Ötvös Tibor

Alan Wake's American Nigtmare

Az Alan Wake egy rendkívül hangulatos akció-thriller lett, mely sok elemében a kultikus Resident Evil sorozatot is lepipálja. Szerencsére a Remedy játéka hamarosan PC-re is megjelenik, de az X360 tulajdonosok már a "második" részre készülhetnek.

Klikk ide!
Mely azonban nem a második epizód lesz, hanem egy kifejezetten a letölthető játékok piacára készített akció-thriller, melyből szerencsére meg is jelentek az első információk. A történet két évvel az első epizód után játszódik. Hősünk ismét a sok viszontagságon átesett Alan lesz, aki sikerrel megmentette párját, Alicet és neve legenda lett a Cauldron-tó környékén.

Sajnos azonban nem pozitívan emlékeznek rá. Egykori rajongói ugyanis úgy vélik, hogy Alan Bright Falls erdőiben Mumussá vált, egy sorozatgyilkossá, kit csak Mr. Karc néven emlegetnek. Már Freddy Krueger után tudjuk, hogy ha valakit sokan emlegetnek, az megjelenik így talán nem meglepő, hogy az elképzelt gyilkos egy nap valóban testet ölt és természetesen Alice megölését tűzi ki céljául.

Útját hullák kísérik és Alan feladata megtalálni Gonosz Alant, mielőtt az találja meg szerelmünket. A történet során kiderül, hogy milyen hatással lettek Alicere az első rész eseményei és mi lett menedzserünkből, Barryből. Az American Nightmare a készítők szerint leginkább Quentin Tarantino és Robert Rodriguez közös filmjeiből épít (főleg az Alkonyattól pirkadatig volt nagy hatással), mely jó előjel.

Mivel letölthető alkotásról van szó, így hosszú játékmenetre senki ne számítson, de a fejlesztők szerint "az American Nightmare hosszabb lesz, mint az első rész bármely epizódja". Ráadásul az eredeti tervek szerint az Alan Wake nyitott világgal rendelkezik majd, ám a csapat végül a lineárisabb történetvezetés mellett döntött. Az American Nightmare viszont egy szabadon bejárható területtel rendelkezik majd.

A harcrendszer marad a megismert metódus mellett vagyis először fénnyel kell legyengíteni az ellenfeleinket, majd utána tudjuk megsebezni őket. Ám most minden gonosz más és más módon reagál a fényre, így számos esetben taktikáznunk kell majd. Új fegyverek is megjelennek a nyílpuska, az UZI és a szögbelövő pisztoly.

Az Alan Wake's American Nightmare jövőre jelenik meg és remélhetőleg egyszer lesz majd PC-s verzió is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • johny85 #2
    nekem újrakezdődik a jaték a 3. pálya után,ez mért van?
  • tomboy013 #1
    Gonosz Alen a Két pasi meg egy kicsi című sorozat egyik részében van, amikor Alan azt hiszi hogy a gonosz tudatalattija miatt ellopott egy kisautót a játékboltból, közben pedig Charlie csempészte a zsebébe =D