Ötvös Tibor

Borderlands 2: Captain Scarlett's Pirate Booty

A Gearbox fejlesztői megosztották az FPS és RPG rajongóit is a Borderlands első részével, ám a második fejezet már mindenki tetszését elnyerte. Meg is érkezett hozzá az első, komolyabb DLC is a Captain Scarlett's Pirate Booty képében.

Manapság a vámpírok, vérfarkasok és zombik mellett a kalózok is reneszánszukat élik, mely elsősorban Sparrow kapitánynak köszönhető. A Risen 2 - Dark Waters után most a Borderlands 2 világába köszönnek be a vízi rablók - persze, kissé más formában.



Az már elsőre jó hír, hogy a DLC 8-10 órát kínál és bizony bőven akad benne humor is. A történet szerint a csapatunk az Oázis északi részére utaznak, hogy felkutassanak egy titokzatos, kalózok által elásott kincset. Ehhez azonban össze kell állnunk a veszélyes Scarlett kapitánnyal, aki biztosan nem fog elárulni minket.

Miután a kiegészítőben megtalálható ellenfelek közül a legkönnyebben legyőzhető is 30-as szintű, így kezdőknek nem érdemes elindulni a küldetésben. Igazság szerint még egy 50-es szintű karakterrel is akadtak kemény helyzetek, szóval alaposan fel kell tápolni a karakterünket, mielőtt belevágnánk a kalózos misszióba.

A Gearbox valóban képes volt újítani és nem az alapjátékban megszokott elemekből építi fel a Captain Scarlett's Pirate Booty képi világát, hanem valóban egyedi hangulatot adtak a DLC-nek. Hajóroncsok, kiszáradt medreken és titkos alagutakon át vezet majd az utunk - utóbbiak egyébként nagyon emlékeztetnek a gyerekkorom egyik kedvenc filmjében, a Kincsvadászokban látott barlangrendszerre.



Új ellenfeleket is kapunk természetesen, akik közül a nindzsa kalózok és a halálos homokférgek voltak a legemlékezetesebbek. Kapunk egy új járművet is, ami a Sand Skiff nevet viseli. Ahhoz azonban, hogy alkalmazni tudjuk, először össze kell gyűjtenünk az összes hiányzó alkatrészét. Utána azonban jó szolgálatot tesz majd nekünk.

A Borderlands 2: Captain Scarlett's Pirate Booty abszolút megéri a pénzét, hiszen elég hosszú játékidővel bír és valóban tartogat kihívást és újdonságot is. A DLC már minden platformon elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!