Ötvös Tibor

Mókás lesz Deadpool első kalandja

A szuperhősök a mozikban sokadig reneszánszukat élik, mely az olyan filmeknek köszönhető, mint a Pókember, X-Men vagy a Batman széria. A játékvilágban azonban két részre oszlottak a megjelent alkotások.

Ott vannak a Sega logója alatt megjelent Marvel játékok, melyek az éppen aktuálisan a mozikban zúzó hős kalandját próbálták meg átültetni a monitorjainkra. Ám Amerika kapitány, Thor, Vasember és a Zöld Lámpás játékok egyáltalán nem tartoztak az élvezhető alkotások csoportjába.

Mellettük azonban ott volt a nem csak szuperhősös játékok között etalonnak számító Batman: Arkham széria, melynek hatására jött később a szintén élvezhető Spiderman: Shattered Dimensions. De korábbról a Farkas önálló kalandját bemutató Wolverine vagy a most megjelent Injustice: Gods Among Us is kötelező a stílus rajongóinak.



Mivel rengeteg hős létezik mind a Marvel mind pedig a DC univerzumban, így kissé meglepő volt, hogy a High Moon Studios egy olyan karaktert vett elő, aki azért egy jóval szűkebb kör rajongását bírja - igaz az övékét nagyon is. Deadpool egy teljesen őrült zsoldos, aki azonban elképesztő szöveggel is bír. És eme tulajdonságait első önálló játékában is bemutatja majd. Azt már most előre kell bocsátani, hogy a Deadpool remeknek tűnk és az utóbbi csoportba tartozik majd, mivel a játékmenet olyan, mintha a Devil May Cry-t nyakon öntötték volna egy jó adag South Park humorral.

A bemutatott változatban a sztori nagyjából háromnegyedénél jártunk, egy észak-afrikai szigeten, Genoshán járunk, mely egykoron egy mutáns kolónia volt, mára azonban egy poszt-apokaliptikus senki-földje lett. Deadpool itt találkozik Küklopsz időutazó fiával, Kábellel. A játékban minden egyes Marvel szereplő felbukkanásakor megjelenik egy kis jegyzet a képernyőn, melyen röviden ismertetik a karakter rövid történetét és képességeit. Mindehhez pedig Deadpool egy dalt is énekel, ami éppen annyira hamis, mint amennyire elsőre tűnik.

Kábel a jövőből érkezett, hogy figyelmeztesse hősünket. Mr. Sinister legyőzte az X-Men csapatot és az egész világ sorsa azon múlik... Nos, ezt nem fogjuk megtudni, mivel Deadpool egy igen vicces narrációba kezd önmagában, melyben azt fejtegeti, mennyire unja Kábel szövegelését. Hősünknek nem kell különösebb indok, mivel gyűlöli Mr. Sinistert, mivel már a játék elején végez az egyik kapcsolattartójával és nem tud végezni a célponttal.



Épp ezért elég neki annyi, hogy Mr. Sinister Genoshán van és már indul is a bosszúra. Deadpool gun-fu-ja nagyon hatásos. Rengeteg kombóval bír, melyekben a közelharci, kardos és pisztolyos támadások is jelen lesznek. A harcok közben DP pontokat gyűjthetünk, melyeket később felhasználva erősebb fegyvereket vásárolhatunk magunknak. Az akció gyors és Deadpool egyedi képességeit is használhatja majd közben (például a teleportálás).

A harcok közben a Momentum-méter folyamatosan töltődik, mely egyébként négy részre van osztva. Amint egy ilyen tele lesz, Deadpool egy olyan speciális támadást visz véghez, mely az egész, a teremben vagy a területen tartózkodó ellenfeleket hidegre teszi. Ez a támadás attól is függ, hogy éppen milyen fegyvert tartunk a kezünkbe, mindegyikhez egyedi irtás tartozik.

A játékban rengeteg humor is lesz, ahogy ezt már korábban is említettem. Szerencsére ezek nem ismétlik önmagukat, így mindig újdonságként hatnak majd ránk az olyan momentumok, mint amikor Deadpool megragadja a kamerát és ránk szól, hogy rendesen kövessük, ne össze-vissza.

A High Moon Studios a Transformers játékokkal már bizonyított és a jelek szerint a Deadpool is egy igen élvezetes alkotás lesz. A játék szerencsére PC-re is megjelenik, méghozzá június 25-én.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Zöld Lámpás mióta Sega? A Double Helix csinálta, Warner adta ki. Ráadásul a sztorinak sincs köze a filmhez, egy másik történetet mesél el.
  • szmöre #1
    Zöld Lámpás mióta is Marvel?