Ötvös Tibor

Októberben jön az Airline Tycoon 2

A Tycoon sorozat elég nagy múltra tekint vissza és bár akadnak egészen kiválóra sikeredett alkotások (például Transport Tyccon vagy a Rollercoaster Tycoon), a többség mégis legjobb esetben is közepes élményt nyújtott.

A most bemutatásra kerülő Airline Tycoon 2 első része még 1998-ban jelent meg a Spellbound (Arcania: A Gothic Tale) jóvoltából. Ekkor még csak német nyelvterületen volt elérhető és az angol változatra 2001-ig várni kellett. A játékban egy repülőtér vezérigazgatói pozícióját kellett betöltenünk és a piac teljes lefedésének elérése volt a végső célunk.



Most, kerek 10 évvel az első epizód után bemutatkozott a második rész is, melyben lesz jó pár újdonság is. Először megépíthetjük saját repülőnket, melyet aztán le is gyártathatunk. A gép megalkotásakor szabadon engedhetjük a fantáziánkat, de azért vannak megkötések: minden, a valóságban is szükséges résznek jelen kell lennie, tehát nem készíthetünk például egyszárnyú gépet. Minden rész más és más hatással van a gép teljesítményére, melyet szintén érdemes lesz figyelni.

Ha kész a gép, akkor már csak be kell rendezni, melynél szintén teljesen szabad kezet kapunk. Megadhatjuk az ülések típusát, elrendezését, a légi kísérők egyenruháját, az ételeket stb. Természetesen ezek is komoly befolyással lesznek majd a bevételeinkre. Ha például a gépeinken aranyozott ülés van saját tévéműsorral és kaviárral, akkor többet elkérhetünk a jegyekért, de ezt csak néhányan tudják majd megfizetni. Ha viszont csak földimogyorót szolgálunk fel, akkor olcsóbbak lesznek a jegyek és szélesebb közönséget szólíthatunk meg.



Ha készen vannak a gépek, akkor ideje munkába állítani őket. A mi feladatunk lesz a menetrendek kialakítása valamint felkészülni a váratlan balesetekre és esetleges szabotázs akciókra. A vetélytársaink ugyanis semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, a ha pénzről van szó - ahogy nekünk sem kell.

A rajongóknak bizonyára kellemes kikapcsolódást nyújt majd az októberben megjelenő Airlin Tycoon 2, mely csak PC-re jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fenrir #8
    Gondolom annyira le van egyszerűsítve, hogy az ottani légitársaságé a repülőtér. Nem olyan bonyolult a helyzet mint pl Ferihegyen :)
  • [HUN]FaTaL #7
    "A játékban egy repülőtér vezérigazgatói pozícióját kellett betöltenünk és a piac teljes lefedésének elérése volt a végső célunk."

    Őőő, nem egy légitársaságét?
  • NEXUS6 #6
    Hú baxameg, vagy 15 éve gondolkodom ilyen játékon, ahol tervezés is van, de jó hogy megcsinálták! Remélem jó lesz.
  • Bhalage #5
    transport tycoon mekkora EPIKSÉG VOLT BASSZA MEG annak idejen atyaeg

    TT, RC, simfarm, theme hospital, elso simcityk
    a hoskor
  • Zolivok #4
    roller coster ticoon 2 epic játék főelg kieggel
  • Tetsuo #3
    Bocsanat. Menedzselos jatekot. :)
  • Tetsuo #2
    Ez is szol majd mindenrol egy kicsit, a valosaghoz meg igen csekely koze lesz.. :(

    Vki tud vmi jo managelos jatekot mostanaban?
  • Szefmester #1
    Öhm... tycoon mint sorozat? A legtöbbnek szerintem a címén és a játékstíluson kívül semmi köze egymáshoz. Szerintem még a gyártók sem ugyanazok, de lehet hogy tévedek, nem néztem utána.De a transport Tycoon és a rollercoaster tycoon-on kívül az eddigi tycoonok... hogy is mondjam... harmatosak voltak.