JohnnyCage

Philips: Új szoftver a hatékonyabb rákkezeléshez

Az elektronikai óriás Philips Electronics csütörtökön egy olyan, új szoftvert adott ki, amely lehetővé teszi a rákellenes sugárkezelések hatékonyságának, pontosságának a növelését.

Az Egyesült Államokban kiadott új szoftver az MRI (Magneto Resistance Imaging - Mágneses Rezonancia Képalkotás) technológiára épül, és lehetővé teszi a daganat pontos helyének precíz meghatározását a sugárkezelésben résztvevő betegeknél.

Az új szoftveres technológiával elkerülhetővé válik, hogy a sugárkezelés az egészséges szöveteteken is kifejtse romboló hatását, amely jelentős kárt okoz a beteg szervezetében, áll a holland központú Philips sajtóközleményében.

A Philips szerint az új, AcQSim Mr. elnevezésű szoftvercsomag, amely a jelenleg is használt MRI technológiához kapcsolódik, az első ilyen jellegű kutatási/fejlesztési eredmény. A szoftver különösen megnöveli a sugárkezelés hatékonyságát a prosztata, agy, fej, nyak és gerinc rákos daganatai esetén.

"Tanulmányaink megmutatták, hogy a mágneses rezonancia (MR) technológiára épülő felvételek felhasználása jelentősen megnövelte a daganatos szövet helyének meghatározási pontosságát, különösen az olyan, lágy szövetekben keletkezett daganatok esetében, mint a prosztata rák" - mondta Dr. Gary Freedman, a Philips-szel együttműködő philadelphiai Fox Chase Cancer Center sugárzási onkológusa.

"Az MRI szimulációhoz való felhasználásával sokkal precízebb kezelést tudunk végrehajtani, amely erősebb hatást fejt ki a daganaton, az egészséges szövetet azonban megkíméli" - tette hozzá Freedman.

A Philips új szoftvercsomagja egyelőre az Egyesült Államokban elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!