Ötvös Tibor

Látványos akciót ígér a Star Trek

Nem mondhatnánk, hogy a Digital Extremes folyamatosan hozna egy bizonyos színvonalat a játékai terén. A legutóbbi, The Darkness 2 címet kapott alkotásuk elég jó lett, ám előtte a Dark Void már maximum a közepes szintet ütötte meg.

Ám minden jel arra mutat, hogy a J.J. Abrams két Űrszekerek mozifilmje közötti időszakot feldolgozó Star Trek játék ismét a jobban sikerült alkotások közé tartozik majd. A történetről nem sokat tudni, hiszen azzal elárulnának pár dolgot a második filmről is, de az biztos, hogy a két fős ko-op lehetőséggel s bíró alkotásban Spock és Kirk karaktereit irányíthatjuk.



Mindkét hős egyedi specialitásokkal bír. Míg Kirk képes kihasználni az ellenfelek gyenge pontjait és segítségül tudja hívni az Enterprise űrhajót, addig Spock meg tudja találni ezeket a gyenge pontokat és bevetheti a vulkáni halálfogást is. Az ellenfelek szerepét ezúttal a gyíkszerű Gorn nemzet kapta meg, akik egyébként a tévésorozat első évadában bukkantak először fel.

A Star Trek a mai trendnek megfelelően rengeteg szkriptelt elemet tartalmaz majd, amelyek nagyon látványosak lesznek. Sajnos azonban van egy meglepő negatívuma is a programnak. A tavaly, az E3-on bemutatott verzióhoz képest a most látott változat jelentősen csúnyábban festett. Az arcok elég élettelenek voltak, de remélhetőleg ezen a dolgon még változtatnak.



A játékmenet sokban merít olyan sikercímekből, mint az Uncharted sorozat vagy a Mass Effect széria. Természetesen itt is lesznek majd átvezető jelenetek, illetve különböző párbeszédes részek, ám itt nem lehetőségünk majd több válasz közül választani. Egyszerűen csak mint külső szemlélő veszünk részt ezen jelenetekben.

A Star Trek ennek ellenére ígéretesnek tűnik, de azért van még mit fejleszteni a 2013-as megjelenésig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!