Ötvös Tibor

A legjobb ingyenes játékok


Az év eddigi részében nem árasztottak el minket a kiadók szuper alkotásokkal, hiszen havonta 1-2, kipróbálásra illetve vásárlásra érdemes alkotás jelent meg. Természetesen ez a helyzet március-április környékén már változni fog (Tomb Raider, StarCraft 2: Heart of the Swarm, Company of Heroes 2, Star Trek stb.), de addig is érdemes körbenézni az ingyenes piacon.

Planetside 2
Kezdésnek mindjárt itt van az FPS-MMO keverék, a Planetside 2, mely a játékosok és a kritikusok szerint az ingyenes játékok új etalonja lesz. Szinte mindent ingyenesen elérhetünk, ám a harcok nagyon kemények, így érdemes pár barátunkat is meghívni, akik segíthetnek nekünk.

Hawken
Aki a meches játékok ellensége, az bizonyára a komótos mozgású, lassú játékmenetet ígérő alkotások ellen van. A Hawken azonban más, mivel itt aztán pörög az akció és szabadon alakíthatjuk a saját gépünket is. Grafikailag is nagyon szépen muzsikál a program, így érdemes kipróbálni.

Star Wars: Knights of the Old Republic
A BioWare Csillagok háborúja univerzumában játszódó MMORPG elsőként fizetős volt, ám mára már ingyenesen is elérhető lett. Így aki szereti a franchise-ot, az nyugodtan tegyen vele egy próbát, érdemes.


League of Legends
A League of Legends a világ egyik leghatalmasabb játéka, így bizonyára kevés olyan játékos van, aki még nem hallott róla. Rengetegen játszanak az alkotással, jelen pillanatban 107 hős közül lehet választani és mindig van a szintünknek megfelelő ellenfél. Ideális az RPG-fanoknak.

World of Tanks
A World of Tanks egyszerűsége egyben nagyszerűsége is. Válasszunk egy járművet, csatlakozzunk egy csapathoz és szálljunk be egy deathmatch módba. Minél többet győzünk, annál jobbá tudjuk fejleszteni a gépünket. Ez igazából egy tankos Pimp My Ride, rengeteg harccal.

Lord of the Rings Online
A Lord of the Rings Online szintén fizetősnek indult, ám mára ingyenessé vált. Szóval akit A hobbit film lázba hozott és szereti Tolkien világát, annak mindenképpen érdemes tenni egy próbakört a programmal.

World of WarCraft
A World of WarCraft szintén ingyenessé vált - legalábbis bizonyos szintig. Így aki esetleg eddig kimaradt a Blizzard alkotása által nyújtott élményből, az most pótolhatja. Ráadásul a kiegészítők is ingyenesek, beleértve az új Mists of Pandaria címet kapott DLC-t is.

APB Reloaded
Az APB Reloaded egy nagyon hangulatos, bűnözők kontra zsaruk akciójáték, mely szintén fizetősnek indult, ám aztán ingyenessé tették, mivel önmagában nagyot bukott az alkotás. Ennek ellenére hangulatos és vicces kis programmal van dolgunk, így el lehet tölteni vele pár órát.

Team Fortress 2
Egyike az első, valóban ingyenes játékoknak, ám ez cseppet sem látszik meg rajta. A nagyon vicces elemekkel operáló, képzettség alapú akciójáték milliós rajongótáborral bír és a Valve szerencsére folyamatosan fejlesztgeti és újít a programon.

Tribes: Ascend
A végére maradt az egyik legjobb MMO, a Tribes: Ascend. A program egy sci-fi akciójáték, melyben három karakterosztályt érhetünk el ingyen, a többiért már fizetni kell. De ez is elég, hiszen hangulatos harcok és rengeteg ellenfél vár ránk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #18
    Csapjuk a listához a Wizardry Online-t is, ahol az erős lelkű karik halál esetén retteghetnek hogy tudnak e eleget adakozni lelkük üdvéért, vagy karakterük hamuvá válik (törlődik), netán időben elérnek a feltámasztó pontra vagy a lelkük felzabálja egy asztráldémon. :D
  • narumon #17
    Rájöttem. A weboldalon be kell lépni, majd hozzáadni egy email címet. Ezzel az emailcímmel utána már a telepítő is beenged és elkezdi a valódi tartalom letöltését és telepítését.
  • bakkerman #16
    ittis ez a helyzet,meg a telepitője is elég fura volt,azt mondja 25 giga hely kell neki,de 5 másodperc alatt felrakta,és kb 20 mega ment le a vinyóból...
  • narumon #15
    No én már el is akadtam. SW Old Republic. Megcsinálom az accot aszondja töltsem le. Lejön, elindítom azt mondja lépjek be, beírom az adatokat. Azt írja ilyen nincs...
  • alma2 #14
    Par eve nem gondoltam volna, hogy en is eljutok arra a szintre, ami elott meg anno ertetlenul alltam, hogy sokan miert csak a kommenteket olvassak el a cikkekhez. Amiota a fenti uriembertol kapjuk az egi aldast, sikerult eljutnom ide nekem is. Na keson ero tipus vagyok:)

    "Heroes and Generals" Sosem hallottam rola, probalom is.
  • Ry0K3N #13
    APB-ről nem tudok nyilatkozni. WoT az hol pay to win? mert azt én is szeretném tudni. Planetside 2 nem pay to win. LoL nem pay to win. MWO nem pay to win. Hawken nem pay to win. Tudtommal a tribes sem. A többi meg marhára nem érdekel.
  • Zero 7th #12
    Mert a felsoroltak fele az nem az, ugye? WoT-tal és APBel az élen...
  • Torzonborz #11
    Érdekes hogy ha már a Hawken mint "meches" játék itt van a listában akkor a Mechwarrior Online miért nincs ? Mert az A meches játék...
  • Ry0K3N #10
    "Battlefield Heroes, Battlefield Free2Play?" Pay to Win hulladékok.
  • Zombee #9
    Battlefield Heroes, Battlefield Free2Play?
    Amúgy a Team Fortress 2-őn meg azért nem látszik meg az ingyenesség, mert eredetileg nem volt az, pár éve vált ingyenessé.
    WoW annyiban változott, hogy régen a trial 20. szint/10 napig volt korlátos. Most az időkorlát megszűnt, csak fejlődni nem tudsz sehova, azt hiszem, a 20 szint megmaradt. Nem értek hozzá, még a trial keretét sem használtam ki, annyira unalmas volt, de szerintem a szintkorlát miatt végig sem lehet játszani, nyilván valahova feltétel a magasabb szint, gondolom én.