Ötvös Tibor

Fingós harcokkal jön a South Park: The Stick of Truth

Az Obsidian Entertainment tavaly nyáron leplezte le a South Park: The Stick of Truth címet kapott akció-RPG-jét, mely akkor még a THQ logója alatt készült. Ám meglepő módon azóta is viszonylag keveset tudhattunk meg az alkotásról és a kiadó csődje miatt maga a fejlesztés is veszélybe került.

Ám szerencsére a Ubisoft megszerezte a programot és így folytatódhattak a munkálatok. És alig pár héttel ezután már ki is próbálhattuk a játékot, mely minden South Park rajongó álma lesz. Bár korábban is készültek címek, melyek ebben a világban játszódtak, de azok többsége elég rosszul sikerült. A South Park: The Stick of Truth viszont nagyon jól fogja meg a sorozat humorát és ötletes is egyben.



A sztori szerint mi az Új Fiú bőrébe bújhatunk, aki Butters társaságában kénytelen egy, a South Park Általános Iskolába fennálló konfliktusban részt venni. A suliban két oldal áll harcban. Az egyik oldalon a Stan és Kyle által vezetett tündék állnak, míg a másikon az emberek, élükön a Nagy Mágus Eric Cartman. A különböző termek különböző hadszíntereket jelentenek majd, melyeken a máshonnan már ismert körökre osztott harcrendszert használva küzdhetünk meg az ellenfeleinkkel.

Természetesen itt is van egy kis South Park csavar. Mivel igazából mindenki normális kisgyerek, csak a különböző ruhák különböző képzeletbeli erőkkel ruházza fel őket. Épp ezért miközben hősünk is azt látja, hogy ő tűzgolyót lövell ki a kezéből, addig a valóságban egy öngyújtó+spray kombóval teszi mindezt. És persze egyedi támadásokat és harcokat is letudhatunk majd, ahogy az a fenti képen is látható.



Az Új Fiú a két szemben álló fél közül lesz kénytelen választani és tőlük kapja majd a küldetéseket is. Így végül vagy Stan vagy pedig Cartman lesz a főellenfelünk, de míg ide eljutunk, nagyon hosszú lesz az út. A fejlesztők javára szól továbbá az is, hogy ha nem tartottuk volna a kezünkben a kontrollert, akkor olyan, mintha a sorozat egy részét néztük volna.

A South Park: The Stick of Truth igazi klasszikus lehet és már nagyon várjuk az idén esedékes megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #8
    Az a baj, hogy maga az alapanyag olyan, hogy egy erősebb flash game-hez sincs benne elég ötlet. Ezért valószínűleg (ahogy az autós SP játékkal) valamilyen klónt alkotnak meg. Ez sorozat nem játékba való - ez az én erősen szubjektív véleményem. Hasonlóan a Family Guyhoz, vagy a Simpson családhoz, TV-be ok, játékban meg rókabőr érzés. Aztán lehet rám cáfolnak, hát hajrá.
  • WhiteStar #7
    ezért kellene még várni a lehúzással. bármi kisülhet belőle
  • Etinger #6
    Pontosítok, szerintem gyenge. Az előzetest láttam, meg jó pár South Park részt az újak közül, és nekem nem fekszik. "Sorozatból játékok" házasságból meg nem is tudom, valaha született-e jó játék.
  • Evoluti0N #5
    Játszottál vele? Netán tesztelő vagy?
  • BrockSamson #4
    Lehet hogy az utobbi 5-6 ev gyengebb, de meg igy is jobb, mint egy rakat masik animacios sorozat legjobb evadai. Szoval johet a jatek.
  • WhiteStar #3
    majd megjelenés után próbáld meg lehúzni.
  • pcgammer #2
  • Etinger #1
    Gyenge, mint a sorozat utóbbi 5-6 éve.