Ötvös Tibor

inFamous 2: Festival of Blood

A PlayStation 3 egyik legsikeresebb exkluzív címe a Sucker Punch fejlesztői által készített inFamous sorozat, mely annak ellenére lett anyagilag sikeres, hogy szinte egyszerre jelent meg a Prototype-pal.

A játék főhőse egy teljesen hétköznapi fickó, Cole McGrath, aki biciklis futárként tengeti mindennapjait. Egy szerencsétlen kézbesítést követően egy egész került felrobban, ám Cole ép bőrrel megússza a dolgot. Ébredéskor észreveszi, hogy a testébe áram költözött és egészen egyedi dolgokra képes. A játékban a teljesen bejárható Empire City utcáit róhattuk, a folytatásban pedig már New Maraisban járhattunk.



A Halloween közeledtével a Sucker Punch fejlesztői úgy döntöttek, hogy egy, a témába vágó DLC-vel kedveskednek a rajongóknak, mely a Festivel of Blood címet kapta. A csomagban Colet egy este megharapja egy vámpír és ő maga is vérszívóvá változik. Épp ezért ártatlan civilek vérével kell táplálkoznunk, cserébe viszont elég egyedi új képességek birtokába jutunk.

Cole mostantól nem csak a vezetékeken képes száguldozni, hanem egy gombnyomással denevérrajjá változhatunk. Ilyenkor belső nézetbe vált a kamera és csak ebben a módban érhetjük el az új ellenfelet, a Hárpiát, aki kizárólag magas helyeken található meg. A másik új erőnk a Vámpír látomás, mellyel kiszúrhatjuk a civilek között megbúvó vérszívókat, a titkos átjárókat és ajtókat is.



További újdonság, hogy az átvezető jeleneteket is saját kedvünk szerint alakíthatjuk. A játékban megtalálhatjuk a szereplők sablonjait, szövegdobozokat és különböző háttereket is, melyekkel saját sztorikat kreálhatunk. Jó hír, hogy a Festival of Blood Move támogatással is rendelkezik és a telepítés után az inFamous 2 is játszhatóvá válik a mozgásérzékelős kontrollerrel.

A DLC a készítők szerint 2-3 órás játékidőt kínál és október 25-én jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!