád mindkét instában (talán 1-2 hely van Strat UD-ben ahol van ennyi, de azok nagy része caster.)

És igen leírom ismét ha már a híres visszaolvasásodról van szó, amíg jössz itt nekem az egyenleteiddel, és amíg én 1,5 óra alatt kitakarítom Strat SC-t 4 emberrel (holy pala/priest, cannon masterrel), addig felõlem azt besélsz amit akarsz, azt számolsz ki amit akarsz, nem sok vizet kavar.

Hogy mirõl is ment a társalgás? Arról hogy KELL-e prot warr 5fõsbe. Nem nem arról amirõl te beszélsz, hogy jobban tud-e tankolni. Kb mintha arról beszélnél hogy egy rogue jobb melee-ben mint egy mage. O rly?

PiszkosFred
En hulye vagyok a dolgokhoz. De manapsag sokszor alakult ugy, hogy holypala, feraldru, crithunter/rugo, spriest és lock/mage otos ment le lbrs, brd, dim, strat/scholoba. Es nem volt gond, siman végigmentunk. Pala es dru tankolt felvaltva, vagy ha kellett egyszerre, hunter/rugo es caster osztotta a pofonokat, a spap meg healelt. Ha gaz volt, a dru vagy pala beszallt a healbe - foleg aoe idejen. Elfogyott a mana? Dru lokte az innert. Ramaszott a papra a mob? Kapta a shieldet a palatol, ha pedig casterek masztak ra, akkor jott a taunt a drutol.

Sosem volt cel, hogy profin, kisujjbol kirazzuk a dolgokat. De ha nincs epp online tank, vagy pap - marpedig nem volt mostansag - akkor is inkabb igy mentunk le, mintsem puggal. Voltak wipe kozeli szituaciok, halt meg ember a partybol, de sosem wipeoltunk. Sikerult, szedegettuk a geart/reput a nepnek.

Nem idealis az osszeallitas? Ez van. Hogy ki mit mosolyog az ilyen csapaton, vagy mekkorat legyint, az sem erdekel. De ha picit odafigyel az ember, es foleg figyel a tarsakra, akkor tudja kompenzalni a hianyossagokat.

Ubrs mar mas teszta, de az nem is 5 fos... (meg nem)

Mégis mi volt az ami miatt a pap shadow talentezése okozta szerinted a "gigawipe"-ot??
Szerintem 5fõs instában a papnak ritka bénának kell lenni, hogy miatta legyen wipe. Szerintem, ha nem a tank hal meg elöször a partyban, akkor a tank a hibás.

hmm...és mivan, ha frost vagy fire immunok lesznek?
nesze neked mage, mehetsz vizet árulni 😊

de ilyen úgyse lesz, te is tudod 😉

El kell keseritselek nem grindelessel huztam fel a karimat, only insta..szoval eleg soxor megfordultam mindenhol mar.
Olyan helyet mondjak ahol 5 mob van? Mondjuk stratban szinte az osszes group, scholoban minden 3. group..
A te elmeleted szerint a pure dpsek csak egyetlen targetet- a tiedet tamadjak..hat eleg szanalmas csapatokban lehettel eddig, mivel pont az a lenyeguk, hogy egyszerre tobbet ussenek..emiatt osztanak valojaban nagyobb damaget mint a tobbi kaszt(a rogue ezalol kivetel ofkorz).Vegyel egy normalis lockot aki ugy kezdi, hogy szetdobalja minden mobra az osszes instant dotjat(esetleg immolatet is)..hat ezt egy cleavel nemigen fogod karpotolni..
Amit te leirtal az max bossfightnal(add nelkuli) lenne mukodokepes, dehat az meg ha nincs shielded teged fog nehany suhintassal kikesziteni, foleg ha bejon neki egy crushing, crit vagy huzosabb sebzes(es ezt mint mar regebben irtam az isten fasza se healeli ki ha nem fogsz lefogni belole semmi damaget).

Szerintem lapozz vissza..es kezd el olvasni elorol mirol ment a "vita", bar mintha mar elhallgattak volna akik okosabbak voltak es rajottek, hogy nincs igazuk, csak te veded a munder becsuletet, bar kisse infantilis hozzaszolasokkal, de amugy megertelek..fene se tudna protos warrival pvpzni, igy meg hatha lesz olyan hulye aki beveszi, hogy meg jobban is jar veled az instakba.
"Akárki mondd akármit, te elõjössz hogy potion, én tudtam, én jobb vagyok, bezzeg az én priestem, bezzeg amikor én!"

már bocs, de ezt TE állítod, nem én. én sose mondtam, hogy jobb vagyok akárkinél is, sõt!

Én akárhányszor voltam spriesttel, mindig gigawipe volt

s mibõl gondolod, hogy ez a shadow talentfa hibája? rajtad, meg oldern-en kívûl mindenki más képes volt felfogni, hogy 5 fõs insta leginkább nem azon múlik, hogy ki milyen spec-es, hanem, hogy odafigyel-e a csapat és tudja-e a dolgát, vagy sem... extrém, nem pve talent-ekkel kicsit tovább tart max. megcsinálni, de ennyi.

Mighty
Új instákban shadow immun lesz minden boss 😮

Nesze neked 16 spriest 😛

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

<#miaz><#eljen>

"ezzel önmagadnak lõttél gólt , mert az egész vita pár napja ott kezdõdött, hogy szerinted spriest nem képes party-t kiheal-elni normálisan 5 fõs instában... "

Szerintem az egész fórumon te vagy az egyetlen akinek nem kéne felhozni ezt az öngól témát.

Egy valaki vitázik, az te vagy, mindenki más csak társalog a témában. Akárki mondd akármit, te elõjössz hogy potion, én tudtam, én jobb vagyok, bezzeg az én priestem, bezzeg amikor én!

Én akárhányszor voltam spriesttel, mindig gigawipe volt, semeddig sem jutottunk. Ezek után felõlem írhatsz bármit, az sem érdekel ha egyedül healesz spriestként AQ40-et.

A gond az hogy én nem a számok és a kalkulátor világában élek. Hány olyan helyet tudsz nekem mondani ahol az általad említett 5 mobot kell tankolnom egyszerre?

Mire akárninek lehetõsége lenne lehúzni egy elitet, már rég halott. Nem tudom mikor voltál utoljára 5fõsben, én majdnem minden nap járok. És tegyük fel ha le is húzza, mennyibõl tart egy Def->Taunt? Vagy egy Mocking Blow. Minden csak azon múlik hogy mennyire figyelsz oda. Charge, Demo Shout, Battle Shout, Cleave, ez már éppen elég aggro ahhoz hogy a nem main target ne forduljon le rólad.

Friczy
<#awink>