Ötvös Tibor

Lego Harry Potter: Years 5-7

Az azért elgondolkodtató, hogy miközben hatalmas, gigakiadók szerzik meg a legismertebb filmek, könyvek, képregények játékosítási jogait és alig-alig tudnak valami értelmeset kihozni belőlük, addig egy kisebb, sokak szemében gyerekeknek szóló játékokat készítő cég sorban alkotja a legjobb programokat.

Jelen esetben az Electronic Arts maximum közepesnek mondható Harry Potter adaptációiról és a TT Games frissen megjelent, remekbe szabott Lego Harry Potter: Years 5-7-ről van szó. A nagy kiadó ugyanis nem volt képes megtalálni azt a közeget, amiben a varázslótanonc kalandja működne (pedig próbált mindent, szimpla mászkálós játéktól kezdve a Gears of War klónig mindent). A TT Games pedig fogta és a saját szájíze szerint megalkotta a Lego széria második legjobb játékát.



Az utolsó három évet bemutató részben a Főnix Rendje, a Félvér Herceg és a Halál ereklyéi 2 részének történetét tudhatjuk le. Ebben Harry és barátai továbbra is készülnek a küzdelemre Voldemort és serege ellen és a végén egy újabb, epikus csatában küzdhetünk meg gonosz ellenfelünkkel. Ahogy azt már megszokhattuk, a Lego játékokban mindent kifiguráznak, ami természetesen ezúttal sem maradhatott el. A rajongók jókat kacaghatnak majd egyes átvezetőkön, melyek azonban egy kicsit sem sértők.

A grafika is szebb, mint az előző négy részt bemutató Lego Harry Potterben volt. A játékmenet azonban vajmi keveset változott. Továbbra is az általunk tetszőlegesen kiválasztott karakterrel (alapból három van: Harry, Ron és Hermione, de később rengetegen csatlakoznak hozzánk) kell letudnunk egy-egy pályaszakaszt, ahol általában Lego-darabokból kell megépítenünk a kiutat jelentő eszközöket, épületeket. Ehhez természetesen szükségünk lesz a különböző karakterek eltérő képességeire, így nem mindegy, hogy mikor kit irányítunk.



A játékban lehetőségünk lesz ko-op játékmódra is, mely megvalósításából sok fejlesztő tanulhatna. Bár egy kamera veszi a két játékost, az sosem akad be, mindig láthatja mindkettő, hogy épp mit csinál - szóval ezen a vonalon is minden rendben. Egyetlen "hibát" véltem csak felfedezni: a Lego Harry Potter: Years 1-4 mentésünket nem lehet áthozni. De ez semmiben nem befolyásolja a játékmenetet, csak furcsa volt.

Szóval a Lego sorozat újabb remek programot tudhat a magáénak, bár azt hozzá kell tennem, hogy számomra továbbra is a Pirates of the Caribbean a legjobb Lego játék, de ez természetesen csak szubjektív vélemény. Ahogy a fent leírtak is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)