Ötvös Tibor

Gears of War: Judgement

Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a Gears of War sorozat újabb résszel gazdagodik, ám az már annál inkább, hogy a Judgement címet kapott epizódot nem az Epic, hanem a People Can Fly készíti.

A csapat legutóbb a nem túl sikeres Bulletstormot tette le az asztalra, így elég merész húzás volt az Epictől, hogy rájuk bízta a sorozatot. Ám a harmadik résszel már bizonyítottak a srácok, így megnyugodva várhatjuk a Judgement címet kapott epizódot, melynek fejlesztésre nagyon odafigyelnek a srácok és számos újdonsággal próbálják meg feldobni a szériát.

A Judgement története 14 évvel az első rész eseménye előtt veszi kezdetét és egy nappal az Emergency Day (a Locust horda támadásának napja) után játszódik. "Nem szerettük volna csak az E-Napot elérhetővé tenni" - árulta el Chris Wynn. "Az túl egyszerű lett volna. Így inkább egy nappal a támadás után és 14 évvel az első rész előtt kezdődik a sztorink. Szerettük volna elérni, hogy a játékos azt érezze, hogy épp most kezdődött el az invázió, de a bolygó egy része már az uralmuk alá került."



"Már az elejétől fogva tudtuk, hogy trilógiát akarunk készíteni. Három részben akartuk elmesélni a történetet, így sosem gondoltunk bele abba, hogy 'Ok, a Locustok elmentek, most csináljuk meg azt a másik sztorit'. Millió módon szélesíthettük volna az univerzumot. A rajongók a Pendelum Háborút és az E-Napot követelték a legjobban, de mint mondtam, számunkra ez túl könnyű út lett volna.”

"A Pendelum Háború túl távol állt volna attól, amit a Gears of War jelent. Ebben a világban szörnyek harcolnak, szóval egy emberek az emberek elleni harc nem igazán passzolt volna ide. Így ezt az ötletet elvetettük."

Ráadásul a Locust hordák még újnak számítanak az emberiség életében, így nem igazán lesz könnyű dolgunk ellenük, mint mondjuk a harmadik részben volt. Nem fogjuk tucatjával gyilkolni őket, hanem keményen meg kell majd küzdenünk minden egyes csapattal.



A Judgement főszereplője a fiatal Baird lesz, de számos ismerős arccal futhatunk majd össze. Természetesen kapunk új társakat is, akiknek a sorsáról lehet valami fogalmunk majd, ha ismerjük az eredeti trilógiát. A Locustok között is akadnak majd új egységek. A legnagyobb újítást egyébként épp utóbbiak jelentik, hiszen multiban a Locustok bőrébe is bebújhatunk és égre az ő oldalukon is harcba indulhatunk.

A Gears of War: Judgement ismét érdekesnek tűnik és gondolom mondani sem kell, hogy X360 exkluzív lesz. A megjelenés valamikor jövőre várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!