Berta Sándor

Új lendületet kaphatnak a géntesztek

Komoly tőkéhez jutott a 23andMe nevű cég, amelynek segítségével bárki tanulmányozhatja a génjeit.

A TechCrunch arról számolt be, hogy a vállalkozás közel 200 millió dollárt söpört be egy új finanszírozási kör keretében. A 23andMe már 2008 óta jelen van a piacon, online génteszteket kínál. Azok ára akkor még 999 dollár volt, de utána 399 dollárra csökkent. A vállalatot Sergey Brin Google-társalapító felesége, Anne Wojcicki biotechnológiai szakértő és Linda Avey alapították, 2014-ben pedig komoly nehézségekkel kellett szembenéznie, miután az illetékes amerikai egészségügyi hatóság, az FDA nyomására kénytelen volt leállítani a legnépszerűbb terméke forgalmazását. A 23andMe kapcsán legutóbb 2015 januárjában arról írtunk, hogy hozzáférhetővé tette a Genentech számára ügyfelei géntesztadatait. Az együttműködés 60 millió dollár értékű volt.

A befolyt közel 200 millió dollárt elsősorban új termékek elkészítésére akarja felhasználni a társaság és némi haladékot akar szerezni magának egy lehetséges első nyilvános részvénykibocsátásig. A legutóbbi finanszírozási kört a Sequoia Capital vezette. 2007 óta ez volt a tizedik finanszírozási kör, eddig 31 befektető összesen 436,07 millió dollárral támogatta a 23andMe-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #1
    A 23andme honlapjáról:
    Consent Document for Sample Storage and Additional Genetic Analyses
    By choosing to have 23andMe store either your saliva sample or DNA extracted from your saliva, you are consenting to having 23andMe and its contractors access and analyze your stored sample, using the same or more advanced technologies (such as genetic sequencing), in a manner consistent with our Terms of Service and Privacy Statement. Unless we notify you otherwise, we will store your sample for a minimum of one year and a maximum of ten years, at our CLIA-certified laboratory.