MTI

Hétféle ízű alkoholport engedélyeztek Amerikában

Az alkoholporok új márkáját engedélyezték az Egyesült Államokban. Az italba keverhető vagy ételre szórható "alkopor" ősszel lesz kapható.

A Palcohol márkájú por hét változatát hagyta jóvá az alkohol és a dohány adójával és kereskedelmével foglakozó amerikai hatóság (TTB). A változatok között Cosmopolitan- és a Margarita-ízű por is szerepelt - tudósított a The Daily Telegraph. A gyártó a termékkel a folyékony alkohol folyamatosan emelkedő árára kíván megoldást nyújtani: koncerten, sporteseményen nem kell megvenni az adóval és borravalóval együtt méregdrága italt, hanem elég bevinni a port, elkeverni, és töredékáron ugyanolyan jót inni - olvasható a honlapjukon.

A port ételekre is lehet szórni, a gyártó a grillszendvicsre rumízűt, salátára Cosmopolitant, a reggeli főtt tojásra vodkaízűt ajánl, természetesen csak a kész ételre, mert főzés közben az alkohol elpárologna, ezzel pedig "célját vesztené" a merész fűszerezés. A Palcohol azonban törölte honlapjáról a fenti két ajánlást, és azzal mentegetőzött, hogy nem a végleges szöveg került ki az oldalra. Arra kérte az esetleges korábbi látogatókat, dobják ki, amit az előző változatról kinyomattak. Terméküket csak alkohol eladására jogosult helyeken fogják árusítani, és remélik, felelős és törvényes módon fogyasztják majd a vásárlók - olvasható a weboldalon.

Daniel Christopherson szabadalmi jogász egy italokról szóló blogban arra hívta fel a figyelmet, hogy az alkoholpor nem új ötlet, hasonló termékeket árulnak már Németországban és Japánban, de az Egyesült Államokban is forgalmaznak ilyesmit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    Az angoloknak megfelel.
  • Candi #7
    Zacskós bor eddig is volt, legalábbis itt Angliában elég régóta gyártják (dolgoztam is anno ilyen üzemben, a zacskótöltögető gépen is).
    http://images2.mysupermarket.co.uk/ProductsDetailed/27/246227.jpg?v=7
    Borzalmas íze van, mint a poshadt limonádé.
    A legújabb viszont a dobozos bor (in can), hasonló dobozba töltik mint a sört. Ez se lehet sokkal jobb...
  • thegodhimself #6
    már várom a cinamon challenge ujvann hullámait.
  • Tetsuo #5
    Aki azt issza, meg is érdemli.
  • Macropus Rufus #4
    Borból jó a kannás :D

    errefelé már tabi formájában is kapható v. 30 éve. :D
    le vannak maradva
  • Tetsuo #3
    Na, a sommelier-k tanulhatnak tovább! :-D
  • SupraMKIII #2
    Hát, újabb fogalommal gazdagodtunk: a kannásbor után megjött a zacskósbor is :-)
  • kvp #1
    Gyakorlatilag nem az alkohol van poritva, hanem szenhidrat alapu polimer gombokbe van becsomagolva, kb. mint a rumos meggy, csak nano meretben. A cukor feloldodik a vizben es igy belekerul az alkohol is. Ez nagy mertekben limitalja a maximalis alkohol fokot is, de kb. az jon ki, hogy a tomeny alkoholhoz kepest tomegaranyosan 10x annyi a por tomege, tehat 90% burkolat, 10% alkohol a por tartalma.

    Egyebkent kulon van az alkohol es kulon az izesites, tehat az izesites hasznalhato fozeshez alkoholpor nelkul is, mig az alkoholpor nagyon keves vizben oldva visszaadja az eredeti tiszta szeszt, jo sok cukorral keverve.

    Nem tul hasznos, ellenben kb. olyan konnyu lesz bevinni a rendezvenyekre, mint a hasonloan por formaju kemenydrogokat. Viszont kirandulason alacsony alkoholtartamu italokhoz jo, bar arra a kulacsos ipari tisztaszesz es az izesito por is ugyanilyen jo volt eddig is, lasd muegyetemi kannasbor receptje.