Hunter

A britek saját X-aktát nyithatnak

Mintha az X-akták egy újabb epizódját látnánk: Több mint 20 évvel ezelőtt amerikai pilóták egy "furcsa ragyogó objektumról" számoltak be egy brit légitámaszpont közelében.

A bizarr megfigyelést, ami az RAF Woodbridge légitámaszpont közelében történt, Anglia keleti részén 1980. december 27. korai óráiban, a kormány által titkosított "Rendlesham akta" részletezi. A több tucat oldalas jelentést csak a napokban hozták nyilvánosságra, a brit kormány belső munkáiba történő betekintés részeként. A jelentésben, mely a "Megmagyarázhatatlan fények" címet kapta, az amerikai légierő egy alezredese mondja el amint szemtanúja volt egy "vörös napszerű fényt" kibocsátó objektumnak, mely Rendlesham erdejében mozgott a fák között. Két amerikai járőr pillantotta meg elsőként a "szokatlan fényeket" az RAF Woodbridge hátsó kapujától nem messze, írja Charles I Halt alezredes jelentésében.

Miután engedélyt kaptak, a két járőr egy harmadik társukkal megvizsgálta a fényeket. "A katonák egy furcsa ragyogó objektum észlelését jelentették az erdőben" - írta Halt, aki a Woodbridge-el szomszédos RAF Bentwaters bázis parancsnok helyettese volt akkoriban.

"Az objektum látszólag fémes volt, alakját tekintve háromszögű, megközelítőleg két-három méter átmérőjű és két méter magas. Az egész erdőt fehéres fénnyel világította meg. Maga az objektum egy pulzáló vörös fényt hordozott a csúcsán, míg alul a szélein kék fények világítottak. Az objektum vagy lebegett, vagy lábakon állt. Amint a járőr megközelítette az objektumot, az elmanőverezett a fák között, majd eltűnt. Ez idő alatt a közeli gazdaságok állatai szinte őrjöngtek."

Egy órával később vették észre az UFO-t a bázis hátsó bejárata közelében. "Később egy vörös napszerű fényt láttunk a fák között, ami mozgott és pulzált. Egy ponton úgy tűnt, hogy izzó részecskéket vet ki magából, majd öt különböző fehér objektummá vált szét és eltűnt" - folytatódik a jelentés. "Rögtön ezután három csillagszerű objektumot lehetett felfedezni az égbolton, kettő északi irányban, egyet dél felé, mindhárom a horizonttól 10 fokra lehetett. Az objektumok gyorsan mozogtak éles szögletes mozgással. Az északi objektumok elliptikusnak tűntek 8-12 erősségű lencséken át. Ezek több mint egy órán át az égen maradtak. A déli objektum 2-3 órán át volt látható, időről időre fénynyalábokat lesugározva."

Következő reggel Halt és emberei három kör alakú, 15 centiméter átmérőjű bemélyedést fedeztek fel a járőr által leírt helyeng. Az akta szerint a bemélyedéseknél a sugárszint mérés 0,1 milliröntgent mutatott ki, ez tízszerese a normálértéknek. A katonáknak nem sikerült lencsevégre kapni a jelenséget, állítja egy másik dokumentum, amely az objektumokról készült filmről értekezik, azaz a próbálkozás sikertelen volt, bár a beszámolók alapján idő volt bőven. Ezen felül a Királyi Légierő radarjai sem jeleztek semmit.

A Védelmi Minisztérium csatolt feljegyzése némi szkepticizmust mutat az észleléssel kapcsolatban, bár kijelenti, hogy a hivatal "elfogulatlan" az állításokkal kapcsolatban. "Nem találtunk semmilyen bizonyítékot az Egyesült Királyság védelmének fenyegetettségére, így eltekintünk a további vizsgálatoktól" - összegez a feljegyzés. "A radarokon nem volt látható egyetlen azonosítatlan objektum sem a kérdéses időszakban és arra sincs bizonyíték, hogy bármi megsértette volta a brit légteret, illetve leszállt volna Woodbridge közelében."

A Védelmi Minisztérium elmélete szerint a katonák az Oxford Ness világítótorony fénysugarát láthatták, amit a légköri viszonyok eltorzíthattak, ez a sugár jelent meg a fák között.

"Voltak olyan feltételezések is hogy tűzgolyó aktivitás lehet egyes fények magyarázata. Azonban elégséges bizonyítékok hiányában a minisztérium elfogulatlan marad az észlelésekkel kapcsolatban."

A múlt hétig a dokumentumokat legfeljebb 20 ember láthatta, melyet az amerikai információs szabadságról szóló törvénynek köszönhetően hoztak nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #21
    Szabadsag, es Elet, Testverek! A Birodalmi Nagytanacs udvozletet kuldi a Sharaq-rol, Szarnynelkuli Emberek! Legyetek a Megvaltonk, es szabaditsatok meg bennunket a Gmorkk demontol! Az aranykor eljon, ha a sajat negy szarnyunkon lepunk ki hajooink parkanyairol es elerjuk a Ti Foldetek felszinet. Amen. :)
  • Pöty #16
    :DDD Micsoda überprimitiv amcsi film apám! :DDD
  • Yetike #10
    Én a helyükben nem bámultam volna hanem rpgvel megnéztem volna, tényleg csak egy fénynyaláb-e? :)
  • Yetike #9
    Hát igen, ezért nem szabad sokat inni... :)
  • Frank99 #7
    hát igen
    esélyünk sem lenne...
  • Csudri #6
    Még ha igaz is, amit kétlek, akkor sem tudjuk meg soha az igazat. Az emberiség még nem érett meg arra, hogy szembesüljön azzal, hogy nem vagyunk egyedül. Bízzunk abban, hogy egyszer tényleg idelátogat valaki, akkor az nem azért jön, hoy elsöpörje ezt a kis kék bolygót.
  • Ams #1
    ez jó :)