Gyurkity Péter

Mobilra jön a Valorant

Egy évvel az eredeti megjelenést követően jelezték, hogy mobilra is megjelenik a játék.

A Riot Games éppen egy évvel ezelőtt dobta piacra saját taktikai lövöldözős játékát, amely viszonylag gyorsan nagy népszerűségre tett szert a hagyományos PC szegmensében. Eddig nem céloztak meg egyéb platformokat, viszont most, a születésnapot megelőzően, közölték, hogy a mobilos szegmens lesz a következő a sorban.

A cég rövid Twitter-bejegyzésben ünnepelte meg az első évfordulót, eközben azonban azt is bejelentették, hogy hamarosan a hordozható kütyükön is elérhetővé válik a játék, amely ezzel egy jóval szélesebb felhasználói (vásárlói) táborhoz juthat el. Sajnos a pontos technikai részletekről nem beszélnek (ez amúgy sem szokás az ehhez hasonló közleményeknél), így nem tudjuk, hogy a precíz mozdulatokat igénylő műveletek miként és mennyiben lesznek elérhetők az érintőképernyővel rendelkező készülékeken, viszont számíthatunk arra, hogy komoly tömegek próbálják majd ki a címet, hiszen ez az elmúlt egy évben számos pozitív kritikát kapott.

A játék népszerűsége tagadhatatlan, ezzel kapcsolatban a fejlesztők most azt is megjegyzik, hogy jelen pillanatban (havi szinten) több mint 14 millió aktív taggal rendelkeznek. Ez önmagában nem tűnik nagyon magas számnak, hiszen alapjában véve egy ingyenes játékról van szó, viszont a taktikai jelleg, a jóval több gyakorlást igénylő játékstílus miatt ez még mindig szép eredmény. Többen kiemelik, hogy erre igazán a Counter-Strike: Global Offensive az igazán jó példa, ez utóbbi ugyanis 20 millió aktív játékosnál jár, ami többek között a pandémia hatásának is köszönhető. A Riot mindenesetre június folyamán több, az évfordulóval kapcsolatos tárgy kiszórásával emlékezik meg a fontos dátumról, egyelőre ezeket ajánlják a rajongók figyelmébe.

Arról még nem esett szó, hogy mikor fut be a mobilos változat, a bejelentésben mindössze ennek létezését ismerték el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ENVE #1
    Mint egy falat kenyér