Ötvös Tibor

A warez újabb áldozata: Ghost Recon

A Ubisoft a héten jelentette be, hogy az I Am Alive nem kap PC-s verziót a warez jelentős elterjedése miatt.

Utána kicsit finomítottak a közleményen, de ma újabb pofon érte a számítógépes játékosokat. Pár órája ugyanis a Ubisoft hivatalosan bejelentette, hogy a Ghost Recon legújabb része, a Future Soldier nem jelenik meg PC-re. Kitalálja valaki az indokot? Igen, helyes: a PC-n elterjedt warez a hibás.



Ugyanakkor a Ghost Recon Online ingyenesen játszható lesz, ám ez is a kalózkodás számlájára írható. "A Ghost Recon Online legtöbb játékmeneti elemét ingyenesen jelentetjük meg" - árulta el Sébastien Arnoult. "Ezt azért tesszük, mert figyeltünk azon játékosokra, akik a Pirate Bay vagy más oldalakon szerzik be a játékokat és erre azt mondtuk: 'Oké, csináljátok csak. Ezt akartátok. Meghallgattunk titeket - megadjuk nektek ezt az élményt. Könnyen letölthető és nincs DRM, ami elrontaná a játékélményt'".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #50
    Patcheknél azért várni kell az új crackre, ma már nem annyit mint régen, de azért kell. Ennél sokkal kényelmesebb az ha én elindítom a játékot, frissül magától, aztán játszok vele. Persze én se veszem meg mindet, nekem alap, hogy legyen egy jó multi és várni szoktam vele amíg akciózzák, addigra a hibák többségét is kijavítják.
  • beef #49
    Egyet értek, ubi arra nem képes, hogy GRAW2-ben az állandó crash-t megoldja, gyakorlatilag játszhatalan coopban.
    Annak gondolom örültek mikor megvettük és gondolom az nem olyan nagy elvárás, hogy esetleg működjön is.
  • cateran #48
    Ennyi:) Nincs az az isten, hogy meg 1x vakon, proba nelkul megvegyek -legyen akarmekkora nagy nev- 1 jatekot! (1x megszivtam, tobbet nem fogok, az tuti...) Demok meg mar nincsenek igy marad a warez...
  • Balumann #47
    Ha ebből a hozzászólásba kellene valami IQ-ra utaló nyomot keresni nem sokat találnék. :D Mintha valamilyen személyes oknál fogva (bár inkább csak butaságból) gyűlöletet éreznél mindenki iránt, aki nem költ játékokra (többségben ráadásul 18 éven aluliak szerintem, nem mindenkinek veszik meg a játékokat). Vannak akik PC-re veszik meg a játékokat, velük szemben viszont kiszúrás, ha nem, vagy késleltetve, vagy szar minőségben adják ki.
    Az eladási adatokból inkább azt tudod meg, hogy a nem warezolók közül milyen arányban veszik konzolra és pc-re, nyilván pc-n egyszerűbb a warez, így konzolon kevesebben warezolnak, azok többségében nem vesznek konzolt (de azért ott is van szép számmal).

    "PC-re no singel játék, nem éri meg. És erről mi/ti tehettek. Ennyi."
    Nem. Azért vesznek többen konzolra játékokat, mert többségben arra veszik meg a játékokat. Jórésze (valószínűleg alapból nagyobb arányban) amúgyis konzolpárti lenne, de hogy ilyen az arány, azért van, mert jobb a játékkínálat rajta, pc-re amit ki is adnak, nagyon gyakran egy béna port, tipikusan nem PC "oldaliaknak" való irányítással, lehetőségekkel.

    A warez ellen sok féle képpen lehet harcolni: árak csökkentése (nem mindenki akarja fizetni a szállítási költséget, bolti költséget, tokot, a védelem kifejlesztését ma már, amikor itt az internet), tartalmasabb, hosszabb (bővíthetőség, módolhatóság előny), optimalizáltabb játékok, és még sok lehetőség van.
    Szerintem jelenleg az a legnagyobb problémájuk a warezzel, hogy így ki tudják próbálni a játékokat, és rájönnek, hogy 1-2 óra után halál unalmas az egész (demoból ez nem derül ki), multiban is szar, aztán tényleg nem veszik meg... Régen még valahogy voltak olyan játékok, amiket érdemes volt megvenni, például amikor lejjebb ment az áruk (! ilyen is van, vannak játékok, amiket még ma is vesznek! :D), mind1...
  • sanyicks #46
    nem tudom hogy sikerül így bénázni de nekem minden warezos játéknál is megy az update, és a modok (főleg hogy a modoknak köze nincs a játék legálisságához).
  • Callisto #45
    Bízom benne és imádkozom érte, hogy az összes kiadó ugyanerre a döntésre jusson. Köcsög PC warez huszárok (akik fennhangon menőznek is vele, azokra gondolok itt) ne akarjanak már mindent ingyen játszani. Pont. Egyetértek velük teljes mértékben.
    Aki meg azt mondja, hogy warez mindig lesz az egy ostoba balfasz IQ nélkül. Javaslom neki nézegesse az eladási adatokat PC vs XBOX, PC vs, PS3 témában, nem besazélve az összesítettről.
    Igen is: PC-re no singel játék, nem éri meg. És erről mi/ti tehettek. Ennyi.
  • DrTre #44
    Hát PC-n nem.
  • Vorpal #43
    Lássuk be a UBI adott ki elég gyengécske produkciókat, pl. Settlers 7 - nincs is tisztább érzés, mint ráfogni ezt a warezre. Nyilván a jól sikerült anyagokat, Assasins Creed nem vonják meg a PCsektől, furcsa.

    Azért azt is tegyük hozzá a témához, hogy bár a warez veszteséget okoz, de ezek a termékek nem veszteségesek. Nem kiadni egy platformra nem más mint eltekinteni a plusz nyereségtől. Ennek számtalan oka lehet, egy nagy cég elképesztő harácsoló valami (láttam), egy pillanatig sem kell sajnálni őket.
  • Molnibalage #42
    Warez és kényelem. Pont azért szoktam le róla, mert rohadtul nem kényelmes. Nincs patch, nincs update, modok nem mennek vele, stb. Meg amúgy sincs időm annyit játszani, ergo arra a kevésre amit veszek, simán telik. Még egyetemi éveim alatt is jutott rá lé...
  • Rusy #41
    Mondjuk szerintem azon egyszerű érthető okok miatt nem adják ki, mert szerintem ezek a típusú játékok most már nem igazán állják meg a helyüket pc-n, legalábbis ilyen árazással ha csak a single módot tekintjük mennyi lehet maximum 20 óra de az már nagyon sok legyen inkább 10 akkor részemről mondjuk 1990ft-ot ér max, ha ne adj isten van benne multi akkor talán lehet még nyomni, de arra ott a cod bf kinek mi 3 játékot nem fog játszani valahol lerakja a voksát az ember és kész. Ebből kifolyólag mondjuk legyen 30 óra játékidő azért szerintem egy 10-12 ezer ft sok, szerintem pl Rage, Crysis FEAR 3, régi Medal of Honor Airbourne stb, ezeket hamar meg lehet unni és egy végigjátszáshoz nagyon sokkal több nincs is bennük sok a 10 ezer ft, nekem van rengeteg eredetim de inkább rpg, fps szinte egy se talán a stalker, de leginább rpg stratégia, ezeknek van jövője pcre szerintem az fps-eknek nem nagyon főleg ami ugye nem multis, de azér egy új half life-ot rögtön megvennék, illetve legutolsó szerzeményem a deus ex új része, de az sem kimondottan sima fps