JohnnyCage

IBM hálózat a rákkutatás szolgáltatában

Az Oxford University egyetem, valamint az Egyesült Királyság olyan, IBM nagygépes rendszerekből álló számítógépes hálózatot tervez kialakítani, amely a jövőben komoly segítséget nyújthat az európai mellrák-kutatásban.

Az Oxford Egyetem, valamint a projektet támogató kormány az IBM-et választotta a rendszer megépítésére, derült ki a "Kék Óriás" hétfői közleményéből. Az eDiamond elnevezésű elosztott rendszer egy nagyméretű adatbázisra fog épülni, amelyet az európai, illetve egyes esetekben az Európán kívüli rákkutatók felhasználhatnak majd a betegség leghetékonyabb gyógyítási módjainak felkutatásához.

Az eDiamond egyik fő célja az lesz, hogy a kutatók a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban férhessenek hozzá a mellrákkal kapcsolatos információkhoz, kutatási- és vizsgálati eredményekhez, valamint az egyes röntgenleletekhez, amely utóbbi a betegség minél korábbi diagnosztizálását szolgálja.

A hálózat kezdetben öt brit kórház, illetve kutatóközpont adatait fogja tartalmazni, később ez a szám azonban 92-re emelkedik. Az eDiamond idővel nemzetközi méreteket ölt majd, és többek között francia, német, és japán kutatóközpontok is rákapcsolódnak, valamint egy különálló amerikai hálózattal is összeköttetésbe kerül. A különálló amerikai hálózat egyébként Pennsylvania-ban található, és szintén az IBM építette ki, a University of Pennsylvania egyetemmel karöltve.

Az eDiamond kiépítése az alkalmazott szerverek, adattároló rendszerek, és hálózati eszközök árával együttesen mintegy 6 millió dollárba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!