SG.hu

Az EU engedélyezi a géntechnológiával módosított kukorica behozatalát

Az Európai Bizottság két, géntechnológiával módosított kukoricafajta élelmiszerként és takarmányként való felhasználását engedélyezte - közölte a brüsszeli testület.

A bizottság engedélyezési határozata azt teszi lehetővé, hogy ezeket a géntechnológiával módosított kukoricákat élelmiszerekben és takarmányokban való felhasználás céljából importálják az unióba, ezek termesztését azonban továbbra is tiltja az EU-ban. A kukoricafajták átfogó és szigorú értékelési eljáráson mentek keresztül, amely biztosítja az emberi és állati egészség, valamint a környezet magas szintű védelmét - olvasható a bizottsági sajtóközleményben.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság az engedélyezést megelőzően kedvező tudományos értékelést adott ki, amelyben megállapította, hogy ezek a géntechnológiával módosított kukoricák ugyanolyan biztonságosak, mint hagyományos társaik. Az engedélyek 10 évig érvényesek, és minden, e géntechnológiával módosított növényekből előállított termékre az EU szigorú címkézési és nyomonkövethetőségi szabályai vonatkoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Tekintve hogy az ukran gabona es kukorica nagyresze gmo, igy nagyon mast nem tehettek. Az USA vezetese nem fog belemenni az ukran mezogazdasagi termekek at nem vetelebe es az EUs vezetes nem fog nemet mondani nekik.
  • szoftos #2
    - honnan tudod hogy valaki vegan?
    - ???
    - beszelj vele barmirol, 5 percen belul megemliti magarol.
  • ZenMillitia #1
    a husiparban eddig es GMOs takarmanyokat toltak. aztan nem erti a sok ketos, hogy miert lesz rakos. paleos bigott agymosottak detto. a veganok meg vigan egeszsegesen elnek, mikozben a midnenevok, husevokkel van tele minden korhaz, es hullanak, mint a legyek.