Gyurkity Péter

Indul az új amerikai fegyverek beszerzése

Több ezer gépkarabélyt és golyószórót vásárolna a hadsereg az elkövetkező két évben.

Az amerikai szárazföldi haderő következő generációs fegyverei már korábban is szerepeltek híreinkben, 2020-ban például arról írtunk, hogy az új golyószóró egyes részleteit ismertették. Most ezen típus, valamint a gépkarabélyok beszerzése indulhat el, legalábbis egy friss javaslat alapján.

A védelmi minisztérium 2023-as pénzügyi évre vonatkozó részletes kérelmét nemrég tették elérhetővé az interneten, ebben némileg elásva találjuk meg a tervezett beszerzéssel kapcsolatos fontosabb adatokat. Egészen pontosan a Next Generation Squad Weapons (NGSW) néven futó projektről van szó, amelynek keretében eddig három eltérő típus fejlesztését és tesztelését végezték, mégpedig szintén három potenciális partnerrel, beszállítóval együttműködve. Az ugyan a most elérhetővé tett anyagból sem derül ki, hogy a SIG Sauer, a General Dynamics - OTS, illetve a Textron Systems közül melyik cég szállíthatja majd le a megrendelt példányokat, a darabszámokat azonban már elárulják.

Az 53. oldalon felbukkanó bejegyzés ugyanis arról árulkodik, hogy 1704 darabot szeretnének beszerezni az NGSW-AR típusból, amely a tervek szerint az M249 Squad Automatic Weapon (SAW) leváltásaként válna elérhetővé, vadonatúj könnyű géppuskaként. Emellett (legalábbis az első körben) 15348 NGSW-R karabély kerülne a fegyveres erőkhöz, az M4A1 Carbine utódaként, de ugyanúgy szó esik csaknem 12 ezer, a jelenleg használt optikai kiegészítőket leváltani hivatott Next Generation Squad Weapons Fire Controls megvásárlásáról is, amely nyilván a még pontosabb, még hatékonyabb használatot biztosítaná.

Az amerikai fél a jövő évtől kezdve venné át ezen fegyverek első példányait, amennyiben a mostani kérelemre a törvényhozók is rábólintanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #24
    Nem is hiszek mindenféle spagetti szörnyben, meg láthatatlan égi apukákban, és nem készítek folyamatosan összeesküvés elméleteket.

    Így igaz, van egy életem amivel sacc per kb azt kezdek amit akarok, és nem holmi jövőbeni büntetés elkerülése végett haptakban állok és rettegek.
    Tudom szar nekem, és te éled a világ legjobb éltét, csak a fokyamatos félelem és mások ekézése valahogy folyamatosan nyugtalanná tesz, és nem tudsz semmit élvezni, csak ocsárólni.

    Azért Roddenberry víziója sokkal messzebb mutat mint holmi ponyvaregény, vagy holmi átvert ács története aki igencsak hiszékeny volt.
  • Tetsuo #23
    Nem kell reklámozni, eddig is látszott hogy tévésorozatokból, ponyvaregényekből művelődsz.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.04.24. 09:20:08
  • Agyturbinikusz #22
    Rájöttem!!

    Te vagy 7 of 9 aki túl sok modult töltött magába a Borg roncsokból, annak lett a vége, hogy teljesen összefüggés nélkül adatokba belátta az összefüggést, amiből összeesküvés elméleteket gyártott.

    Nézd meg jó epizód volt a Voyager szériából (mint mindegyik).

    Rájössz, hogy folyamatosan összeesküvés elméleteket gyártasz mindennemű alap nélkül, Semmire sem jó, de a TE nézőpontod szerint tökéletesen leírja a világ működését.

    Ha néked ez jó....kellemes kikapcsolódást kívánok az alcoveban.
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2022.04.24. 09:08:31
  • kvp #21
    Az USA-ban most talaltak egy nagy, nem tul szegeny, ugyanakkor nem vedekezo es nemsokara kissebbsegben levo csoportot, akik tokeletes celpontok a politikusok szamara mint nagy kozos ellensegkep. Ezek pedig a feher angolszasz protestansok. A nemet birodalomban anno a zsidok voltak hasonlo szerepkorben. Mivel kiderult, hogy nem eleg nagy az ellenseg, ezert hozzaadtak az osszes feheret aki nem tamogatja a racial-intersectional elveket. Meg mellejuk meg a kelet azsiaiakat, mert azok meg a feherekhez kepest is okosabbak es sikeresebbek, szoval ok is feherek lettek politikai szempontbol. Mint anno azok a keresztenyek, akiknek volt valahol egy zsido osuk. Igy mar eleg nagy lett az ellenseges csoport.

    Erre epitve a tarsadalom maradek (tobbsegi) reszenek segitsegevel mar egesz sikeresen lehet politikai hatalomra szert tenni. Ez volt a receptje a mostani demokrata kormanynak a kampanyuk soran. Miert fontos ez? Mert sikerult talalni egy eleg nagy csoportot, aki elleneben defininalhatja magat a tarsadalom maradek resze es ez politikai hatalmat jelent. Persze ezen csoportok meg nem lennenek alapvetoen tobbsegben, de mivel a feher lakossag jelentos resze politikailag inaktiv, igy relativ tobbsegbe kerulhettek a demokratak. Azota csak nott a nem feher (europai eredetu) kulturat kepviselo lakossag aranya, a kovetkezo valasztason mar tobb millioval tobb uj demokrata szavazo lesz, teszem hozza, hogy teljesen legalisan, hiszen az USA hatarait eltoroltek, az szavazhat, aki a szavazas napjan ott tartozkodik.

    Egyebkent magukkal az uj elvekkel es a celokkal konnyu azonosulni. Eleg egyertelmu, hogy feher gyarmatositas zajlott anno amerika hoskoraban es mindenki aki nem nyertese a politikai / gazdasagi rendszernek szeretne eltorolni a Mayflower erkezese utan letrejott tarsadalmat es letrehozni egy feherektol es feher (europai) kulturatol mentes uj vilagot. Ehhez igazabol ket fontos lepes van, egyreszt az elit lecserelese feherekrol barki masra (ez folyamatban, elit egyetemekre mar nem nagyon vesznek fel feher vagy keletazsiai diakokat), masreszt a feher tarsadalom megszuntetese. Hasonloan ahogy anno delafrikaban vagy a kornyezo afrikai orszagokban zajlott. Sok helyen mara sikerult elerni, hogy minden europai szarmazasu lakos tavozzon. (vagy az orszagbol vagy az elok sorabol, az eredmeny azonos) A mostani vezeto politikusok ezzel igerik megvalositani az egyenlo tarsadalmat, ahol minden polgar, fuggetlenul a szuletesetol, tudasatol, vegzettsegetol, szorgalmatol vagy barmi mastol teljesen azonos eletszinvonalon el. Persze ebbe nem szamitanak bele a globalis nagytokesek, csak a normal atlagos polgarok. Ezt az egyenloseget igerik egyebkent Europaban az Europai Egyesult Allamokat tamogato politikusok is. Teljesen mindegy hogy tegnap jott valaki afrikabol vagy egesz eleteben szorgalmasan dolgozott, ugyanazt az eletszinvonalat, ugyanazokat a jogokat biztositanak mindenki szamara. Az egyetlen csoport aki ez ellen tiltakozik, azok a feherek. Valamiert meg Europaban is, pedig hivatalosan a feherek mindenhol gyarmatositok, tehat nem lehet joguk semmihez.

    A fenti filozofiat egyebkent nagyon sok feher fiatal is osztja, hiszen egyreszt ezt tanultak egesz eletukben, mar ovoda ota, masreszt igy semmilyen felelosseguk nincs es nem is lehet se maguk, se a tarsadalom iranyaba. Raadasul mindenki tudja, hogy ha nem igy gondolnak, akkor rasszistak lennenek es az moden kifejezessel dupla nem jo.

    A fentiek tukreben az USA-ban a rendvedelem leepulese csak egy jarulekos veszteseg, ami szukseges a tarsadalom atrendezodesehez. A fegyverellenes kormanyzati politika pedig nem az atlagos polgarokat hivatott megvedeni a bunozoktol vagy a fegyverbalesetektol, hanem az uj kormanyzatot az esetlegesen fellazado feher kisebbseg esetleges onvedelmetol. Ezert is volt olyan fontos a zsidok lefegyverzese a masodik vilaghaboru elott, mert egyebkent visszalottek volna amikor a vagonba hajtjak oket. (lasd pl. varsoi gettolazadas) Persze ha a modern nyugati oktatasi reformok sikeresek lesznek, akkor a feherek a vilag minden pontjan, nemhogy fegyvert nem fognak majd a helyi vagy a globalis allam ellen, hanem meg elozekenyen be is csukjak maguk utan a zuhanyzo ajtajat. Ezzel egy szep uj vilagot lehet majd letrehozni, ahol mindenki teljesen egyenlo lesz es mindentol fuggetlenul egyenlo eletszinvonalon el, legyen az egy afrikai ehezo fekete gyerek vagy egy eszakamerikai ehezo latin vagy fekete gyerek, esetleg egy indiai ehezo gyerek. Meg persze ott lesznek a globalista nagytokesek, csaladjaik es szemelyzetuk, akikkel viszont senki nem talalkozik soha (miert te mar lattal valaha is egyet eloben?), tehat igazabol ok ugy elhetnek ahogy akarnak, foleg ha mar nem kell tobbet eroforrasokat pazarolniuk a feher munkasosztaly es ertelmiseg fenntartasara. A tobbieknek meg eleg lesz ha neha kapnak valamennyi elelmiszer segelyt.

    Roviden szolva az, hogy az USA-ban mekkora a fegyveres eroszak nem fontos senkinek, csak az a lenyeg, hogy a mindenkori kormanyzat ellen ne tudjanak vedekezni azok az emberek akik nem tamogatjak az uj tarsadalom letrehozasat. Minden korlatozas csak ellenuk van, a bunozok senkit nem erdekelnek es a kormanyzatban senkit nem zavarnak. Erre a logikus lepes a kormanyzat fegyveres levaltasa lenne, ahogy az alapito atyak javasoltak a 2. alkotmanykiegeszites szerint. Az ugyanis nem a szabad fegyvertartasrol szol igazabol, hanem arrol, hogy mindig legyen a mindenkori kormanyzattal szemben egy kelloen jol szervezett es kelloen eros fegyveres civil ellenallas, amitol a kormanyzatnak rettegnie kell ha nem az emberek erdekeben cselekszik. Ez az ellenallas jelenleg mar nyomokban sem letezik az USA-ban.
  • Agyturbinikusz #20
    Hagyjad, a fehér keresztény az az isten császár, vele az élen, a többi söpredék, ezért is akar fegyvert, hogy testvéri szeretettel kiirtsa őket. Mert hát mint Mindig Mindenki hülye....
  • defiant9 #19
    "viszont mindenfajta söpredék "
    Nyilván azért azok mert te annak mondod.
    Amerikában vehetsz fegyvert épp ezen önvédelmi indoklással, Európában ez már nehezebb.
    A topic alapvetően arról szól hogy van-e korreláció a kint lévő fegyverek száma és a velük összefüggő halálesetek közt.
    Amikor a közbiztonság olyan szintre kerül hogy az állam nem képes polgárainak a hatékony védelmére ott természetesen azt fogjuk látni hogy sok a fegyver és ölnek is velük. A közbiztonság maga is természetesen egy erős faktor ebben a képletben, az meg hogy ’kultúra kérdése’ az korreláció vizsgálatának szempontjából egy számszerűsíthetetlen indefinit mondás.

    „Dél- és Közép-Amerika szétzüllesztése pedig alapvető érdeke volt az USA-nak már a hidegháború idején, pláne most, amit egész jól meg is oldottak.”
    Mi az hogy szétzüllesztve? Mikor volt nem szétzüllesztett állapotban? Mit tett az USA mondjuk a toplista éllovas Salvador züllesztési folyamata során?
  • Tetsuo #18
    A BLM-nek is elő lehetett volna hozni olyan statisztikákat, miszerint feketék ölnek leginkább feketéket, és fehéreket is az USA-ban stb. Ott valahogy mégis a félretájékoztatás során káoszteremtés volt az eredmény.
    Dél- és Közép-Amerika szétzüllesztése pedig alapvető érdeke volt az USA-nak már a hidegháború idején, pláne most, amit egész jól meg is oldottak.

    Mindenesetre én személy szerint jobban érezném magam, ha lehetne nálam fegyver, viszont mindenfajta söpredék nem kaphatna a környezetemben. Így volt ez ősidők óta a XX. századig. Ma az ember nem védheti meg magát, nincs joga az adott eszköz birtoklásához sem. A társadalomba beilleszkedni képtelen söpredék meg lassan piedesztálra van emelve ahelyett, hogy a helyén kezelnék azt. Feje tetejére állt az igazságszolgáltatás, a morál és maga a társadalmi rend - nem is ragozom tovább. Ennél csak rosszabb lesz.
  • defiant9 #17
    4x annyi fegyverre jut 8x annyi gyilkosság.
    Kultúra mint tényező az egy elég elnagyolt fogalom, jól láthatóan még az USA-n belül is nagy a szórás, a szociális helyzet, vagy a fegyverek száma ugyanúgy tényező. Egy fakorra redukálni a végeredményt az durva hiba.


  • ostoros #16
    A negyede még mindig irdatlanul sok. Kultúra kérdése.
  • defiant9 #15
    "Kanada is tele van fegyverekkel, "
    Az egy főre jutó fegyverek száma negyede a USA-nak.

    "Kultúra kérdése."
    Úgy mondanám hogy több tényező van, a fegyverek száma is egy szorzótag a képletben.