Ötvös Tibor

A jövő év sikervárományosai


Az idei év is jól telt a játékosok számára és előre láthatóan a 2013-as esztendő is bővelkedik majd olyan programokban, amik miatt érdemes lesz bekapcsolni a konzolunkat vagy PC-nket. Most a 10 legnagyobb sikerre számot tartható játékot mutatjuk be.

Beyond: Two Souls
A PS3-as világ egyik legjobban várt alkotása kétségtelenül David Cage és cége, a Quantic Dream legújabb játéka, a Beyond: Two Souls. A Heavy Rain és a Fahrenheit után a csapat már bizonyított és ha ők azt mondják, hogy az új program minden eddiginél jobb lesz, akkor azt mi el is hisszük.

A játék hőse egy fiatal lány, Jodie Holmes, aki egy titokzatos szellembaráttal rendelkezik. Idan mindentől megóvja, amire szüksége is lesz, hiszen a kormány megpróbálja megtalálni Jodiet. A program története arra keresi a választ, hogy mi is van a halál után.

Gears of War: Judgement
A népszerű és sikeres sorozat negyedik része a trilógia előzményeit mutatja be. A Locust háború előtti időszakban játszódó történetben Damon Baird és Augustus Cole Delta-előtti kalandjaikat tapasztalhatjuk meg. A grafika szép, a játékmenet a megszokott, szóval minden adott egy újabb sikerhez.

DmC: Devil May Cry
A Devil May Cry sorozat a Capcom egyik zászlóshajója volt, de az új résszel kapcsolatban már nagyon megosztott a rajongótábor. Az új Dante ugyanis semmiben nem hasonlít az eddig megszokott hősre, ráadásul a demó alapján a játékmenet is változott - és nem éppen előnyére. Mindenesetre érdeklődve várjuk a január 15-én esedékes konzolos és 25-én bekövetkezendő PC-s megjelenést.

Tomb Raider
Az új Tomb Raider az év legjobban várt játéka. A Square Enix és a Crystal Dynamics az eddig látottak alapján sikerrel élesztik fel a sorozatot - pontosabban mondva kezdik el elölről. A megfiatalodott Lara Croft első kalandja nagyon pazarnak tűnik és remélhetőleg nem rontják el sehol a játékot.


Lara Croft ebben a kalandjában még épp csak betöltötte a 21. életévét, de máris bajba kerül, mikor a hajó, amin utazik elsüllyed és ő egy ismeretlen szigeten kénytelen biztosítani saját túlélését. Őslakosok és különböző állatok támadják meg és neki ezúttal az életéért kell harcolnia és nem valami ősi kincsért.

Sim City
A Sim City sorozat számtalan rajongóval bír és hamarosan megérkezik a legújabb rész is, mely egy nagyon hosszú kihagyás után számos ponton újít majd és minden eddiginél részletesebb menedzselési lehetőséget kínál a játékosnak. Grafikailag is a legmagasabb szintet képviseli majd a március 5-én, természetesen csak PC-re megjelenő program.

Dead Space 3
Az utóbbi évek legerősebb és talán legjobb új franchise a Dead Space sorozat volt. Az eddig két részt megélt cím hamarosan trilógiává bővül, melyben már változik a játékmenet is. Ezúttal hősünk a fagyott Tau Volantis bolygón kalandozik és már társat is kap. A program február 8-án jelenik meg.

Watch Dogs
A Ubisoft nagy meglepetést okozott, mikor leleplezte a Watch Dogs címet kapott játékát, mely a 2013-as év egyik legérdekesebb alkotásának ígérkezik. A program 2013-ban játszódik. Ebben a korban már egész városokat irányítanak különböző számítógépek, melyek nagyvállalatok kezében vannak. De ez nem elég számukra. Elérték, hogy minden ember agyában is különböző chipek vannak és így minden cselekedetünket mentik is. Természetesen vannak különböző ügynökeik is és mi egy ilyen bőrébe bújhatunk majd bele. Hivatalos megjelenési dátum még nincs.


The Last of Us
Újabb PS3 exkluzív cím, melyet az Uncharted sorozatot is jegyző Naughty Dog készít. A The Last of Us egy igen ígéretes és elképesztően szép játék lesz, melyben hősünk egy fiatal lány segítségével próbál meg túlélni a kissé megváltozott világban. Sajnos PC-s portra esély sincs.

GTA V
Természetesen az év egyik legjobban várt alkotása a Grand Theft Auto ötödik része, mely valószínű feladja a leckét a Call of Duty sorozatnak. A Rockstar alkotása mindig megdönt minden rekordot és valószínű az új rész is hasonló dologra készül. Az új epizódban három szereplőt kapunk, akik három különböző világból érkeztek egy közös akcióra. A GTA V szintén nem kapott még hivatalos megjelenési dátumot.

BioShock: Infinite
A lista utolsó darabja a BiShock sorozat következő része, mely az Infinite alcímet kapta. Az új epizódban már nem az óceán alatt kalandozunk, hanem épp ellenkezőleg: fent a felhők fölött. A játék nagyon jól fest, remélhetőleg beválnak a korábban bejelentett újítások. A program február 26-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #9
    Sim City azt hiszem kötelező vétel lesz, de hogy maradhatott le a listáról az SC2 - Heart of the Swarm??
  • Garou #8
    Egy Metro: Last Light, meg az RTW2 igazán beférhetett volna.
  • zsozso29 #7
    Köszi a top10!, ez enyém ez:

    Aliens Colonial Marines
    Grand Theft Auto 5
    Crysis 3
    Metro Last Light
    Dead Space 3
    Tomb Raider
    Splinter Cell Blacklist
    Sniper Ghost Warrior 2
    Bioshock Infinite
    Resident Evil 6
  • alien47 #6
    "Az új Tomb Raider az év legjobban várt játéka" Ez butaság.
    "GTA V
    Természetesen az év egyik legjobban várt alkotása a Grand Theft Auto ötödik része" Nincs itt ellententmondás?
    Most akkor melyik a jobban várt?

    A GTA V és Dead Space szerintem jobban várt!
    Carmageddonról nem is beszélve....

  • dieselG #5
    Nem hiszem, hogy a Carmageddon Reincarnation méltatlan lenne ahhoz, hogy felkerüljön a listára.
  • Molnibalage #4
    RTW2 sehol? Nofene...
  • hunwhite #3
    FPS?
  • Grodt #2
    Persze sokminden kimaradt, de azért mégis kellett vmi határt húzni, mert különben végtelen lista lett volna.
  • wedge31 #1
    Jó pár cim lemaradt.