McQ

Röntgenkamera - már valóság?!

A Kaya Optics cég kifejlesztett valami újat. Illetve nem is újat, mivel már régóta léteznek olyan megoldások, amikkel többé - kevésbé, de inkább kevésbé át lehet látni embertársaink ruházatán. Amiben a Kaya Optics újat alkotott, hogy a jelek szerint az ő készülékük működik is!

Régi vágya sok embernek, hogy embertársait ruha nélkül lássák. Ha a hegy nem megy alapon, ha nem tudták elérni, hogy mindenki ruha nélkül flangáljon az utcán, hát fogták magukat, és elkezdtek olyan szerkezeten gondolkodni, amivel át tudnának látni a ruhákon. Az eddigi megoldásokban közös volt, hogy leginkább csak egy szál fehér fürdőruhán lehetett keresztüllátni velük, és akkor se mutattak túl sokat - csak amit amúgy is láthattunk volna. Igaz, egy picit talán erősebben.

Klikk ide! Klikk ide!


Most viszont itt az új csoda. Mint elődei, ez is egy speciális szűrő, amit egyéb használatra szánt videokamerák elé lehet helyezni. A szűrő kiválogatja a rajta áthaladó fénysugarakat aszerint, hogy miről verődtek vissza. Természetesen a kiválogatás eredményeképpp bizonyos sugarakat nem enged át - igen, ezek azok, amiket a ruha vert vissza! Viszont átengedi azokat, amik a test felületéről verődtek vissza - és ezeket látjuk végeredményben.

Természetesen vannak apróbb problémák. Például, hogy nem lehet olyan szűrőt csinálni, ami bizonyos sugarakat átenged, másokat elnyel - ezért megmarad a ruha képe is, csak sokkal halványabb lesz, átlátszóvá válik, és előbújik az, ami alatta volt. Következő probléma, hogy pontosan mi alapján szelektáljon, mivel nem mindig lehet teljesen eldönteni, hogy honnan verődött vissza a fény.

Klikk ide! Klikk ide!


Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy sikerült egy használható cuccot összedobni - ha a kukkolásra nem is a legalkalmasabb, azóta már számos felhasználási területet találtak ki hozzá - a szegény ember talál egy gombot c. történet. Így lehet használni a cuccot pl. arra, hogy benézzünk vele fóliázott üvegű autókba, vagy légszennyezettséget mérjünk vele - a levegőt szennyező porszemcsék, parányi vízcseppek egész sötéten látszanak az új szűrővel felvett képeket.

Klikk ide! Klikk ide!


Végezetül itt a link a terméket bemutató oldalra: Kaya Optics valamint egy mpg csak ínyenceknek: működés közben. El lehet tűnődni, hogy vajon miért csak a női fürdőruhák váltak áttetszővé... :)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!