Ötvös Tibor

Újdonságokkal jön a Dark Souls PC-re

A Namco a Demon's Souls sikerének hatására berendelte a "folytatást" is, mely a Dark Souls címet kapta és méltán érdemelte ki, hogy szerepeljen a Legnehezebb játékok listáján.

A program sokak kedvét elvette a játéktól, mikor már sokadszorra haltak meg az első 5 percben. Ám aki kitartónak bizonyult, az egy nagyon kellemes alkotást tudhatott maga mögött. Sajnos jó darabig csak a konzolosok élvezhettél eme alkotást, ám a rajongói petíció hatására a kiadó bevállalta a számítógépes változatot is, mely augusztus 24-én jelenik meg és a Prepare to Die Edition címet viseli.



A Dark Souls PC-s változata egyfelől tökéletes portja lesz a konzolos verzióknak, mely így ismerős lehet azoknak, akik játszottak már a programmal. De természetesen vannak változtatások is. Ilyen lesz például, hogy az egér-billentyűzet kombóval is lehet majd játszani, ám azt a From Software is leszögezte, hogy továbbra is a kontrollert ajánlják a rajongóknak.

Mivel egyenes portról van szó, így pár olyan helyen (például Blighttown és New Londo Ruins) valószínű megmaradnak az optimalizálási hibák is - ez egyébként az első bemutatókból ki is derült. A legnagyobb veszélyt azonban a warez jelenti. A PC-s játékosok a Dark Souls kapcsán megmutathatják erejüket és sikeressé tehetik az alkotást - ahogy tették azt az Alan Wake kapcsán is.



Az újdonságok között kiemelt helyen szerepel, hogy a számítógépes verzióban négy új főellenfelet kapunk, megjelenik számos új NPC, fegyver és eszköz. Ezek egyébként majd a konzolosoknak is elérhetővé válnak DLC formájában. További újítás, hogy a játékhoz szabadon lehet majd modokat készíteni. A fejlesztők elmondása szerint ők is nagyon várják, hogy milyen extra tartalmakat adnak majd a rajongók a programhoz.

Örömmel vehetjük észre, hogy a konzolos fejlesztők kezdik végre komolyan venni a PC-s tábort is. Ebben kiemelt szerepet játszott az Alan Wake nagy sikere és reméljük hasonló sors jut majd a Dark Soulsnak is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    http://www.vgchartz.com/analysis/platform_totals/

    hol látod azt a kiugró sikert? (csak magyarországon, de az nem számít).
  • Merces #4
    ne etesd a trollokat....ez egymilliószor lefutott menet az SGn
  • Tinman #3
    Mentségére legyen mondva, hogy kifejezetten könnyebb, mint a Demon's Souls.
  • usersg #2
    "A legnagyobb veszélyt azonban a warez jelenti."

    Ezt mindig úgy írják a sajtóban, mint ha konzol játékot nem lehetne másolni....
    A warez nem egy olyan dolog, ami a PC sajátossága lenne. Ez egy jelenség, ami eszközfüggetlen. Az xbox kiugró sikeréhez is hozzájárult többek között...
  • Woodsnail #1
    Egyik legjobb alkotás amivel az utóbbi években játszottam. Nehéz nagyon, de szerintem pont ezért jó.