Hunter

Támadják a Pentagon UFO titkait

Egy téli éjjelen 1965-ben szemtanuk egy tűzgolyót láttak Észak-Amerika felett, amely egy kanyar után hirtelen irányváltoztatással lezuhant Pennsylvania nyugati részén. Ezután a hadsereg egységei lepték el a területet és egy letakart platójú teherautó robogott elő a fák közül.

Most a Fehér Ház egykori kabinetfőnöke és egy nemzetközi oknyomozó újságíró szeretné megtudni azt, amit a Pentagon tud, felszólítva, hogy adják közre a titkosított aktákat erről és más esetekről, melyekben azonosítatlan repülőtárgyak, más néven UFO-k vettek részt.

"Ideje a kormánynak feloldani a 25 évnél idősebb dokumentumok titkosságát, és ellátni a tudósokat adatokkal, melyek segíthetnek meghatározni a jelenségek valódi természetét" - mondta kedden John Podesta, Bill Clinton egykori tanácsadója.

A CNN-nek nem sikerült elérnie a Pentagon szóvivőjét, hogy esetlegesen a másik féltől is sikerüljön nyilatkozatot kicsikarni.

Az új kezdeményezés célja nem az idegenek létezésének bizonyítása, sokkal inkább a megmagyarázhatatlan légi jelenségek tudományos vizsgálatainak törvényessé tétele. Podesta egyike annak a számos politikai és média nagyágyúknak, akik különböző csoportokba tömörülve kívánnak hozzáférhetőséget nyerni a titkos UFO aktákhoz. Különösképpen a Koalíció az Információ Szabadságáért (CFI) részéről nehezedett nagy nyomás a Légierőre olyan dokumentumok közzétételéért, mint a Project Moon Dust és az Operation Blue Fly, melyek olyan titkos műveletek, amik a jelentések szerint évtizedek óta léteztek, feladatuk az UFO-k vizsgálata és ismeretlen eredetű objektumok megszerzése.

Az egyik rejtélyes eset a fent említett 1965. december 5-én Pennsylvania államban, Kecksburgben történt incidens első helyen szerepel a csoportok által követelt akták között. A hivatalos kormányzati sztori ellenére, miszerint az objektum egy meteorit volt, több szemtanú is állította, hogy a katonai tehergépjármű egy kisebb autó méretű, alakját tekintve leginkább egy makkra emlékeztető objektumot szállított el a helyszínről egyenesen az ohio-i légitámaszpontra.

"Nem látjuk okát, miért kellene ezt az információt megtagadniuk. A kormány be sem ismerte, hogy ez az eset megtörtént, de mi tudjuk, hogy igen" - mondta Leslie Kean, szabadúszó riporter, aki az egyik csoport követelését vázolta.

A negyvenes, ötvenes és hatvanas években a kormány komolyan vette az UFO kutatásokat és magas rangú katonatisztek döntöttek a közvélemény számára kiadható információkról, mondta Kean titkos feljegyzéseket idézve. 1969-ben azonban a Légierő felszámolta a Project Blue Book-ot, azzal hogy egyetlen UFO sem jelentett veszélyt a nemzetbiztonságra. Ennek ellentmond, hogy a hadsereg a továbbiakban is nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva tagadta meg az UFO-kra vonatkozó információk kiadását.

A Sci-Fi channel által is támogatott CFI reméli, csökkentheti az országról kialakult gúnyos képet, ami az UFO-k körüli titkolózást illeti.

"Világszerte határozott bizonyítékok vannak a furcsa jelenségekre, melyek kellőképpen dokumentáltak" - mondta Kean, aki számos jól ismert napilapban publikál, ilyen többek közt az Internation Herald Tribune. "A legtöbb ember nem is gondolja, hogy vannak bizonyítékok, mert nem is keresik azokat. Az amerikai kultúrában van egyfajta kis zöld emberkés rögeszme, amin nem könnyű túllépni."

A CFI igazgatója, Ed Rothschild hangsúlyozta, nem a kábelhálózat közönségének szánt mutatványról van szó, hanem komoly vizsgálatokat szeretnének folytatni a témakörben.

"A Sci-Fi channel már jó ideje érdeklődik az UFO-k iránt. A különbség az, hogy ők a dolog komoly, tényszerű oldalára összpontosítanak, és a tudósoknak nem volt esélyük behatóan foglalkozni a témával" - mondta Rothschild.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cheky #66
    nem kizárt, de nagyon kevés az esélye. Rengeteg időt vesztettünk a dinók miatt is. Gondold el, hogy ha rögtön egyenes vonalban elkeztünk volna fejlődni...
  • Ron Ragm #63
    Áljáljáljáljáljáljáljálj!
    Elolovastam a hozzászólásokat. Egy feltevés: Mi van akkor, ha mi vagyunk a legfejlettebbek a világegyetemben?
  • Yetike #60
    Már ne haragudj, de beszűkültség hozzád képest sík terület...

    És ha már ennyire mondod, hogy nincsenek idegenek, bizonyítsd be! Az, hogy nincs konkrét és kézzelfogható bizonyíték az idegenek létezésére, az tudod még nem azt jelenti, hogy nem léteznek.
  • Deus Ex #58
    Üdv.

    Ezek szerint a mobiltelefon, a PDA és még ezernyi apróság mellett a fénynél gyorsabb utazás módja is leírásra került negyven évvel ezelőtt, a Star Trekben..:-)
  • Bonewerkz #56
    sot a kinaiak letezonek tekinttek oket sokaig, amit az is bizonyit, hogy a keleti aszrologia csillagkepeit mind letezo allatokrol neveztek el,(nyul, majom, diszno, stb) a 12-bol csak egy kivetel latni: a sarkanyt.... na most leteztek sarkanyok, vagy nem?? (ne felejtsuk, regen a regeszeket kinevettek azert, amiert azt allitottak, hogy baromi nagy dinok rohangasztak itt evmilliokkal ezelott...) szoval ez a sarkanykerdes bonyolultabb, mint azt az ember gondolna...
  • Bonewerkz #55
    hat most mondok valamit: sokfeju sarkanyok marpedig leteztek, meg tuzet is okadtak! persze valojaban nem sokfejuek voltak, hanem a mocsarbol kiemelkedo sok plseiosaurus fele feje sokfeju sarkany benyomasat keltette, es ha ezek eppen valamifele zoldseget zabaltak, akkor az erjedo zold a sarkanygyikok gyomraban metant fejlesztett, amit azok ongyulladas reven tuzokadva bofogtek fel (lsd: mocsari lidercfeny) mindez letezett, merthogy novenyevo vizidinok is leteztek. ez eddig bizonyos. a kerdes: honnan tudtak errol a kozepkorban? miert szerepelnek a vilagon az osszes legendaban,nepmeseben??
  • Cheky #51
    van rád egy jó szó: Vaskalapos...
  • TheZsenyka #50
    Mutassatok rá a hozzászólásomban arra a részre amelyben bárkit is bolondnak neveztem...

    Egyébként Rip_ ecsém, nem kell ferdíteni: legutóbbi hozzászólásodban közlöd, hogy ne becsüljem alá a technológia fejlődésének iramát. Kedves felebarátom, mutass rá, hogy eddigi hozzászólásaimban hol becsültem azt alá...

    Az, hogy Te hiszel szürke idegen lények létezésében (nagy gülü szemekkel, végbéltúró herkentyűkkel, lézerbaltával és térugró hajtóművel) az a Te egyéni problémád. Képzelgés vagy tudatos átverés; esetleg mindkettő. De - természetesen - ha bármiféle bizonyítékkal tudsz szolgálni az általad lefestett idegen lények létezésével kapcsolatosan, kíváncsian várom azok bemutatását itt a forumban, médiákban illetve igény szerint akár személyes kapcsolatfelvétel útján is.

    Kijelented, hogy márpedig léteznek szürke idegenek? És fogadjuk ezt el tényként? Csak mert egyesek állítják?

    Én most itt a forumon kijelentem, hogy hétfejű sárkányok márpedig léteznek. Eme állításom ellenkezőjének bizonyítását rád/rátok hagyom.

    Hogy meseszerű? De hát kérem, az még nem zárja ki hogy vannak hétfejű sárkányok! Alátámasztom: mivel mesékben megjelennek, nyílván van valamiféle alapja. Sőt, több embertől is hallottam hogy már látni vélt ilyen teremtményt...

    Várom válaszaitokat.
  • Bonewerkz #49
    talan a megoldas egyszerubb mint hinnenk... mindenesetre, ha egy kozepkori jobbagytol, vagy foldesurtol, vagy mittomenkitol kertel volna papirt, csinaltal volna belole egy franko papirrepulot, es megmutattad volna neki, hogy repul, mit csinalt volna??? "istenkaromlas!!" ma azt mondja: "selelytes vagy!!, nincs teleportacio!!" igy ly-al.... es akkor is ezt mondja, ha megmutatod neki! nincs es kesz. ezert is maradt abba az emberiseg fejlodese (pl az urutazas, vagy a zenei kultura :)))
  • TheZsenyka #45
    "Szerintem emiatt hagyd meg magadnak a kételkedés lehetőségét, csak azért nehogy nagyon megiedj ha becsönget hozzád egy kis szürke fószer. :)"

    Szerintem Te pedig hagyd meg a meséidet és a képzelgéseidet magadnak. Ha szürke lényeket látsz (akik nem földiek) akkor sürgősen fordulj pszichiáterhez.

    Sok mindent ír a biblia. Benedek Elek is sokmindent írt. Sőt, régen volt a TV-ben "Varjúdombi Mesék" is...