JohnnyCage

A New York-i katasztrófa környezeti hatásai

Amerikai környezetvédelmi szakértők vizsgálják a New York-i World Trade Centert ért tragikus kimenetelű terrortámadás környezeti hatásait.

Miután a szakértők meghatározták New York környékének lég- és vízszennyezettségi mutatóit, valamint részletes elemzésnek vetették alá az ikertornyok összeomlását követően mindent ellepő port, megállapították, hogy nincs a terrotámadásnak olyan visszamaradt környezeti hatása, amely valós veszélyt jelentene a New York környékén élő embereknek. A hírt az amerikai kormányszervezetek jelentették be a napokban.

- A vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy a veszélyes anyagok koncentrációja, amennyiben egyáltalán mérhető volt, alacsonyan maradt, és a World Trade Center romjainak területére korlátozódott - tudatta Christine Todd Whitman, az Environmental Protection Agency (EPA - Környezetvédelmi Hivatal) adminisztrátora egy hivatalos közelményben. - Az aggodalomra semmi ok nincsen, azonban ajánlott, hogy a helyi lakosok, illetve a környékbeli irodák tulajdonosai gondoskodjanak az esetlegesen bejutott por előírások szerinti eltávolításáról - állt a közleményben.


Az EPA közleménye szerint a veszélyes fémek koncentrációja a tragédia környezetében lévő vizekben kissé magasabb a megszokottnál, de szintén nem ér el olyan szintet, ami problémát okozhatna. Az igen veszélyes dioxin gáz szintje ugyancsak magasabb, mint a tragédia előtt, nem éri azonban el a megengedett határértéket, és várhatóan visszaesik a megszokott koncentrációra, amint az utolsó tüzeket is sikerül eloltani a helyszínen.

Az Environment Protection Agency 835 levegőmintát vizsgált meg, amelyeket New York könyékén vettek különböző helyekről, különböző időpontokban. A mintákból 442 származott az összeomlott ikertorony romjainak helyszínéről, illetve annak közvetlen közeléből. 27 levegőminta, amelyek mindegyike a tragédia helyszínéről származott, mutatott a megengedett szint feletti azbeszt koncentrációt. Ezeken a helyeken azonban továbbra is gázálarcban dolgoznak a munkások, és az EPA szerint a megengedett határértéket kissé túllépő koncentráció egyébként is csak akkor jelenthetne veszély az emberekre, ha azok hosszútávon ki lennének téve hatásainak.

A legtöbb szennyezőanyag a két eltérített utasszállító repülőgép üzemanyagából származik, illetve abban a tűzben került a levegőbe, amely a becsapódás követően az ikertornyokban tombolt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • King of Roads #8
    nagy vagány
  • TommyVercetti #7
    osama egy b*zi
  • yurii #5
    mekkora parasztok vagytok, már bocs. Vegyétek ki a fejeteket o.b.l. seggéből (nem érdemli meg, hogy kiírjam a nevét...)