Ötvös Tibor

Újít a multis részen a Black Ops 2

A Call of Duty: Black Ops 2 ismét a Treyarch munkája lesz és ez lesz sorban a kilencedik Call of Duty alkotás. A Black Ops 2 november 6-án lát majd napvilágot.

A hivatalos fórumon megjelent, majd eltávolított információk szerint az új epizód multis részében visszatér a Drop Zone és a Kill Confirmed mód, ugyanakkor a Team Defender és az Infected nem lesz elérhető. Cserébe kapunk egy új módot Escort névvel, melyben egy játékost kell társainak az adott helyre kísérnie és megóvni az ellenségtől.

A Pointstreaks rendszere ugyanaz lesz, mint a Modern Warfare 3-ban volt, de természetesen lesznek apróbb változtatások. Egy bomba elhelyezése 2 pontot ér, egy semleges zászló megszerzése 1, egy ellenséges lobogó eltulajdonítása 2 pontot jelent. A Heat Vision (hő kép) egy új Pointstreak jutalom. Mikor elértük a megfelelő pontszámot, bekapcsolhatjuk a szerkezetet. Ugyanakkor figyelni kell, hiszen csak bizonyos fegyverekre szerelhető fel a gép (shotgunokra például nem) és nem minden falon látunk át vele.

Öt pontra lesz szükségünk, ha egy csomagot szeretnénk kérni. Ezekben ugyanakkor csak lőszert, mini gunt, gránátvetőt, rakétavetőt és golyóálló mellényt találhatunk majd. A kiadó teljesen átdolgozza az ELITE rendszert is és a Black Ops 2-ben debütál az ELITE 2.0. A klánok között meccsek például egy teljesen külön lobbit kapnak.



Nem lesz lángszóró, nincs MOAB és Nuke és a death streaks is kikerült a multiból. A térképek is a Black Ops multis pályáit veszik alapul és nem a Modern Warfare 3-ét. A mesterlövész puska is átesett pár változtatáson. Először is nem kapunk segítséget a lövéshez és kisebb lesz a kilengés is.

A pontos célzás is fontos szerepet kap. Ezúttal nem lesz elég lábon lőni egy-egy ellenfelet, az nem végez vele. Minimum a mellkasba vagy a fejbe kell bevinni egy találatot, hogy kidőljön az illető. Persze elég, ha pár helyen megsebezzük, hiszen ha nem látja el azokat, akkor szép lassan elvérzik.

Nagyjából ennyi, amit meg lehetett tudni a Black Ops 2 multis részéről. Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy tartogat még meglepetést a kiadó és a Treyarch, de remélhetőleg a hétvégén megrendezésre kerülő PAX East rendezvényen többet is megtudunk a játékról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mester1987 #14
    Ajajjj hidegháború megint jön, beszabehúúú...xD
  • nyuny01 #13
  • gosumofo #12
  • Mat666 #11
    Ez a kép a cikkben jellemzi a legjobban a sorozat minőségét át ment szabad esésbe.
  • Mat666 #10
    Én is ezt akartam írni ez is akkora le húzás lesz mint a MW3.
  • RoyalPredator #9
    Jaj de jó, megkapjuk az évi hulladékot!
    És hogy kevésbé járjunk jól - Megint kitörölnek egy rakás újítást, nehogymár több ember találjon kedvére valót... Meg a szép választék biztos összezavarja a kis p*csöket, akik megvetetik anyucival day1.

    Legalább a story legyen érthető, ha izgalom nincs benne.
    Realitás meg méganyi se...
  • ffxi #8
    Újítani kéne egyet: Idén nem kiadni :D

    Ahogy W. Alan mondaná:
    "Anyósom minden évben jön hozzánk karácsonyra. Idén újítunk. Beengedjük!" :D
  • gabeone #7
    És a sok troll újra megveszi.
  • Pretorian #6
    WOW ez mind? 15 rongyért a régi engine-el?
  • adamfesto #5
    Team Defender és az Infected kivétele nem zavaró, főleg annak tükrében , hogy csak az Angry Birds-el játszom. :)