Paranormális jelenségek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nagy marhaság, ugye érzed? 😊
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Látom vannak olyanok, akik hisznek dolgokban, vannak akik nem.
Na nem vitatkozni akarok, fõleg nem senkit gyõzködni, csak egy ismerõsöm gondolatait megosztanám veletek.
Õ úgy véli, ami nincs, vagy nem létezik, azt meg sem tudjuk nevezni, mivel nem tudunk róla, illetve nem használ rá az emberiség szót vagy kifejezést. Valaki valamikor szembesült már bizonyos jelenségekkel, akár szellemekkel vagy földönkívüliekkel és így alakulhatott ki a megfelelõ szó, amit használunk. Ugyan úgy, mint ahogyan bármelyik szavunk kialakult. (valaki csinált fából egy ülõalkalmatosságot, azt mondta ez legyen szék (némi túlzással), vagy pl a villám)
Nem tudom érthetõ-e, de valami ilyesmit szokott nekem magyarázni. VAn benne valami úgy gondolom.
Én hiszek a szellemekben, azt is hiszem, hogy léteznek a Földön élõ embereknél sokkal intelligensebb civilizációk is...
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
lehet,h van lehet h nincs :]
24 - Exile -Nov.23
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A móka kedvéért? Nem!
Ez egy lehetõség, valamire a halál utánra."
Szerintem ez így van,az emberek hamarabb megbékélnek, ha tudják hogy a halál után van valami.....
Én már mondtam, hogy nem értek az ezoteriához, szellemvilághoz, lélekhez, istenhez.
De vannak akik azt állítják, hogy õk igen.
Én csak eredményeket várok a szakterületükön. Mutassanak fel valamit! Ja, hogy 10000 éve semmi, még mindig ott tartunk, hogy ahány ezós, annyi világkép, és egyik sem mûködik, egyik sem ad használható módszereket, használható tudást.
A számítástechnika ~70 éves. Az atomfizika úgy 100. A kémia olyan 500-700. A "newtoni" fizika 3-4000. Eredménynek ott van a Crysis, Paks, a benzin, a 100 emeletes felhõkarcoló.
A spiritualizmus meg monjuk 5-10000 éves, és eredmény pont nulla, elõrelépés ugyanennyi. Még mindig ott tartunk, hogy "de honnan tudod, hogy nem így van?", meg hogy "lehet benne valami".
Aminek a vizsgálatávak, kutatásával ennyire _nem lehet_ foglalkozni, arról szerintem praktikusabb azt mondani inkább, hogy nem létezik.
Ha ez szûk látókörûség, akkor vállalom.
Az ember egy rossz tuléajdonsága ha valamit õ nemlát az nincs és ezt beakarja bizonyítani ugyanakkor itt az ellentetje, ha látja de más nem és beakarja bizonyítani, hogy van...
Ugyanakkor azért elég sok olyan dolog van amit különbözõ dolgok bemagyarázásával mpróbálnak reálissá tenni.
Én ezeket a dolgokat úgy nézem, hogy attól hogy én ha még nemis láttam mondjuk attól még bármi lehet. Van aki hinni szeretne benne van aki lát rá esélyt van aki se nem akar hinni benne se nem látni rá esélyt csak próbál földhöz ragadt lenni...
A hozzászólásom vége úgy szólt volna azoknak akik pistike sztorijára összeírkáltak mindent.
Amúgy meg a reális gondolkodás minden népnél más kishazánkba reális gondolkodás = szûklátókörûség 😊
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Aki hisz bennük, az hisz, aki meg nem, az nem, ennyi. Ezen vitatkozni és regényeket írni felesleges, hisz úgyse tudja az egyik a másik félt meggyõzni se fordítva.
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Még egy értelmes, ide való hozzászólást nem olvastam tõled.
Kicsit normálisabb topikra számítottam.
Sziasztok.
"Halottból van bõven, de ha nem lenne, gyorsan lehet csinálni..." xDDD
"Úgyhogy én inkább egyszerûsítem az életem, és élvezem, amíg tart. Túl rövid ahhoz, hogy hülyeségeken parázzak, meg azon aggódjak, mi lesz utána." ez a te választásod, szíved joga, elhiheted h énsem rágom le a körmeimet és sírok órákon keresztül h jajj mi van ha léteznek szellemek 😊 egyszerûen nyitott gondolkodású vagyok, és hiszek abban h lehet ott vmi, amit mi nem látunk/érzékelünk csak nagyon kevés esetben...
de asszem témánk végére is értünk, jól kiveséztük 😛
Ó, igen?
Akkor kérek egy linket, vizsgálat tárgya, kysérlet leírása, vizsgálati módszerek, erdmények, publikációk érdekelnének.
(Ééééés most jön a hattyú halála, hogy "de ezt mindenki tudja", meg a "neves tudósok bebizonyították", a "ez és ez és ez is hitt benne, õk meg nem hülyék", stb. legjobb esetben link egy értékelhetetlen kísérletrõl. Túl sokszor láttam már ezt, teljesen tipikus önámító hozzáállás.)
És valóban, tényleg itt van a leglényegesebb különbség.
"csak abban hiszek amit magam tapasztaltam, vagy olyan embertõl hallottam akiben megbízom..."
Kérdés, hogy mennyire vagy kritikus, akár magaddal szemben is.
"persze somindenre van racionális válasz(lehetõség), de van olyan amire már nincs."
Én akkor úgy döntök, hogy az a válasz, hogy "na, ezt nem tudom, és lehet, hogy ez már soha nem derül ki". Míg egy spiritiszta magyarázattal elfogadsz egy _feltételezést_, ami akár lehet igaz is, de a spiritiualizmus általános jellemzõibõl következõen inkább tévedés.
"igazából abban kiegyezhetünk h soha senki nem fogja bebizonyítani sem a létezését, sem azt h nincs! "
Azt, hogy valami nem létezik, nem lehet bebizonyítani. Semmirõl sem.
Az állítást annak _kell_ bizonyítania, aki állítja, soha nem fordítva.
Eddig egyetlen spiritualista állítást nem sikerült hitelt érdemlõen bebizonyítania senkinek.
Hiába sok a "hipotézis" a szellemvilág, másik dimenzió, lélek, isten, stb. mûködésérõl, egyetlen egyet sem lehet igazolni, a legtöbbjét még _megvizsgálni_ sem.
Akkor részemrõl kuka. Mi, emberek a legdurvábban a végsõkig kihasználjuk a világ lehetõségeit, _bármilyen_ jelenségbõl kihajtjuk a maximumot.
Ha lenne bármiféle spirituális energia, lélekenergia, halottak akármije, akkor már áramot termelnénk vele, tele lenne a világ lélekerõmûvel, meg lenne oldva az energiaválság. Halottból van bõven, de ha nem lenne, gyorsan lehet csinálni...
Úgyhogy én inkább egyszerûsítem az életem, és élvezem, amíg tart. Túl rövid ahhoz, hogy hülyeségeken parázzak, meg azon aggódjak, mi lesz utána.
"Emellett személyesen sem tapasztaltam soha semmit, aminek ne lett volna logikusabb, racionálisabb magyarázata a spirituális magyarázatoknál."
itt jön az ami megkülönböztet 2 embert, ezért is írtam vmelyik elöbbi kommentemben h csak abban hiszek amit magam tapasztaltam, vagy olyan embertõl hallottam akiben megbízom...persze somindenre van racionális válasz(lehetõség), de van olyan amire már nincs. és itt nem az ilyen "úgy érzem h vki figyel" dologra gondolok, hanem igenis megtörtént momentumokra amire esetleg nem találtál választ (ami attól még lehet h van persze). igazából abban kiegyezhetünk h soha senki nem fogja bebizonyítani sem a létezését, sem azt h nincs! emberek tapasztalnak dolgokat, ami alapján eldönthetik hovatartozásukat.
azzal a mûszarral kapcsolatban meg egyetértek veled, persze h kuruzslás, én azt vettem észre h akinek volt bármi élménye ilyesfajta dolgokban az bizony nem veri nagy dobra, mert inkább próbálja megérteni minthogy bolondnak nézzék.
Eléggé szeretnétek, hogy így legyen...
"lélekvándorlásban már õsidõk óta hisznek az emberek!"
És az mennyiben befolyásolja a valóságot, hogy hányan hisznek benne?
"sztem el sem gondolkoztál soha az ilyeneken, mert akkor kicsit belátnál a dolgok mögé"
Logikai bukta, attól még hogy sokat _gondolkozol_ rajta, nem lesz róla több információd. Legfeljebb több légbõl kapott feltételezésed.
És ez a gond is legfõképp: ha utánaolvasol a témának, a világ különbözõ részein homlokegyenest különbözõ dolgokban hisznek az emberek. Ha "lenne benne valami", akkorlegalább egy pár sarkalatos pontban egyezni kéne, de kb annyi a közös, hogy
1. gondolkozom, tehát vagyok
2. meg fogok halni
3. jó lenne, ha lenne valami
Ez kevés ahhoz, hogy tényként kezeljem. Ha meg nem tény, akkor irodalom, jelen esetben(szellemjárás) leginkább folklór, népmese, annak minden jellemzõjével.
"amit én hiszek az szent és sérthetetlen mert én mindent tudó faszagyerek vok..."
Logikai bukta #2, amit tudok, azt nem hiszem, és fordítva is.
Véleményem szerint hinni felesleges, nem viszi elõbbre sem a világot, sem a saját életed. Abból kell kiindulni, amit _tudunk_ a világról. Megalapozatlan feltételezésekre építeni világképet szerintem elég nagy hiba.
Én pontosan azt tekintem mérhetetlen nagyképûségnek, ha tények hiányában mégis teljes határozottsággal kiáll valaki valamilyen _feltételezés_ mellett.
Mi lesz velünk a halál után? Nem tudom, de eddig nagyon úgy tûnik, hogy semmi. Tudat megszûnik, test lebomlik. Nemigen van okunk másra számítani.
Van-e i/Isten? Melyik? Milyen? Abban majdnem biztos vagyok, hogy egyik "konkrét" Isten sem létezik, ha létezik is ilyesmi, akkor nem olyan, mint amilyen _bármelyik_ vallás tanításaiban fellelhetõ. Szent könyveket amúgy is irodalmi mûalkotásoknak tekintem, vannak elõzményeik, vannak "ellopott" sztorik, motívumok, egyértelmûen az adott kor szemléletét tükrözik.
Szellemek, ilyesmi ennél még eggyel lejjebbi lépcsõfok, folklór, népmese, az ilyeneket összegyûjtve lehet vallást írni. Emberek szubjektív tapasztalatai, érzései, aminek szvsz inkább pszichológiai és biológiai okai vannak, mint spirituális.
Amíg nem ismerjük teljesen az ember mûködését, addig ez nyitott kérdés marad. De egyik oldalról van egy vizsgálható rendszerünk, aminek ugyan nem ismerjük végtelen pontossággal a mûködését, de azért vannak róla használható elképzeléseink, hozott objektív hasznot, és rengeteget fejlõdött a történelem folyamán (ez lenne a test és az orvostudomány), addig a spiritualitásról kizárólag szubjektív tapasztalataink vannak, használható elképzelés egy sincs (olyan, ami mindig, minden körülmények közt igaz, kvázi a spirituális világ "törvényei"), és az emberiség mondjuk utóbbi 10ezer évében egyhelyben topog, _semmi_ elõrelépés nem történt az ügyben. Pedig azért a sok önjelölt próféta, feketemágus, ezoterikus, szent, stb. foglalkozott azért vele, és hajutott is "eredményre", akkor az tuti, hogy homlokegyenest üt valami másik "eredményt" a témában.
Én is nagyon szeretném, ha lenne valami, de nagyon úgy néz ki, hogy nincs. Nem azért, mert én lennék mindentudó, hanem azért, mert pontosan azok, akik azt állítják, hogy értenek hozzá, mégsem tudnak semmit sem felmutatni. Emellett személyesen sem tapasztaltam soha semmit, aminek ne lett volna logikusabb, racionálisabb magyarázata a spirituális magyarázatoknál.
Egyébként nem szoktam ide írkálni, most konkrétan úgy gondoltam, azért csak hasznos tudnia az illetõnek, hogy mit is mér a mûszer, mielõtt kidob egy valagpénzt az ablakon. Az ilyen spirituális kellékeknek azért van néhány közös jellemzõje. Egyrészt nagyon drága, másrészt nem mûködik, de az a minimum, hogy _nem_úgy_, ahogy azt állítják. Lásd szcientológus E-méter.
És ezek a dolgok nem hit vagy nemhit kérdése, ezek tapasztalatok,tények. Nem közvetlenül magáról a spirituális világról, hanem az azzal foglalkozókról.
Én nem nevezném azt a dolgot tudománynak, aminek a mûvelõi 50%-ban bizonyítottan kókler, a másik 50%-uknak meg van annyi esze, hogy ne engedje részletes vizsgálatnak alávetni magát és a módszerét.
Én nem akarok senkit lebeszélni a hitérõl, elhiszem, hogy van akinek szükség van kapaszkodóra.
Csak annyit mondok, hogy járjatok nyitott szemmel, és ne higgyetek el bármilyen marhaságot kritika nélkül!
Eléggé el tudtok szállni, ha elkezditek egymásalá adni a lovat...
"arra is gondoltam hogy csak a tudatom játéka
de egyszerûen érzem"
Aha, hát az érzés aztán rettentõ objektív egy dolog...
Ez a szellemesdi a kultúra része, ha nem ilyen népmeséket hallottál volna,akkor mást képzelnél a furcsa érzéseid mögé.
A pszichológia egy fokkal hihetõbben magyarázza ezeket a tapasztalatokat, mint a szellem-sztorik.
De felõlem hihetsz a mesékben.
Amúgy egy valamit nemértek ha valaki nemhisz ilyenekbe csak mindenkit "lolt" minek jár ilyen topikba? <#szomoru1>#szomoru1>
De tényleg nemakar valaki szellemet idézni? + vigyen kamerát, fényképezõgépet. No várjuk a felvételeket 😄
meg láttam egy ember aki idegen nyelven beszélt,lol
egyik müsorban ezt tudta,másik müsorba meg már mást :S szégyen az olyan ember...
24 - Exile -Nov.23
de egyszerûen érzem😄
és ezaz amin fennakadnak sokan, amit nem lehet megérteni neten keresztül.
de valamikor engem figyel és baromi idegesítõ tud lenni x]
ha egyedül vagyok akkor diszkréten megkérem hogy álljon továbbvagy ne figyeljen rám... hülyén hangzik de általában eltûnnek😊