Ötvös Tibor

Egyedi borítót és tartalmat kapnak a warezolt játékok

A warez a legtöbb országban nagy problémát jelent a kiadóknak. Ám azt már most le kell szögezni, hogy egy helyen sincs akkora gond, mint Kenyában, Nairobiban.

Ott ugyanis létezik egy Diamond Plaza nevet viselő hely, amely azonban már a "megnyitása" óta az "Építés alatt" táblát viseli magán. Ott ez nem meglepő, hiszen nincsenek betartandó határidők az építőiparban. Mindenesetre a sok üzlet mellett természetesen játékokat is lehet kapni, ám nagyon érdekes címekre lehet bukkanni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az első mindjárt a Grand Theft Auto: Saw címet viseli, mely valóban egy kapható program - legalábbis a plázában. A "készítők" mindössze annyit tettek, hogy a San Andreas hősét kicserélték a Fűrész bábujára, valamint a töltőképernyő is a filmből származik. Szintén érdekes a Grand Theft Auto: San Andreas: Kirk Douglas, melyben a Loading feliratokat Kirk Douglas váltotta le.

A Battlefield 2: Special Forces egy létező játék, ám sosem jelent meg PS2-re és főképp nem szerepelt benne a pankrátor Eddie Guerrero. Mindenesetre aki a cím alapján azt gondolja, hogy ez a Battlefield 2 PS2-es portja az nagyot téved. A lemezen ugyanis a Simple 2000 Series Vol. 108: The Nihon Tokushubutai címet kapott japán játékot találhatjuk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Afrikában is a Grand Theft Auto sorozat számít a legmenőbbnek, hiszen a fenti két címen kívül még további öt alcímmel rendelkező epizód elérhető odaát. Ám a Grand Theft Auto: Supernatural, The Legend, Infinite World és 2012: End of the World egy és ugyanaz a program. A készítők ugyanis mindössze annyit tettek, hogy leszedték a GTA IV: The Lost And Damned hősének arcát és betették a San Andreasba. Ennyi az egész. A 2012: End of the World annyiban más, hogy a nyitóvideó a 2012 című film előzetese.

Klikk ide! Klikk ide!

Az ötödik pedig a GTA: Dubai City címet viseli és ezen alakítottak a legtöbbet. A nyitó jelenet egy Dubajt bemutató promóciós videó, a hős arcát eltorzították, a rádióból pedig folyamatosan arab zene üvölt. A feliratokat is lecserélték, így mindent arab nyelven olvashatunk.

Szóval látszik, hogy Kenyában egyedi módon értelmezik a forgalmazást, így nem igazán érdemes onnan rendelni meg egy Limitált kiadást, mert az lehet annyira limitált is, hogy igazából nem is létezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #19
    Kenyáról van szó, nem Etiópiáról vagy Kongóról!

    Egyébként ezek ilyen sokéves játékok, gondolom sokéves használt gépeket visznek ki kenyába, de netre már nem nagyon telik, ezért van az írott lemez árusítás.
  • Xellos999 #18
    http://www.youtube.com/watch?v=VpY2dAFMFPU
  • Papichulo #17
    "Még több ilyen cikket. Dél amerikáról is."

    Del-Amerika szinten minden orszagaban siman meg tudod venni a mod-olt konzolokat es a hozzavalo jatekokat a legtobb uzletben. Nehez olyan helyet talalni, ahol nem ajanljak fel azonnal ezt a lehetoseget.

    Limaban az egyik legnagyobb piacon - a Polvos Azules-en - teljes DVD kollekciokat, masolt CD-ket, jatokakat arulnak olyan $1 es $5 kozott, a porteka es a vasarlo alkukepessege fuggvenyeben. Itt a nagyobb kozuti keresztezodesekben meg fenymasolt konyveket(!) is lehet kapni. Teljesen mas vilag.
  • Papichulo #16
    "Mondjuk ez spanyol nyelvű, tehát valószínű nem kenyai, de egykutya:"

    Ezen a boriton en csak portugal szoveget latok ;)
  • bakkerman #15
    engem alapjában az lep meg,hogy kenya-ban rendelkeznek számítógéppel emberek,nemhogymég warezoljanak is
  • Ender Wiggin #14
    kínában már évek óta vannak filmek és játékok, amiket ilyen összemixelt gány borítók mögé rejtenek. nagy felfedezés.
  • Vol Jin #13
    Pacman Chuck Norris Edition mindent vinne.

    Pacmant kicserélik Chuck Norrisra, és nem megenné a bogyókat, hanem pörgőrugással söpörné le a képernyőről. Ha olvassa ezt egy programozó, csinálja meg, és nyomja fel androidban a google storba, meg iOS-en az applehöz! :-D

    Garantált siker lenne.
  • Tinman #12
    Nagy gondban lennék, ha nyernék egy kenyai álomutazást... 5 csillagos szállodák, szafari, búvárkodás, stb.

    Be nem tenném abba az országba a lábam, még pénzért sem. Kőkorszak.

    Amit meg a játékokkal műveltek, arra meg kb. egy 12 éves kaukázusi gyerek egy unalmas szombat délután is képes.
  • Lokker #11
    Itt derül ki, hogy már az első három mondatot se sikerült elolvasni, csak fröcsögni, vagy súlyos gondjaid vannak a szövegértelmezéssel.

    "Te teljesen retardált vagy, Zero 7th?"

    A kérdés költői... :)
  • Sippie #10
    szerintem a kenyai építőiparra gondolt.