Franczy

High-tech biztonságtechnikai eszközök

Szakértők szerint egyértelmű, hogy a szeptember 11-én az Egyesült Államokban végrehajtott terrortámadások következtében világszerte megnövekedett az igény a kémkedésre használható különböző high-tech eszközök, valamint a fejlett képességekkel rendelkező fegyverek iránt, a legnagyobb érdeklődést pedig egyértelműen a fejlett országok kormányai tanúsítják ez ügyben.

Ezt a vélekedést támasztja alá az a napokban a francia fővárosban megrendezésre került biztonságtechnikai szakkiállítás is, melyen a legújabb biztonsági beléptető rendszerek, bombahatástalanító robotok, távirányítható parányi kémrepülőgépek és különböző számítástechnikai biztonsági rendszerek gyártói is képviseltették magukat, rajtuk kívül pedig természetesen számos kormányzati vezető és üzletember is résztvett a kiállításon.

"Lehet, hogy ez a szerkezet olyan, hogy akár egy James Bond filmben is megállná a helyét, de bizton állíthatom, hogy ez nem egy egyszerű játékszer, hanem egy igazi professzionális eszköz" - nyilatkozta multifunkciós robot találmányáról Francois Mottin, a francia Exavision cég egyik szakembere.

"A világ kormányai és vezető cégei már régóta tisztában voltak azzal, hogy a rendkívül fejlett biztonságtechnikai eszközök nem a jövő futurisztikus eszközei, azonban az eddigiekben senki sem kívánt ilyen eszközökbe pénzt fektetni. A szeptember 11-i rendkívül szomorú események azonban megrázták az egész világot, és a terrorcselekmények után jelentősen megnövekedett a különböző biztonsági és kémeszközök iránti igény" - mondta Mottin, majd elmondta, hogy a cége által forgalmazott multifunkcionális robot kategóriájában a legkisebb, tömege mindössze nyolc kilogramm. A létező legfejlettebb technológiákkal teletömött robot képes bármilyen kémkedési feladatot ellátni, természetesen akár sötétben is, ezenkívül pedig segítségével akár két bombát is el lehet juttatni titokban a "rendeltetési helyére".

A párizsi biztonságtechnikai szakkiállítás egy másik érdekes újdonsága az a speciális pisztolytáska volt, melyet fejlesztői integrált ujjlenyomat felismerő rendszerrel láttak el, melynek segítségével megoldható, hogy csak a pisztoly gazdája tudja kivenni a fegyvert a táskából. Ezenkívül a kiállítás sztárjai voltak a különböző antrax detektorok, melyeket napjaink Amerikájában valószínűleg sajnos sokszor fognak majd alkalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!