World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tegnapelõtt voltam mechanaarban egy elementálos sámánnal, az egyik topguildbõl
450 körüli dps jött ki az insta végére. határozottan erõs volt

Lynx_TWL
"Eleve nem tudom, hogy lehet a sajat karaktered barmelyik talentfajat nem kedvelni."
nagyon egyszerûen.

๏̯͡๏﴿

MrStokes
AH-ban nezz inkabb korul.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Idáig is erõs class volt a sámán senki nem állította az ellenkezõjét.Azt meg végkép nem hogy semmire sem jó.Hetvenes tapasztalatom nincs saját sámánról ( egy 20-as kis sámánnal rendelkezem) egyenlõre elementalcombatra tallentolva de még mindíg nem kellett quest vagy insta közben a hullámhoz futnom vele.Igaz kétszer voltam vele ezidáig deadminelni ugye az meg alli oldalon a legkisebb insta ugyhogy nagyon sok tapasztalat még mindíg nincs de nagyon jó játszható class.Most meg már annyira nem zavar a darneiek orosz akcentusa<#vigyor2>

Hetvenes sámán a guildunkban még nincs egy 67-es a legnagyobb lvl szintû de õ restos de simán lehealeli pl a restos druidát sõt a gyengébb papokat is.
Barney Tech
Valaki tud ajánlani nekem egy sisakot ,amit boltban megtudok venni leather legyen lvl 28körül és alis részen.
Elõre is thx.

PiszkosFred
Lehet hogy unique cucc volt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen instázásra sokkal jobb a prot de instán kívül só szerint semmit sem tudsz csinálni, és örökké azt sem lehet.

*Frostwhisper*: _Gienah_, lvl70 arms/fury warrior (http://armory.wow-europe.com/) Fireguard, hooo. Lionheart Blade, hohoooooo!

1 hete kb voltam 3 instába egy DW melee shamannal, és a gearjéhez mérten elég szépen feljött (nagyjából 35%-al vezettem, õ meg valami 25-28 körül ingadozott), elég szép dps többletet jelentett a WF totem meg a +10% AP cucc, mindent összevetve szerintem életképes (csomó zöldje is volt sõt egyik fegyója is zöld volt) ha van másik melee a groupban, önmagában nem tudom mennyit tudna. (Elemental dps-el meg még nem találkoztam alli oldalon.)

*Frostwhisper*: _Gienah_, lvl70 arms/fury warrior (http://armory.wow-europe.com/) Fireguard, hooo. Lionheart Blade, hohoooooo!

Lazarus
Nah most hogy feltápoltátok magatokat 70re kiváncsi lennék, hogy a sámán tényleg labdábarughat PvE DPSben, vagy maradt semmiresejó töltelék-kaszt?
Én 1 év tank és 1 év dps után 2 napja talenteltem vissza full protra (48 pont). Karazhan kulcs elsõ két questjében vagy 5* meghaltam, volt hogy rámpoppolt az elõzõleg kinyírt mobcsoport. Ugyanúgy vagy még szarabbul dpselek, mint egy holy pap, csak én még gyógyítani se tudom magam és annyival nem megy le kevésbbé az életem.
Viszont én most eredményesen akartam instázni és nekem úgy tûnik, azért prottal könnyebb életben tartani engem is és rólam is nehezebben rángatják le a mobot/bosst.
Szóval farmolás talán a legszenvedõsebb, viszont instázni nekem most jobban bejön, talán a változatosság miatt.

TSW: Tunderke

Miért van az hogy az instába kiesett 1 cucc ami nekem kellett volna de nem hozta be a Greed/Need ablakot, pedig Group Loot volt beállítva!!!

Fury warri meg mindig siman top5-ben tud lenni, de baromi nagy aggro. Arms is kozepmezonyben tud lenni legtobb csataban. Dmgtol fuggetlenul pedig baromi jo melee buffer.

Darton (Eu-TN http://penemy.sytes.net)

még 1x

elszurtam bocs😊 egy régebbi inkább healelõsbe hajlós tallantfa volt az imént már nem aktuális<#vigyor2>
build

Próbáld ki ezt de agilitis cuccok nem ártanak hozzá nekem questelni bejött, ill a retri ág több helyen módosítható szájíz vagy vérmérséklet avagy szûkségszerûség miatt.
Volt elég elsõre is. De ha gondolod, intézek helyet.
"A fo problema meg mindig az, hogy dps-sel dunat lehet rekeszteni."
Jo dps-t pedig nagyitoval kell keresni. Jok is azok a jatekosok akik kb MT szinten tudjak tolni a dps-t 😉
MrStokes
sry, ez erdekes volt, na mind1 😊

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Es mi a helyzet a protos es nem protos warikkal? Mennyire kellenek nem protos (DD) warrik a mostani raidekre?

MrStokes
Es mi a helyzet a protos es nem protos warikkal?

Nekem meg egyik shadow priest ismerosom se tiltakozott egyszer sem, amikor szukseg volt ra, hogy healeljen. Sot kifejezetten izgalmas, amikor nem 3 dotot kell felpakolgatni 10 percen keresztul vegre.
Mondjuk en foleg hybridekrol beszeltem, de huntereknel is erdekes lehet neha mas speceket is kiprobalni, de ott eleg ritka, hogy egy-egy csata megkovetelne valami kulonleges talentezest.

shaime01
egyszerü példa

priest

holy ágon gyogyit (mily meglepõ)

de teljes shadow priestõl azt kérded ,hogy kezdjen el healelni max körberöhög ,hogy õ bizony ezt a priestet nem a healezés miatt csinálta.. ^^
én ugyanigy vagyok survivalos sosem lennék..

"nem akar" meg kirugas? 😄
Eleve nem tudom, hogy lehet a sajat karaktered barmelyik talentfajat nem kedvelni. Ha pedig tenyleg nincs kedve, akkor lecserelik egy megfelelo classra, bar nem hiszem, hogy valaki ne szeretne raidelni egy raiding guildben. Es nyilvan talentezes miatt nem rugnak ki, inkabb te lepsz ki, amikor rajossz hogy nem kellesz sehova.

picket
Te sem álltál kétszer sorban amikor az észt osztották.

&#3237;_&#3237;

Davidus
azok szarok. pvp set sokkal jobb😛

V9ykn8_TZL0

TDC Geronimo
Mennek d/e-re phat druidacuccok karaba :s

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Davidus
csak ha megkérik akkor kell átspecelnie arra amire nem akar kirugás terhe mellett😄

V9ykn8_TZL0

Pedig pont ez az elvezetes a hybridekben es roleshifterekben, ha valaki ezt nem szereti, akkor valasszon egy pure dps classt. (egyebkent en pl pont ezt csinalom heroic resto/feral, raid resto/feral, pvp resto/feral; semmi frusztralo nincs benne, a valtozatossag gyonyorkodtet)
A kotelezo talentelesrol meg irtam, hogy lecsengett tema, ideje elfelejteni a kifejezest magat (mar reg elmultak a bwl-idok), mindenki arra speccel amivel a leghasznosabb, onkent es dalolva.

A kotelezo talent-et en hoztam fel, ahogy suroltam egy picit (bar nem temaba vagoan mint lentebb emlitettem). 😊
Van valamennyi nyomas talentezes teren, en legalabbis ugy tapasztalom, es a jozan esz is ezt mondja ha effektivitasra torekednek az emberek (Jobb az, ha inkabb restos egy drood mint feral, ha heal-elni viszik. Ha meg offtank, akkor inkabb jobb ha feral. Ez nyilvan az osszes class-nal megvan.).
En altalanossagban beszeltem (mint mindig), es nem csak a BC utani idokrol.
A "nyavajgashoz" azoknak az idoknek is sok koze van (mert az emberekben megmaradtak az akkori dolgok. Ez igy mukodik). Majd ez is elmulik persze, de per pillanat meg jelen van.
A kotelezo talentezes meg BC utan is sok guild-ben kotelezo (legalabbis a nagyobb hc beallitottsagu guild-ekben azokon a szervereken ahol en jatszom). Nem kell veluk menni persze. 😊 Jo guild-et pedig nem is olyan konnyu talalni (akikkel jutsz is valamerre. Most az RP reszt hagyjuk kicsit).

Szoval ezeket csak ugy nem temaba vagoan emlitettem.
A fo problema meg mindig az, hogy dps-sel dunat lehet rekeszteni. Ez van. Altalaban tank es healer hianyt tapasztaltam (es tapasztalok most is). A hibridek megoldasok lehetnek termeszetesen, ha ugyesen tudjak kezelni a karakteruket, es megfelelo az osszetetel.
Ugyhogy a dps karik csak ennek koszonhetik azt, hogy "elertektelenodtek", ha szabad ezt a szot hasznalnom.
Es emiatt felertekelodik egy egy jobb tank vagy healer.
Per pillanat en ezt tapasztalom (tapasztaltam). Voltak hullamvolgyek persze (mikor healerbol vagy tankbol volt sok. Lattam mar ilyet is. 😊 ), de elmondthatom, hogy azokon a szerveken ahol en eddig jatszottam dps telitettseg volt.
terron
jah ha valaki tudna mondani eg jó pala buildet (pl pici holy, pici prot retrivel turbózva,) amivel akér el lehetne érni a wandal farmoló mage eredményességét megkösszöném mert kezdek kibukni...ha instába kellesz ugyi röktön jön az inv ha neked kell farmolni help rogtön néma csend a /g -n és a frendlista is éppen akkor menekül be gyorsan instába, vagy rángat be oda de ugyi abból megint nem lesz sok pénz...:S

terron
palával tényleg xar farmolni...nem kicsit...nagyon! ha holy vagy prot vagy dps az ablakban, ha retri akkor meg a manád fogy ki pillanatok alatt és még healelned is kell magad aztán meg leülhetsz inni, kb anny idõt buksz mintha prottal vagy holvl vernéd õket (ha nem többet) ...

Overheal.: sajna az efektív heal sem tükrözi a valóságot mert nem egy boss van ahol az overheal elengedhetetlen mert ha a tank nincsen maxon neki reszeltek, plussz ha tolok egy kb akkora healet ami kellhet azt az meg becrittel mert jó a spellcrtem akkor nehogy már az legyen jobb aki tegyük fel azonos skillû de szarabb a cucca mert nem vette a fáradtsáágot 5fõsökre ezért nem critel ergo overhelje kevesebb a healing donje hasolo de az overhealem olyan az övéhez képest mintha spammoltam volna magamra a hly lightot...bár gyanús hogy sokan akik közismerten nem olyan skilles healerek holy lightal bombázzák a népet wipe után vagy ha notórius tankróllerángatórugók felszedése után összekaparás van és még hiányzik 10hpja összekaparás után tolja bele a holy light rank11 kérik a healing done listákat nah mind1 szal ez overheale-healing done sajna a teljesítmény mérésére mérsékelten alkalmas, mindenesetre jó irányvonalat adhat és a helyzet ismeretében azért jól használható közelítõen megtippelni ki-merre-hogy-hányméter. szvsz

Olvasd el figyelmesen az elõtte lévõ HSZ-t. Ha megvan, szólj 😊
picket
Kicsit frusztráló lehet, ha egyik nap x instance feral, másik nap y instance resto, és ez váltogatva. Nem hiszem, hogy ezt bárki is csinálná, vagy hogy szükség lenne rá. Esetleg nappal pvp muki, este restoban raid? <#idiota> Kötelezõ talentelést sem én varázsoltam elõ a cilinderembõl a fülénél fogva, csak reagáltam rá.

&#3237;_&#3237;

Most akarok új karaktert kezdeni,új wowot is vettem,mi a véleményetek az Orc Shamanról?PVP-ben és mobok ellen melyik class a legjobb?

Lynx_TWL
holy priesttel sem szar farmolni...
palával az

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

picket
Nem én hoztam fel az overhealt (#103789).
Ott lesz valahol az a gyógyszer, keresd még, van remény!

&#3237;_&#3237;

Ez a kotelezo talenteles idejetmult dolog mar, arra erdemes talentelni amire epp szuksege van a raidnek, 50-100 gold megha mindennap talentelned kell sem mondhato soknak, fel kor Nagrandban. Szepen megkernek, aztan ha nemet mondassz, akkor ok fognak jobban orulni annak, hogy megszabadultatok egymastol.

Ki mondta, hogy az a jó healer, aki elsõ a listán? 😮
Továbbá még mindig nem értem, hogy mit akarsz egyfolytában az overheal-el.
Sephi
Az a jo healer aki meg anno lvl 57-esen Rend-nel 4 emert tartott eletben es nem volt tank 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

picket
Akkor mirõl beszélsz? Effektív healt kell megjeleníteni, aztán akár spammelheted magadra full hp-n a legnagyobb healedet amig a többiek afk-olnak, és még mindig nem leszel jó healer tõle. Meg amúgy sem feltétlenül az a jó healer, aki elsõ a listán, de nem várom el, hogy az orrodnál tovább láss, amúgy is látom a következõ hozzászólásodból, hogy elgurult a gyógyszered <#wilting>

&#3237;_&#3237;

Ezt magyarázd el, mert nem értem. Ki beszél itt sirásról az overheal miatt?
picket
Ha kiraknak egy guildbõl, mert kötelezõ talentelés van, akkor 1. örülj, hogy megszabadultál tõlük, 2. semmi köze a "bármikor találsz random party-t" dologhoz. De ha már itt tartunk akkor azt mondanám, hogy guildet is könnyebben találsz <#bee1>

&#3237;_&#3237;

MrStokes
5 fosoknel szoktam bossok utan GJT-t irni, igy mindenki boldog 😄

MrStokes
Teljes mertekben egyetertek.

Ugy tunik mindketten kiprobaltuk mindket oldalt, es lasd teljesen mas dologra jutottunk. 😊 No meg az egesz guild is amiben benne vagyok (voltam). Ettol szep a vilag.

En meg emlekszem arra, hogy (mondjuk megfelelo populacioju szerveren) kidobtak mert megmondtam, hogy nem restos drood vagyok, hanem feral. Az nem tud heal-elni es kerestek egy papot.
Szoval ez a healer mindig talal csapatot dumat is lehet innen nezni. 😊
De nyilvan nem szabad. Mert ilyen is olyan is elofordulhat. Es surubben talal csapatot egy healer (altalaban ezt is).
Egyebkent meg ez az alig talal instance dolog is abbol fakad, hogy dps-sel dunat lehet rekeszteni. Meg jokkal is.

Az, hogy pvp-ben nem heal-el egy pap vagy paladin az irritalo teny es valo. A minap is vissza kellett fognom magam, mikor harmadik keresemre sem volt hajlando odafigyelni a paladin, hogy ne legyen rajtunk magic effect (mert nem hasznalt semmilyen decursive tipusu dolgot, amivel csak egy-egy gombnyomas lenne ugye. 😊 ).

"Ezt nem hiszem. Aki jó melee dps, az nem csak sokat sebez, de keveset sebzõdik, és nem fekszik alá feleslegesen moboknak. Ahhoz pedig figyelni kell."
Ezert mondtam, hogy altalaban ... ugye. 😊
Egyebkent en (dps-kent) odafigyeltem arra, hogy hol vagyok, kit ussek (sot meg offtank szerepet is ellattam, mert keves tankunk volt neha. Ne a ruhasokat usse mar, hanem inkabb engem. 😊 )
De pl. en healer-kent nem csak a csikokra figyeltem. Joreszt arra. Meg arra, hogy ki hol helyezkedik el (ha jon valami aoe, akkor tudjam hogy kit kell agyon heal-elni), combat rezzel kit huzzak fel, melyik drood-nak van meg combat rez-e, es meg sorolhatnam.
A tanknak is van eleg dolga termeszetesen. Nekem healer-kent ugy tunt, hogy sokkal tobb a dolgom (lehet, hogy azert mert nem voltak annyira "skillesek" a dps-eink amennyire Te vagy. 😊), mint dps-kent. Sokkal tobb.

A lenyeg a lenyeg. En meg szoktam koszonni, ha valaki leszedi rolam a mob-ot, ahogy a jo tankolast is, es durva dps-t. 😊 Ezert varom el, hogy nekem is megkoszonjek a heal-t. Warlock-kent most nem varom el, hogy megkoszonjek. Eleg nekem, hogy gyilkolhatom a mob-ot.

Sok minden fugg az emberektol nyilvanvaloan. Mindenki maskent erzi a dolgokat. Ezzel viszont nincs is baj ugy gondolom. 😊
nem tom nekem semmi gondom a dpsemmel sem, spelldam es spellcrit gearben.

picket
Azt elfelejted, hogy cserébe ha egy dps kaszt instance-be szeretne menni, akkor küszködnie kell hogy csapatot találjon, egy healer meg alig bírja lerázni magáról a whisperelgetõket, akik instance-be hívják. persze mindegyik lehet zavaró, de a bõség zavara jobb <#bee1>

"Ezert kell jobban odafigyelni rajuk, velemenyem szerint." - Akinek szárazdajka kell, az ne wow-ozzon, ezen rajta van a 12-es karika <#idiota>

"A masik dolog meg az, hogy meg a melee dps-eknek is kevesbe kell altalaban (hangsulyoznam altalaban) figyelni." - Ezt nem hiszem. Aki jó melee dps, az nem csak sokat sebez, de keveset sebzõdik, és nem fekszik alá feleslegesen moboknak. Ahhoz pedig figyelni kell. Persze õ nem fogja leszedni magáról a dot-ot ami megölheti, de errõl szól a játék, hogy egyikünk a másiktól függ. A healer meg nem fogja dps-elni. Persze kivéve ha kinyavajogja a dd talentet, aztán mindenki feralban, shadowban meg loladinként tolja, de akkor meg healelni nem tud úgy ahogy sok esetben kéne.

Egyetlen dolog igaz, hogy sok healelésnél észre veheted, hogy csak a csíkokat nézed. De ennyi erõvel dps kaszt is mondhatja, hogy csak a mob hp-jét nézi, tank meg mondhatja, hogy csak a sajátját, hogy mikor nyomjon healthstone-t, meg a target's targetet, hogy mikor tauntoljon.

Healeltem is, dps-eltem is, tankoltam is. Észrevételem: gagyi duma, hogy nem becsülik meg a healert, mert nem érdemel semmivel sem nagyobb megbecsülést, és több szidást, mint bárki más. Ezek alapján nem healelni pvp-ben, mert az nem fun abszolút hülyeség, mert nyerni fun, és ha healelsz egy keveset, akkor nyertek. Akinek meg az hiányzik, hogy folyamatosan dícsérgessék, az keressen olyan guildet, ahol így mennek a dolgok. "A bal oldal mondja hangosan: köszönjük healerek! Most a jobb oldal: köszönjük tankok! Mindenki együtt: köszönjük dd-k!" Lehet alapítok ilyen guildet, és elveszem a tagok összes goldját, mert az a gonosz Blizzard mûve, és megrontja a lelküket <#idiota>

&#3237;_&#3237;

De lehet hogy nem mage lesz hanem lock. Ejh nem tudok dönteni :-)
BEAST
remelem ezt te is olvastad Wildor =P

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."