Ötvös Tibor

Így festettek a Mass Effect eredeti tervei

A Mass Effect az utóbbi évtized egyik legjobban sikerült akció-RPG sorozata, mely sok milliós rajongótáborral bír. A harmadik résszel lezárták Shepard kapitány sztoriját, de ezzel természetesen nem ért véget a franchise.

Most azonban a csapat veterán dizájnere, Matt Rhodes jóvoltából kicsit múltat idézhetünk. Az úriember ugyanis rengeteg koncepciós vázlatot hozott nyilvánosságra, mindegyik mellé rövid leírást mellékelt és így egészen másképp tekinthetünk az általunk megismert Mass Effect világra.



Az egyik legérdekesebb ötlet szerint például Shepard a Reaper technológiát használta volna fel a céljai elérése érdekében és olyanná vált volna, mint az első rész főellenfele, Sarin. Eme csavarnak köszönhetően az immáron nem jó oldalon álló kapitány szembe került volna az új Spectre-vel (választásunktól függően Ashley vagy Kaiden).

Mivel a készítők nem számoltak azzal, hogy a titokzatos, álarcos Tali ekkora rajongói tábort szerez magának, így elkészítették a maszk nélküli változatát is. Eszerint egy idegen kinézetű macskaszemű nő lett volna. A harmadik részben azok láthatták az arcát, akik románcba bonyolódtak vele, ám ott már egy Photoshoppal modell arcát láthattuk, ami eléggé felidegesítette a rajongókat.



Egy újabb képen a Mass Effect 2 Emberi Reaperét láthatjuk, kicsit ijesztőbb változatban. Ez végül nem került bele, ahogy a terhes idegen sem, mely még Rhodes szerint is elég ijesztő és bizarr volt. EDI is elég nagy változásokon ment át. Az eredeti tervek szerint egy bőrrel rendelkező, igen bizarr küllemű robot lett volna, aki egy másik változatban TRON-módra ragyogott is.

Akit pedig további részletek és koncepciós tervek érdekelnek, az látogasson el Matt Rhodes oldalára, ahol nem csak a Mass Effect sorozat kapcsán láthatunk érdekességeket, hanem a Dragon Age terveivel is szembesülhetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    Pedig van benne valami... tényleg sok közünk van a hajózáshoz...

    Sokkal nagyobb baj azonban, hogy: "ott már egy Photoshoppal modell arcát láthattuk", minden cikkre jut legalább egy ilyen. Jelene setben kettő, szegény Saren, mit vétett...
  • Freddy TNT #6
    Te magadtól vagy ekkora kretén vagy különórára jársz ?
  • Zero 7th #5
    Akármilyen szép is a nyelvünk, meg a butanácik akármennyire is el vannak veszve a mesében, hogy a magyar az ősnyelv, a tengeri és hajózásos témában igencsak hulladékszar, túlbonyolított, használhatatlan szavaink és kifejezéseink vannak.

    Kedvencem a magyarra lefordíthatatlan space marine, az "űr tengerészgyalogos".
  • Evoluti0N #4
    Azt hiszem, hogy a Talimancerek számára az eredeti kinézet még nagyobb csalódást (vagy inkább sokkot :D) okozott volna, mint a photoshoppolt változat. :D
  • BalMat #3
    A commander magyar megfelelője a fregattkapitány - tehát a kapitány nem hibás, csak pontatlan. (Nem beosztás, hanem rendfokozat a commander. A beosztás az a commanding officer.)
  • Yagami #2
    Megszokhattuk már, nem?
  • Voronyezs #1
    A "kapitányt" meg lenyelem, mert egye fene, hajó parancsnok volt(bár a commander akkor is parancsnoknak felel meg a brit terminológiában),de azért olyan szarvashibát ne kövessünk már el, hogy az első rész "főgonoszát" egy idegméregnek hívjuk LOL :D