Ötvös Tibor

Mass Effect 3: Citadel

A BioWare elég kétes eredménnyel zárta le Shepard kapitány trilógiáját - legalábbis a rajongók egyik befejezésért sem voltak oda. A csapat hallgatott a hozzászólásokra és kiegészítette számos elemmel a fő sztorit, mellyel elfogadhatóbbá tette a végeredményeket.

A hétvégén pedig megjelent az utolsó, szóló kampányhoz készült kiegészítő is, mely a Citadel címet viseli. Őszintén be kell vallanom, hogy nagyon nagy rajongója vagyok a sorozatnak, ám a DLC-vel abszolút meglepett a csapat, hiszen ennyi humort a trilógia eddigi összes darabjában sem tapasztalhattunk.

A Citadel két részre osztható. Az első felében a megszokott harcokkal kell számolnunk, mely ezúttal egy, a Cerberus egyszerűsített változatának is felfogható katonai szervezet felszámolását tűzi ki céljául. Itt természetesen harcolnunk kell és ehhez kapunk új lehetőségeket és fegyvereket is.

A csaták továbbra is látványosak, bár az ellenfél nem jelent akkora kihívást, mint a trilógiában. Ennek ellenére többnyire okosan reagálnak a megmozdulásainkra. Egyszerűn arról van szó, hogy egy jelentősen felfejlesztett Shepard számára nem tudnak meglepetést okozni.



A DLC második része azonban a karakterek közötti interakciókról szól. És itt jönnek képbe azok a poénok, amelyekről az elején beszéltem. A legtöbb megbeszélésen a rajongók minden mondatnál elmosolyodnak majd, főleg Wrex zrikálásával kapcsolatban, mely a súlyáról szólnak. Meglepő, de kellemes eleme lett ez a sorozatnak.

Nem nagyon lehet mást írni a Mass Effect 3: Citadel kapcsán. A rajongók számára kötelező darab, hiszen több kiegészítőt nem kap a széria szóló része. Akinek pedig esetleg kimaradt az életéből a sorozat és van PS3 Plus előfizetése, az örülhet, hiszen most ingyen töltheti le a játék harmadik epizódját és utána eldöntheti, be akarja szerezni a Citadelt vagy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #2
    Wrex egy zacskó jéggel a gatyában... a krogan nők tényleg ennyire hardcore szeretők? XD
  • Bendzs #1
    Jól összehozták a DLC-t, végre nem arról szól minden második párbeszéd, hogy jönnek a reaperek. :D

    "Do I really say it like that? That can't be true... I should go... I SHOULD go... I should GO."