Ötvös Tibor

Gyenge lett a Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Gyerekkorom kedvenc karakterei voltak a Tini nindzsa teknőcök. A pizza-rajongó, mutálódott teknőcök állandó harcok árán védték meg kedvenc városukat és barátaikat. A játékvilágban is okoztak pár kellemes meglepetést, a legutóbb például a Ubisoft hozta vissza a csapatot a köztudatba.

A Nickelodeonon sikerrel indult újra a Donatello, Raffaello, Michelangelo és Leonardo friss kalandja, melyre már az Activision is lecsapott és kiadta a feladatot a Red Fly Studios számára, hogy játszanak sokat a Batman: Arkham szériával és a Spiderman: Web of Shadows-szal és aztán csináljanak egy ehhez hasonló alkotást a teknőcökkel.

Sajnos azonban úgy tűnik, hogy igen kevés időt kaptak és maximum a Tutorialokat tudták le a fenti címeknél, mivel a Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - mely nem mellesleg egy sorozat első epizódja - igen gyenge, unalmas és ami a legmeglepőbb, csúnya is lett.



A mindössze négy fejezetből álló program első epizódjában már ki is jön minden hiba. Szinte az összes küldetésben egy feladatunk van: leverni mindenkit, aki megjelenik a pályán. Ám ez az egyébként elég egyszerű művelet sem zajlik zökkenőmentesen. No nem mintha az ellenfelek komolyabb kihívást is jelentenének.

Egyszerűen nem mindig tölti be az összes ellenfelet a program. Szóval ha például 12-t kell lecsapni, de mondjuk ebből kettőt nem tölt be a játék, akkor újra kell tölteni a pályát. A program ugyanis továbbra is a 12 főt kéri rajtunk számon, amit ugye ilyen körülmények között nem tudunk teljesíteni.

Ám az, hogy vannak komoly bugok a játékmenetben csak egy dolog. A másik az, ami rögtön, betöltés után a szemünk elé tárul a nagyon gyatra látványvilág. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy ezt a grafikát egy Pentium 1-es gépen is meg lehetett volna jeleníteni.



De tovább is van, mondjam még? A harcok közben számtalanszor eltűnik az életerő-kijelző és így fogalmunk sem lehet arról, mennyire állunk csehül. Sokszor kezd el beszélni mind a négy teknőc egyszerre, így fogalmunk sincs, ki mit mond éppen. A legviccesebb baki azonban az, amikor egy hátraugrást csináltam, mire 5-6 kört forgott a karakter.

Nem is érdemes több szót pazarolni a játékra. Inkább féljünk kicsit a további részektől, mert ha azok is ilyen minőségben jelennek meg, akkor a Tini nindzsa teknőcök rajongói jó darabig nem kapnak élvezhető alkotást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Broafka #2
    tényleg gyönge, de a zenék jók, meg nekem a teknősök rajzolása is tetszik :) szerintem elszórakoztatja az embert a nagyon unalmas percekben
  • Zombee #1
    Tegye fel a kezét, aki a híreket olvasva hitt abban, hogy jó lesz. Amikor a Rockstart pletykálták, még lehetett bízni benne.