Ötvös Tibor

Watch Dogs: a PC az elsődleges fejlesztési platform

A legtöbb esetben a multiplatform fejlesztések a konzolos változatokra koncentrálnak és a PC-sek csak portot kapnak.

Ezt egyesek be is vallják (lásd Dead Space 3), mások azonban nem. Épp ezért számít meglepetésnek a Ubisoft mai bejelentése, mely szerint az utóbbi idők egyik legígéretesebb alkotásának számító Watch Dogs elsődlegesen PC-re készül és a konzolosok kapnak egy portot.

Ennek oka az új generáció megjelenésével magyarázható. Yves Guillemot szerint ugyanis az AMD-alapú PS4 architektúra sokkal könnyebbé teszi a PC-s játékok portjainak elkészítését. "Sokkal kevesebb problémát tapasztaltunk a ŐS4-es portok készítésénél, mint anno a PS3 esetében, mivel a két gépnek teljesen eltérő az infrastruktúrája. Korábban elsőnek X360-ra készítettünk el egy játékot, majd PS4-re és csak utána készült a PC-s port."

Guillemot szerint ez a rendszer megmaradhat később is, vagyis eljöhet az a pillanat, hogy többé nem kell várni a számítógépes játékosoknak a francia kiadó alkotására, mivel az készül először el mind közül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #5
    Szerintem is butaságot beszélsz, a konzoloakat max 1-2 év és lepörgik a pc-k a PC abban vacak, hogy kismillió fajta konfig és szoftveres környezet a konzol pedig adott vas és sw. És azért tűnik hosszúéletűnek, mert amíg az van fronton addig azt kell alapul venni teljestítmény kérdésében. PC-n sajnos a nagyon sokszínű környezet miatt vacakabb a fejlesztés, de olyat kijelenteni, hogy a konzol időszakának a végén érik el a pc-k a konzol színvonalát merő hülyeség.
  • Xellos999 #4
    ha neked 7 évből 6 az életciklus végét jelenti akkor ja
  • p00h #3
    pc minőséget csak konzol életciklus vége felé lehet konzolra "butítani", egyébként fordítva igaz.
  • xido #2
    magyarul a végén megérjük,hogy pc hd minőséget egyszerűbb lesz fix konzolra "butítani",mint konzolra készült anyagot high end pc minőségig felhozni?:)
  • Flora2 #1
    /me összekulcsolja a kezeit a hír olvastán: köszönöm, istenem! köszönöm!