Ötvös Tibor

Sniper Elite: Nazi Zombie Army

A Rebellion-féle Sniper Elite V2 elég szép eladásokat produkált, így nem meglepő, hogy a Call of Duty sorozat által bevezetett zombi-mód is megjelenik a szériában. Ez a Sniper Elite: Nazi Zombie Army.

Hitler nagyon is látja, hogy a Szövetségesek ellen már nincs esélye. Így az okkultizmushoz fordul és feltámasztja a halottakat, akik zombiként indulnak harcba az oldalán. A Szövetségesek ezért egy elit csapatot küldenek harcba, akiknek természetesen mi is tagjai vagyunk.

A Nazi Zombie Army egy, kifejezetten multis játékra építő FPS, mely a Sniper Elite V2 által bemutatott világban játszódik. Ám számos játékmeneti elemet eltávolítottak a fejlesztők. Nincs már lehetőség lopakodni és nem mehetünk el az adott zónából sem úgy, ha nem öltünk meg minden élőhalottat - vagy legalábbis a többségét.



Nem kell figyelembe vennünk a lövedék útját befolyásoló külső tényezőket sem. Vagyis itt nem kell figyelni a szélre, a távolságra és a többi dologra. Egyszerűen csak pusztítani kell a zombikat, akikből mindössze hat típus van (plusz egy hetedik főellenfél, akivel két alkalommal kell megküzdeni). Ők azonban özönlenek ránk keményen.

Szerencsére azonban megmaradt a Kill Cam, vagyis ismét láthatjuk, ahogy a lövedék behatol az ellenfeleinkbe. Fontos, hogy a fejlövés halálos, így ha máshova megy a lőszer, csak megsebesítjük vagy megcsonkíthatjuk az ellent. Sajnos azonban a pályák meglehetősen kicsik és ezért nem lehet kihasználni a mesterlövész puskát. A másik két fegyverünk (egy pisztoly és egy automata puska) elég hamar kifogynak, a késünkkel hadonászva pedig elég kevés zombit tudunk kinyírni.



Egyedül játszva hamar monotonná válhat a játék. Megyünk, írtunk, megyünk a következő pályára. Társaságban azonban nagyon nagy hangulata van a Nazi Zombie Armynak. Sajnos azonban az öt küldetés legrosszabb esetben is öt óra alatt letudható, így viszonylag gyorsan le lehet tudni a programot.

Ennek ellenére kellemes élményekkel álltam fel a Sniper Elite: Nazi Zombie Army mellől. Jó a hangulat, grafikailag is szépen muzsikál, a Kill-Cam pedig még mindig nagyon látványos. Aki szereti a zombis játékokat, tehet vele egy próbát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!