Ötvös Tibor

BioShock Infinite - Burial at Sea előzetes


A BioShock első része egy igen hangulatos, jól felépített sztorival rendelkező, kisebb gondolkodásra is késztető akciójáték volt, mely megérdemelten lett világsiker. Sajnos mindez a második epizódról már nem volt elmondható.

A BioShock 2 ennek ellenére szintén sikeres lett, ám az Irrational Games nem kívánta folytatni ezt a vonalat. Helyette, nagy meglepetésre a felhők fölé reptette a játékosokat és ezzel együtt szinte mindent kicseréltek, ami a sorozatot jellemezte. A váltást díjazták a rajongók és az Infinite is bőven behozta az árát. Most pedig újra visszatérünk a víz alá, Rapture világába.

A fejlesztők ugyanis egy komoly huszárvágással az Infinite kiegészítőjeként alkották meg a Burial at Sea címet kapott DLC-t, melyben a fejlődő és épp a fénykorát élő Rapture világába jutunk el. Ráadásul mindezt az új hős, Booker deWitt bőrében tehetjük meg annak az Elizabethnek a felkérésére, aki az Infiniteben a társunkká avanzsált.


Itt azonban ismeretlenkén köszöntik egymást, de ugyanúgy együtt kalandozunk, mint az eredetiben. Azonban ez a kaland érdekes elegyel lesz az eredeti BioShocknak és az Infiniteben tapasztalt új megoldásoknak. Hősünk itt már nem plazmoidokat gyűjt, hanem vigorokat és az ADAM sem szükséges a számunkra. A sztori szerint Elizabeth egy elveszett kislány megtalálása miatt keres fel minket, akiről hamar kiderül, hogy már egy Little Sister.

Elizabeth a sztori során végig velünk marad és segítségünkre is lesz, hiszen képességei ugyanúgy megvannak, mint az ég felett voltak. Hősünk pedig a Not Skyhook fegyverével pillanatok alatt le tudja verni az életünkre törő ellenfelek többségét. Éppen ezért elég kevés kihívás vár majd ránk, ráadásul elég rövidke a sztori. A pár óra alatt letudható alkotásban igazéból 3 kulcsot kell megtalálnunk és kész.

Ennek ellenére a Burial at Sea kellemes kikapcsolódást nyújthat a BioShock rajongóknak és ezen belül is azon csoportnak, akik nem az Infinite révén kapcsolódtak be a franchiseba. Ők élvezni fogják Rapture másik arcát. A DLC egyébként kap majd egy második részt, hiszen ez hivatalosan az Episode One, ám a második részben már Elizabeth irányítását vesszük át. Megjelenési dátumokat még nem közölt a kiadó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bendzs #1
    "...ám az Irrational Games nem kívánta folytatni ezt a vonalat."

    Erre csak annyit tudok mondani, hogy "you know nothing, Jon Snow..."