MTI

A Föld hatezer éves?

A kreacionisták, akik szó szerint veszik a Bibliát, most az interneten akarják megteremteni a Wikipedia online lexikon ellenpárját, hogy az általuk "kultúrharcnak" nevezett küzdelemben érvényesítsék véleményüket.

A Die Welt című német napilap online kiadásában számolt be arról, hogy a két, még meglehetősen vékony lexikon neve: Conservapedia és CreationWiki, és mindkettő úgy ábrázolja a laikusoknak a tudomány elméleteit, mintha azok teljesen tévesek lennének. A kreacionisták szerint ugyanis a bibliai isten teremtette a világot a semmiből hat nap alatt, s a Föld csak 6000 éves, nem mintegy 4, 2 milliárd esztendős, ahogy azt a geológia és a fizika tanítja.

Az egyik kreacionista honlap ezt úgy fogalmazza meg: "a Föld fiatal, csupán pár ezer éves. Nyilvánvalóan nincs elég idő az evolúció megtörténéséhez, amellett, hogy úgysem történhetett volna meg." A Conservapedia-ban, amelyet múlt év végén hozott létre egy csoport főiskolás és Andy Schlafly ügyvéd ilyen és ehhez hasonló bejegyzések találhatók: "Mint minden modern állat, a kenguruk is a Közép-Keletről származnak. Ők a leszármazottai annak a két alapító kengurunak, akiket az özönvíz elől felvettek Noé bárkájába."

A kreacionisták most az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb főútja mellett, Cincinatti közelében építik múzeumukat, amelyben mozgó modellek mutatják be, hogyan is történtek szerintük a dolgok Ádám és Éva óta a Földön. A helyet igen ügyesen választották ki, mert az Egyesült Államok lakóinak kétharmada, valamint számos kanadai legföljebb hat órányi autózással elérheti a múzeumot. Az építkezéséhez szükséges mintegy 5 milliárd forintnyi összeget magánadományokból gyűjtötték össze.

A kreacionisták - a teremtéstan követői - több amerikai szövetségi államban megpróbálták betiltatni a darwini tanok terjesztését, de vereséget szenvedtek - emlékeztetett a német lap, és idézte Ken Hamet, a múzeum igazgatóját: "Ez itt több lesz, mint amit a londoni természettudományi múzeum kínál."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Motoroj #66
  Szerintem nézz utána a Conservapedián, vagy a CreationWikin, hátha fény derül a ezekre.
 • hdo #65
  golyót neki!!! ráadásul a tízparancsolatot se ismeri amiben benne van hogy Isten nevét szádra hiába ne vedd .... és kábé minden 3-4. szava Jézus, nomeg nézzünk már utána ennek az evolúciónak hogy mekkora szar mert "tudományosan nem állja meg a helyét" ... a Biblia hol a rákban állja meg a helyét tudományosan magyarázd már meg? baromállat
 • babajaga #64
  "Mert AZ EVOLUCIONIZMUS EGY VALLAS, ugyanis semmi tudomanyos alapja nincsen"

  Te nem hallottál arról hogy Darwin évtizedekig megfigyeléseket végzett? Hova jártál iskola helyett? Tudod az az iskola ahol megfigyelések eredményeit tanítják. Ahol alap nélküli kinyilatkoztatásokkal tömik az emberek fejét az nem iskola.
 • dez #63
  Ez mind szép és jó, csak nem kellene minden mondatban Jézust emlegetni, mert ezzel csak elijesztesz mindenkit, kivéve az ájtatos manókat.
 • tom69 #62
  Ja, ezt mondják azok, akik nem ismerik Istent, csak a vallást...vagy még azt sem.
  De nem érdemes vitatkozni veletek, mert ti csak azt akarjátok elhinni amit már láttatok, pedig sok olyan dolog van amit nem láttok még, pedig sokkal valóságosabb mint ez a látható világ, csak az a természetfeletti világban van, amit pont az Istentől elszakított szellemi állapototok miatt nem tudtok érzékelni.
  Ebből következőleg nem is értitek és nem tekintitek valóságosnak és azon gúnyolódtok aki ezt mégis érzékelni tudja mert van kapcsolata ezzel a természetfeletti valósággal.
  De mi lenne, ha esetleg elgondolkodnátok, hogy "Mi van ha ez valami olyanról beszél, amit én nem tudok észlelni, ő meg igen?
  Hátha van benne valami amit mond. Mi van ha én nem látok valamit, amit látnom kellene?"

  Látni meg csak úgy fogsz tudni, ha megteszed a megfelelő lépést Isten felé és akkor Ő kijelenti magát neked.
  Persze lehet hajtogatni a sok materialista okosságot továbbra is, de akkor soha nem fogod megismerni azt a most még számodra láthatatlan valóságot, ami természetfeletti módon létezik és befolyásolja ezt a világot és a te látásodat is.
 • Dj Faustus #61
  "régen az emberek hittek a newtoni fizikában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy az einsteini fizika megdöntötte azt."
  Az einstein-i fizika nem döntötte meg a newtoni fizikát, csak kiegészítette (ugyanúgy tanulod a klasszikus fizikát, mint nagyapáink).

  "régen az emberek hittek a bibliában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy a dolgok nem úgy történnek, mint ahogy oda le van írva."
  A Bibliát nem szó szerint kell értelmezni.
  Vedd úgy a tízparancsolatot, mint egy akkori (Bibliai időkbeli) törvénykönyvet, most meg mint egy etikai jótanácsot (mellesleg a tízparancsolat nagy része a jelenleg alkalmazott törvényekben is benne van - a gyilkosság, a fajtalankodás, a lopás büntetendő).
  Sok fizikus hisz valamilyen Isten létezésében (nem mond ellent egyetlen fizikai törvénynek se).
 • vejnemojnen #60
  régen az emberek hittek a bibliában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy a dolgok nem úgy történnek, mint ahogy oda le van írva.
  régen az emberek hittek a newtoni fizikában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy az einsteini fizika megdöntötte azt. mégis mindenki azt tanulja fizika órán.
  szóval lehet mindenkit gyökérnek nevezni aki nem a legújabban hisz?
 • uniu #59
  hat, talan azert hiszek az evolucioban mert nem allok szemelyes kapcsolatban istennel, de majd ma! Van otthon egy uveg bor, hatha az segit...
 • AranyKéz #58
  Jujujuj! Meghagyjam a finom falatokat tom69-ből, vagy pedig megehetem az egészet élve ?
 • tom69 #57
  Eloszor is,aki ezt a cikket irta, annak fogalma sincsen az evangeliumi hitrol sem a bibliarol.
  Az IGAZ, hogy Isten 6 nap alatt teremtette az embert es az elovilagot, de a Foldet NEM!!!

  Ez vilagosan kiderul a Biblia elso soraibol.

  Ugyanis a mostani elovilag teremtese elott mar kellett leteznie a Biblia szerint egy masik vilagnak, amit Isten itelete sujtott.

  Ugyanis amit a Biblia elso soraiban olvasunk az ugy irja le a fold ujjateremtes elotti alapotat, hogy kietlen es puszta, ami a Bibliaban mindig az Isten itelete altal sujtott helyek allapota.

  Szoval nyugodjatok meg materialistak, hogy a Biblia nem allitja magarol a foldrol, hogy az csak 6000 eves, es biztos vagyok benne, hogy azok a kreacionistak, akik tisztaban vannak a Biblia kinyilatkoztatasaval, azok is tudjak, hogy a kb 6000 ev az nem a Fold teremtesenek a korat, hanem az emberiseg tortenelmenek a korat jelenti.

  Errol lehet a vegtelensegig vitatkozni, tagadni, tudomanytalannak beallitani, gunyolni, de akkor sem a hitetlen, materialista es felrevezetett emberek velekedesei fogjak meghatarozni, hogy volt-e teremtes vagy nem, mert aki Ismeri Istent, akinek van SZEMELYES KAPCSOLATA ISTENNEL az tudja, hogy a Biblia szorol szora igaz.

  Ezen most ki lehet akadni, lehet gunyt uzni belole, de ezt csupan azert teszik a materialistak, mert az o vallasuk a materializmus, az evolucionizmus.

  Mert AZ EVOLUCIONIZMUS EGY VALLAS, ugyanis semmi tudomanyos alapja nincsen, hatalmas tevedesek es tudomanytalan allitasok vannak benne!!!

  De az iskolaban tenykent tanitjak, es ti meg elhittetek ezt is anelkul, hogy egy kicsit is utananeztetek volna annak, hogy ez tudomanyosan megallja-e a helyet vagy sem.

  Igen jol olvastatok!
  Azevolucionizmus is egy VALLAS, mert semmi tudomanyos alapja nincsen, nincsensemmi bizonyitek es nem is lesz soha ennek a beigazolasara.

  Tudom, hogy ezt igy nem hiszitek el, de jarjatok utana es ne szajkozzatok ezt a sok materialista ostobasagot, mert ezen nevetnem kell.

  Ugy felre vagytok vezetve, hogy meg buszkek is vagytok ra, kozben nem is sejtitek, hogy pl Amerikaban milyen sok ujjaszuletett evangeliumi kereszteny van.
  Ez persze nektek nem mond sokat...
  Ott nem olyan materialista Marxista hazugsagon nottek fel sokan mint a keleteuropai orszagokban.
  Azert beszeltek igy, mert egy Istentagado atmoszferaban nottetek fel es azt hiszitek, hogy ez igy van jol es aki nem ugy gondolkodik mint ti az teljesen hulye.

  Pedig nagyot tevedtek!!!

  Ti is Isten teremtmenyei vagytok, es amikor majd kileptek a testetekbol es atleptek az orokkevalosagba akkor majd nagyot fogtok nezni, hogy miert leteztek meg mindig es miert kell Jezus ele allnotok es beszamolnotok arrol, hogy mit es miert csinaltatok a foldi eletetekben.

  En nem egy vallasrol beszelek, hanem arrol, hogy Jezus azert valtott meg benneteket is, hogy ki tudjatok jonni a hitetlensegbol es termeszetfolotti modon kapcsolatba lephessetek Istennel, a Teremtovel.

  Ha ez megtortenik veletek is, akkor nem lesztek tobbe hitetlenek, mert Isten termeszetfolotti modon belep az eletetekbe es akkor ti is meggyozodtok Isten termeszetfolotti valosagarol Jezus altal.

  A vallas az valoban nagy akadalya a hitnek, mert Istenrol beszel ugyan, de nem vezet el benneteket az Isten megismeresere, csak ködösít es felrevezeti az embereket.
  Igen a vallás, élén a Katolikus egyhazzal !!! mar 2000 eve felrevezeti az embereket Isten felol, es a fejlodes akadalya volt mindig is!

  En arrol a hitrol beszelek, amit Jezus hozott el 2000 eve.
  Jezusba vetett hit altal megkapod azt a termeszetfolotti hitet, ami kiemel ebbol a hitetlen allapotbol, de ehhez neked kell Isten fele lepned es akkor
  Ő ki fogja magat jelenteni neked.

  Ez ugy tortenik, hogy be kell hivnod Jezust a szivedbe, az eletedbe es Őt meg kell vallanod Urnak, mert aki az Urnak a nevet hivja segitsegul az üdvösséget, örök életet kap!!!

  Persze ehhez az kell, HOGY MEG AKARD ISMERNI AZ IGAZSAGOT, es nem a betanult demagog hitetlen dumakat kell szajkozni, hanem azt felre kell tenni!


  EZT AZOKNAK A KEVESEKNEK IROM, AKIK TENYLEG KERESIK AZ IGAZSAGOT ISTEN FELOL.

  Roviden ennyi :))