MTI

Sikeres az új amerikai rakétaelhárító rakéta


A kísérletet Hawaii közelében hajtották végre helyi idő szerint még szerda éjjel a Raytheon cég által gyártott, a Lake Erie rakétacirkálóról indított Standard Missile-3 típusú elfogó rakétával - közölte a Pentagon Rakétavédelmi Ügynöksége (MDA). A célpont egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakéta volt, amelyet a Kauai szigeten lévő csendes-óceáni rakétalőtérről indítottak. Ezzel a pontosan SM-3 Block 1-B elnevezésű elfogó rakétával végzett első kísérlet kudarcot vallott tavaly szeptemberben.


A legújabb típusú elfogó rakéta az Egyesült Államok és Európa védelmére tervezett rakétaelhárító pajzs egyik kulcselemét alkotja. Washington azt tervezi, hogy 2020 körül kiépíti az időközben folyamatosan hatékonyabbá fejlesztett SM-3-asokból álló rendszert, amely képes lesz védelmet nyújtani az esetleg Iránból vagy Észak-Koreából indított rakéták ellen. "Az első észlelések szerint az összes alkotóelem a terveknek megfelelően működött" - közölte az ügynökség. A kísérletről rövid videofelvételt is közzétettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sad1976 #1
    "Iránból vagy Észak-Koreából indított rakéták"(Oroszország)
    erre megvan már az oroszok válasza.megelőző csapást mérnek a már telepített rendszerekre,ha nem fejezik be a további telepítéseket. ezt nem én találtam ki. a ruszkik nyilatkozták.