66
 • Motoroj
  #66
  Szerintem nézz utána a Conservapedián, vagy a CreationWikin, hátha fény derül a ezekre.
 • hdo
  #65
  golyót neki!!! ráadásul a tízparancsolatot se ismeri amiben benne van hogy Isten nevét szádra hiába ne vedd .... és kábé minden 3-4. szava Jézus, nomeg nézzünk már utána ennek az evolúciónak hogy mekkora szar mert "tudományosan nem állja meg a helyét" ... a Biblia hol a rákban állja meg a helyét tudományosan magyarázd már meg? baromállat
 • babajaga
  #64
  "Mert AZ EVOLUCIONIZMUS EGY VALLAS, ugyanis semmi tudomanyos alapja nincsen"

  Te nem hallottál arról hogy Darwin évtizedekig megfigyeléseket végzett? Hova jártál iskola helyett? Tudod az az iskola ahol megfigyelések eredményeit tanítják. Ahol alap nélküli kinyilatkoztatásokkal tömik az emberek fejét az nem iskola.
 • dez
  #63
  Ez mind szép és jó, csak nem kellene minden mondatban Jézust emlegetni, mert ezzel csak elijesztesz mindenkit, kivéve az ájtatos manókat.
 • tom69
  #62
  Ja, ezt mondják azok, akik nem ismerik Istent, csak a vallást...vagy még azt sem.
  De nem érdemes vitatkozni veletek, mert ti csak azt akarjátok elhinni amit már láttatok, pedig sok olyan dolog van amit nem láttok még, pedig sokkal valóságosabb mint ez a látható világ, csak az a természetfeletti világban van, amit pont az Istentől elszakított szellemi állapototok miatt nem tudtok érzékelni.
  Ebből következőleg nem is értitek és nem tekintitek valóságosnak és azon gúnyolódtok aki ezt mégis érzékelni tudja mert van kapcsolata ezzel a természetfeletti valósággal.
  De mi lenne, ha esetleg elgondolkodnátok, hogy "Mi van ha ez valami olyanról beszél, amit én nem tudok észlelni, ő meg igen?
  Hátha van benne valami amit mond. Mi van ha én nem látok valamit, amit látnom kellene?"

  Látni meg csak úgy fogsz tudni, ha megteszed a megfelelő lépést Isten felé és akkor Ő kijelenti magát neked.
  Persze lehet hajtogatni a sok materialista okosságot továbbra is, de akkor soha nem fogod megismerni azt a most még számodra láthatatlan valóságot, ami természetfeletti módon létezik és befolyásolja ezt a világot és a te látásodat is.
 • Dj Faustus #61
  "régen az emberek hittek a newtoni fizikában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy az einsteini fizika megdöntötte azt."
  Az einstein-i fizika nem döntötte meg a newtoni fizikát, csak kiegészítette (ugyanúgy tanulod a klasszikus fizikát, mint nagyapáink).

  "régen az emberek hittek a bibliában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy a dolgok nem úgy történnek, mint ahogy oda le van írva."
  A Bibliát nem szó szerint kell értelmezni.
  Vedd úgy a tízparancsolatot, mint egy akkori (Bibliai időkbeli) törvénykönyvet, most meg mint egy etikai jótanácsot (mellesleg a tízparancsolat nagy része a jelenleg alkalmazott törvényekben is benne van - a gyilkosság, a fajtalankodás, a lopás büntetendő).
  Sok fizikus hisz valamilyen Isten létezésében (nem mond ellent egyetlen fizikai törvénynek se).
 • vejnemojnen
  #60
  régen az emberek hittek a bibliában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy a dolgok nem úgy történnek, mint ahogy oda le van írva.
  régen az emberek hittek a newtoni fizikában, van aki még ma is hisz benne, mikor már mindenki tudja, hogy az einsteini fizika megdöntötte azt. mégis mindenki azt tanulja fizika órán.
  szóval lehet mindenkit gyökérnek nevezni aki nem a legújabban hisz?
 • uniu
  #59
  hat, talan azert hiszek az evolucioban mert nem allok szemelyes kapcsolatban istennel, de majd ma! Van otthon egy uveg bor, hatha az segit...
 • AranyKéz
  #58
  Jujujuj! Meghagyjam a finom falatokat tom69-ből, vagy pedig megehetem az egészet élve ?
 • tom69
  #57
  Eloszor is,aki ezt a cikket irta, annak fogalma sincsen az evangeliumi hitrol sem a bibliarol.
  Az IGAZ, hogy Isten 6 nap alatt teremtette az embert es az elovilagot, de a Foldet NEM!!!

  Ez vilagosan kiderul a Biblia elso soraibol.

  Ugyanis a mostani elovilag teremtese elott mar kellett leteznie a Biblia szerint egy masik vilagnak, amit Isten itelete sujtott.

  Ugyanis amit a Biblia elso soraiban olvasunk az ugy irja le a fold ujjateremtes elotti alapotat, hogy kietlen es puszta, ami a Bibliaban mindig az Isten itelete altal sujtott helyek allapota.

  Szoval nyugodjatok meg materialistak, hogy a Biblia nem allitja magarol a foldrol, hogy az csak 6000 eves, es biztos vagyok benne, hogy azok a kreacionistak, akik tisztaban vannak a Biblia kinyilatkoztatasaval, azok is tudjak, hogy a kb 6000 ev az nem a Fold teremtesenek a korat, hanem az emberiseg tortenelmenek a korat jelenti.

  Errol lehet a vegtelensegig vitatkozni, tagadni, tudomanytalannak beallitani, gunyolni, de akkor sem a hitetlen, materialista es felrevezetett emberek velekedesei fogjak meghatarozni, hogy volt-e teremtes vagy nem, mert aki Ismeri Istent, akinek van SZEMELYES KAPCSOLATA ISTENNEL az tudja, hogy a Biblia szorol szora igaz.

  Ezen most ki lehet akadni, lehet gunyt uzni belole, de ezt csupan azert teszik a materialistak, mert az o vallasuk a materializmus, az evolucionizmus.

  Mert AZ EVOLUCIONIZMUS EGY VALLAS, ugyanis semmi tudomanyos alapja nincsen, hatalmas tevedesek es tudomanytalan allitasok vannak benne!!!

  De az iskolaban tenykent tanitjak, es ti meg elhittetek ezt is anelkul, hogy egy kicsit is utananeztetek volna annak, hogy ez tudomanyosan megallja-e a helyet vagy sem.

  Igen jol olvastatok!
  Azevolucionizmus is egy VALLAS, mert semmi tudomanyos alapja nincsen, nincsensemmi bizonyitek es nem is lesz soha ennek a beigazolasara.

  Tudom, hogy ezt igy nem hiszitek el, de jarjatok utana es ne szajkozzatok ezt a sok materialista ostobasagot, mert ezen nevetnem kell.

  Ugy felre vagytok vezetve, hogy meg buszkek is vagytok ra, kozben nem is sejtitek, hogy pl Amerikaban milyen sok ujjaszuletett evangeliumi kereszteny van.
  Ez persze nektek nem mond sokat...
  Ott nem olyan materialista Marxista hazugsagon nottek fel sokan mint a keleteuropai orszagokban.
  Azert beszeltek igy, mert egy Istentagado atmoszferaban nottetek fel es azt hiszitek, hogy ez igy van jol es aki nem ugy gondolkodik mint ti az teljesen hulye.

  Pedig nagyot tevedtek!!!

  Ti is Isten teremtmenyei vagytok, es amikor majd kileptek a testetekbol es atleptek az orokkevalosagba akkor majd nagyot fogtok nezni, hogy miert leteztek meg mindig es miert kell Jezus ele allnotok es beszamolnotok arrol, hogy mit es miert csinaltatok a foldi eletetekben.

  En nem egy vallasrol beszelek, hanem arrol, hogy Jezus azert valtott meg benneteket is, hogy ki tudjatok jonni a hitetlensegbol es termeszetfolotti modon kapcsolatba lephessetek Istennel, a Teremtovel.

  Ha ez megtortenik veletek is, akkor nem lesztek tobbe hitetlenek, mert Isten termeszetfolotti modon belep az eletetekbe es akkor ti is meggyozodtok Isten termeszetfolotti valosagarol Jezus altal.

  A vallas az valoban nagy akadalya a hitnek, mert Istenrol beszel ugyan, de nem vezet el benneteket az Isten megismeresere, csak ködösít es felrevezeti az embereket.
  Igen a vallás, élén a Katolikus egyhazzal !!! mar 2000 eve felrevezeti az embereket Isten felol, es a fejlodes akadalya volt mindig is!

  En arrol a hitrol beszelek, amit Jezus hozott el 2000 eve.
  Jezusba vetett hit altal megkapod azt a termeszetfolotti hitet, ami kiemel ebbol a hitetlen allapotbol, de ehhez neked kell Isten fele lepned es akkor
  Ő ki fogja magat jelenteni neked.

  Ez ugy tortenik, hogy be kell hivnod Jezust a szivedbe, az eletedbe es Őt meg kell vallanod Urnak, mert aki az Urnak a nevet hivja segitsegul az üdvösséget, örök életet kap!!!

  Persze ehhez az kell, HOGY MEG AKARD ISMERNI AZ IGAZSAGOT, es nem a betanult demagog hitetlen dumakat kell szajkozni, hanem azt felre kell tenni!


  EZT AZOKNAK A KEVESEKNEK IROM, AKIK TENYLEG KERESIK AZ IGAZSAGOT ISTEN FELOL.

  Roviden ennyi :))
 • dez
  #56
  Mert ugye a dialektikus materializmus alapjaira épített rendszerek maguk voltak a kánaán...
 • DarkLyrics
  #55
  aki kettőezer hétben még képes egy zagyva, többsörösen átírt és hamisított könyvből bármit kiolvasni, ami erre a világra vonatkoztatható, és még képes aszerint is rendezni az életét, az legalább szánalmas, de leginkább veszélyes.
  ne feledjük, hogy a vallás az ami erőszakot terjesztett a földön, a vallás az ami szembeállítja az embereket, és a vallás az ami gátolja a haladást.
  Egyértelmű, hogy a biblia pár éhes, és pénzéhes lusta tahó "pap" kreálmánya, akik szívtelen és embertelen módon használták ki az akkori emberi ostobaságot, és mivel az emberek egy része még ma is ugynaolyan ostoba mint a földműves parasztok meg nincstelenek 2000 éve, jól meg is él belőle. Ezt a könyvet a mein kampfhoz tudom csak hasonlítani, bár kétségtelen hogy a módszerek itt rendkívül fondorlatosabbak, és ennélfogva aljasabbak is. A vallás meghalt. 2007-ben nincs rá szükség. Hogy HITre van-e? JÓ hitre van. De azt, amit ezek a szánalmas, kipacsulizott kövérfejű nyugdíjasok közvetítenek a 6 nappal, meg a megváltással, arra csak annak van igény, aki ostoba. Már bocsánat.
 • lee56
  #54
  Pontosan ezért van, hogy szinte mindenki képes lenne másképp értelmezni, tehát mégis inkább mesekönyv, mint bizonyíték bármire is...
 • Tetsuo
  #53
  Mint a #44ben említett Ablak-Zsiráf.
 • daveofgod
  #52
  igen, én sem vagyok teológus, de tudjuk,hogy a Bibliában hat nap van megírva.. tényleg 6 nap, vagy mi gondoljuk annak? a Biblia azt írja,hogy "egy nap olyan mint ezer év, és ezer év mint egy nap" nos?? akkor az 6000 év vagy annak sokszorosa?? szerintem is a Föld jóval idősebb mint 6e év, bár hiszek a Bibliának, mégsem veszem szó szerint. Jelképekben és szimbólumokban gazdag alkotás.
 • Ronny
  #51
  nem vagyok teológus ezért inkább nem mondanék hülyeségeket.
 • Ronny
  #50
  és érzelemből odalökni pár sor semmitmondó személyeskedést nem szánalmas?
 • Ronny
  #49
  lerombolni a templomoakt egy olyan dologért ami meg sem történt? Na ez a vak hit:)
 • juzosch
  #48
  És miért alkot olyan elszúrt konstrukciókat, mint az emberi gerincoszlop, medenve, és az élővilágban található egyéb csökevényes szervek stb...
 • GulaSoft
  #47
  Egy ideig jártak hozzánk a Jehovák, aztán meguntam, és megkérdeztem őket isten tévedhetetlen e, mire azt mondták, természetesen.
  A következő kérdésem az volt, ha ennyire tévedhetetlen, akkor hogy tudott olyan állatot teremteni ami kipusztult. Példának ez az aranyos állatkát mondtam, amit miért kellett kipuztítani:
  Wiki
  Ha isten tényleg tökéletes lenne, mem teremteni tökéletlen lényeket, amik aztán kipusztulnak. Ha már szerintük az életet teremtették, akkor ezeke a kipusztulási hullámok pont egy őrült kisérletezésére hasonlítanak nem egy tökéletes lény által létrehozott világra.
  Na többet nem jöttek.
 • juzosch
  #46
  Egyébként kedves kreacionisták, lépjünk tovább egyet. Azt már tudjuk, hogy az embert nem isten teremtette, és azt is sejtjük, hogy az életet sem.
  mondjuk most azt, hogy isten alkotta meg a fizikai törvényeket, amik alapján a többi dolog működik. Sztem sokkal jobban is hangzik, és még legalább vagy 1000 évig nem fog ütközni a tudománnyal.
 • fonak
  #45
  Lehet, nekem meg volt katolikus papnövendék mondta, hogy a teológián nem szó szerint értelmezik, de nyilván katolikus pap is van többféle. A Vatikán kb. 20 éve kinyilvánította, hogy az evolúció elméletét elfogadják, nem tartják ellentétesnek a tanaikkal. A 29-es hozzászólásban belinkelt oldal egyébként a Hetednapi Adventista Egyházhoz tartozik.
  A zsinatok alkalmával az ószövetségen nem módosítottak, a politeisztikus maradványok pedig azzal kapcsolatban szoktak előjönni (Jahve eredetileg csak egyik volt a zsidók isteneinek). Bár a szentháromság is érdekes ilyen szempontból, ami már tényleg kapcsolatba hozható a zsinatokkal. Egyébként nincs szándékomban a Biblia igazságtartalmán vitatkozni, eléggé hasonló véleménnyel vagyunk róla.
 • Tetsuo
  #44
  A szó szerinti értelmezést nekem egy katolikus pap mondta, biztos rosszul tudja..
  és pl a #29ben a vízözön eléggé szó szernt van értelmezve.. erre és hasonló blődségekre mondom h a Biblia az csupán egy aranyos mesekönyv.

  A másik, szimbolika mögé könnyű rejtőzni, tessék megmagyarázni, mi micsoda! Mert ugyanis ennyi erővel az Ablak-Zsiráf is lehet a teremtés magyarázata, csak el kell vonatkoztatni.

  3. A Bibliában 1értelműen vannak politeisztikus maradványok és köztudott h mégtöbb volt, csak a zsinatok alkalmával modosították.
 • fonak
  #43
  OK Tetsuo, a második fele akkor nem neked szól:) Ja és az evangélikus az angolul evangelical, de nem azonos a nálunk előforduló evangélikus egyházzal.
 • fonak
  #42
  A katolikusok már rég nem veszik szó szerint a Bibliai teremtéstörténetet. A "Föld 6000 éves" dologban az amerikai evangélikusok hisznek.
  Ronny-t meg szerintem félreértettétek, nem azt írta, hogy őszerinte is 6 ezer éves a Föld, szövegértelmezésből elég gyengék vagytok. Persze pár ember a politikához hasonlóan nem értelmez, csak pavlovi reflexek működnek (jelen esetben a vallás és egyházfikázós reflexek)
 • Tetsuo
  #41
  szvsz Ronny nem hisz ebben a 6000évben, h Isten a világot 6nap alatt teremtette, meg Matuzsálem több mint 1000évig élt.. itt az évek, napok más értelemben vannak.. de ezt mondja el ő! :)
 • peterx
  #40
  Remélem a gyerekeid (ha vannak) sokkal értelmesebben fogják fel majd a világot és annak keletkezését, nem követik az apjukat...
 • peterx
  #39
  De ez a 6000 év annyira abszurd hogy... EGY CSOMÓ TUDOMÁNYOS KÍSÉRLET BEBIZONYÍTOTTA HOGY BŐVEN VANNAK TÖBBMILLIÓ ÉVES ANYAGOK A FÖLDÖN!!! HOGY élhetnek ennyire ostoba emberek a világon???? Szánalmas!!! meg aki hisz benne (Ronny) Ilyenek miatt mint te nem halad a világ mert mindig vannak hátráltató tényezők... pl egyház
 • Vorpal
  #38
  Azt hiszem beláthatjuk - a nyugati kulturáknak egyre haszontalanabbak a vallások.

  A történelem során rengeteget segitett egy közös kohéziós erő,
  de egy modern társadalomban csak felesleges feszültségeket kelt.
  Jelenleg is számtalan háború okozója - ami már mégsem kéne.
  Nevetséges pl. ahogy egy olyan modern társadalomban mint az US
  sokan hogy élik meg a kreacionizmust - és hogy isten nevében mennyi
  szörnyüséget tesznek,( - és ha még nem elég a rasszizmus
  akkor mindig ott van a jó öreg vallás.

  Valahol ugyérzem az embereknek szüksége van erre, mert kben
  10 millió zsidó elgázositása után az első dulguk lett volna hogy
  porig rombolják a templomaikat, és boldogan élnek amig egy
  meteorit el nem találja a földet és akkor ugyis mindenki felfordul,
  kivéve talán azok akik hisznek abban, hogy egy isteni kéz lenyul
  az égből, és átrakja őket egy boldog és dalolós szigetre...
 • Tetsuo
  #37
  LOL aszittem a 6000év i.e van, mea culpa!
  ehehe dehüje vok! namind1 szal akkor megvan honnan a 6000év!! :)
 • Tetsuo
  #36
  Ezt a 6000 évet fingom nics honnan vették.
  Usher érsek ie.4004-re teszi a Teremtést.
  Nagy viták vannak héber/szamaritánus/septuaginta szövegekre hivatkozva az özönvíz és a teremtés közötti időre vonatkoztatva..
 • Tetsuo
  #35
  És te hogyan magyarázod ezt?
 • Tetsuo
  #34
  A linkelt oldal elég LOL. Az 'özönvíz' önmagában nevetséges és tudománytalan.

  Pl 2db állatból nem lehet fenntartani 1 fajt, leginkább a beltenyészet miatt.
  És a nemtom hánynapi utazás alatt nem pusztult L 1db állat sem? És amelyik csak néhány óráig él??
  Mit ettek az oroszlánok, bónusz zebrákat?
  Mekkora fülke volt a bárkán pl a papucsállatka párnak?
  Ha az a bárka az összes állatfajt hordozta volna, akkor nagyobbnak kéne lennie mint Budapestnek. Mindenesetre nem 100m-es a nagyságrend..
  A szárazföldi növényekkel mi van?
  A vízi állatok is kifexenek simán egy ekkora ökoszisztéma változástól (pl kékbálna), nekik is volt kabin a hajón?
  Mér pont az Ararát 1ik csúcsa, mikor a K2 v a Csomolungma sokkal nagyobb?
  Az égből lezúduló víz (ahogy a cikkben említik) ami a talajt is gyűrögette rendesen, mérnem törte össze a bárkát?

  Ennyi kérdés merült fel bennem így hirtelen..
 • Tetsuo
  #33
  Pl a Római Katolikus 1ház, szó szerint veszi a Bibliát és a legtöbb keresztény 1ház is, főleg a szekták..
 • Frosty01
  #32
  a bibliában ilyenről szó sincs...
  egyszerüen vannak akik kényszeresen félreértelmezik a bibliát (l.d.: katolikusok)
 • Ronny
  #31
  valamelyik rabbi hasonlóan magyarázta a dolgot:)
 • lee56
  #30
  "Mert hogy ki a fene ásta el a Dinók csontvázait, és rengeteg meszes tengeri állat maradványait és miért?"

  Természetesen isten teremtette a dínócsontokat is 6000 éve, és gondosan elhelyezte a föld alá, hogy ne unatkozzunk annyira, és a szegény paleontológusok ne éhezzenek :)
 • Ronny
  #29
  legalább néznél utána:
  A Biblia a tewrmészettudomány mérlegén

  szerintem a szeretet vallása is elég normális. Ha az ember túljut a belénevelt kultúrszuicid hajlamokon, akkor akár tanulhat is belőle.
 • quentit
  #28
  Persze-persze ezek szerint a föld EGYSZERRE gömbölyű is, meg lapos is
  A föld 6 ezer ÉS több milliárd éve keletkezett...
  Komolyan mondom vallás szabadság helyett vallás nélküli szabadság kellene
  Na jó, vannak normális vallások, mint pl. a buddhizmus, ezekkel SEMMI bajom!
  Buddha pl. ilyet is mondott egyik tanítványának: "Semmit se higgyél el elsőre, még akkor sem ha én mondom, amíg a józan eszed tiltakozik ellene!"
  Lenne mit tanulniuk a keresztényeknek

  Ronny: Egyébként semmi bajom a hívőkkel addig, amíg nem mondják azt, hogy az a "normális", amit ők csinálnak!
 • snorbi
  #27
  "úgysem történhetett volna meg"
  Komoly érvek, levettek a lábamról.

  "a Föld csak 6000 éves"
  Ezt pl. milyen tényekkel támasztják alá? Várjatok, kitalálom: mert a Bibliában azt írják. Eltaláltam, ugye?

  Ehhhh, a végtelenségig lehetne folytatni, de az összes felmerülő kérdésre a válaszuk egy egyszerű "csak" lenne...