Ötvös Tibor

LEGO Star Wars Episode VII: The Force Awakens előzetes


Bemutatkozott a TT Games legújabb Lego Star Wars alkotása, mely Az ébredő Erőt ülteti át humoros formában a monitorjainkra.

A TT Games 2005-ben jelentkezett első alkalommal Lego-játékkal és ez rögtön az egyik legismertebb franchise, a Star Wars világába kalauzolta el a rajongókat. A siker nem maradt el, a fejlesztők azóta is Lego-játékokat készítenek ás most visszatérnek a messzi, messzi Galaxisba. Februárban ugyanis leleplezték Az ébredő Erőn alapuló részt, mely a korábbiakkal ellentétben csak egyetlen mozifilmet vesz alapul. A kérdés már akkor az volt, hogy mennyire lesz ez unalmas. A jelek szerint semennyire.

A LEGO Star Wars Episode VII: The Force Awakens a film történet dolgozza fel, mivel azonban így elég rövid lett volna a kaland, így a játék által kínált 18 pályából hetet kimondottan a fejlesztők alkottak meg. Így Jakku, Takodana, Starkiller Base, D'Qar és a Millennium Falcon is felkerült a repertoárba. A szereplők pedig természetesen szintén a filmből léptek ki: Rey, Finn, Poe Dameron, Han Solo, Chewbacca, C-3PO, BB-8, Kylo Ren, Hux tábornok és Phasma kapitány.



Mindegyik karakter egyedi képességekkel rendelkezik, így például Rey falakon futhat míg Finn birodalmi kódokat tud megfejteni. A játékmenetben is történt komoly változás és ez feltehetően az előnyére válik a programnak. Eddig ugyanis a különböző kockákból egyféle dolgot tudtunk megalkotni, melynek segítségével aztán tovább is juthattunk. Most azonban amint megcsináltuk mondjuk a gépet, ami tovább juttat utána szétverhetjük és mást is készíthetünk. Ez azért jó, mert így nem elég csak felépíteni valamit, hanem ki is kell találnunk, hogy mit is kell megcsinálni.

Grafikailag a megszokott szintet hozza a program, az egyedüli negatívum talán a szinkronok minősége. A látottak alapján ugyanis pár jelenetnél a film szereplői adják a karakterek hangjait, ám ez valamiért elég rosszul sikerült. Reméljük ezt a részt még változtatják - örömmel venném, ha visszatérnének az érthetetlen motyogáshoz, az nagyon jól állt a franchise-nak. Mindenesetre Az ébredő Erő ismét izgalmas kis Lego-játéknak tűnik, így várjuk a megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!