Ötvös Tibor

A 2011-es E3 legjobb videói


Az idei E3 elég gyengén szerepelt - már ami az újdonságok bejelentését és azok prezentálását illeti. Sajnos utólag még a Nintendo is elismerte, hogy a Wii U bemutatójuk közel sem sikerült úgy, ahogy azt tervezték és nem tudták átadni, hogy mit is tud a gép.

Mindenesetre az idei expó végén is megválasztották a nagyobb újságok a saját kedvenceiket. Mi most a vezető konzolos magazinok kedvenceit nézzük át. Az Official PlayStation Magazine - talán nem meglepő módon -az Uncharted 3: Drake's Deceptiont választotta az idei E3 PlayStation kínálatából a legjobbnak, az Official Xbox Magazine szerint - nagy meglepetésre - a BioShock? infinite lett a legjobb, míg a Nintendo a Mario Kart 3DS-t nevezte meg a legjobbnak.


Ezek mellett számos, már bemutatott játék képviseltette magát látványos trailerek formájában, melyek közül most kiválasztottuk a legjobbakat és leglátványosabbakat, melyeket most megosztunk minden kedves olvasónkkal. Elsőnek itt van mindjárt a BioWare évek óta készülő alkotása, a Star Wars: The Old Republic, melynek a kezdő képsorait vetítették le az Electronic Arts konferenciáján. A videóban bemutatkozik a Han Solora nagyon hasonlító csempész, aki egyébként kiköpött Johh Marston (a Red Dead Redemption főszereplője) és láthatunk látványos Jedin kontra Sithek akciót is.

A második szintén egy Electronic Arts termék, a Battlefield 3, mely azonban nem kimondottan egy trailer, hanem egy pálya végigjátszása. A grafikai minőséget tekintve azonban mindenképpen meg kell hajolnunk a Frostbite 2 motor teljesítménye előtt, hiszen lassan eléri a játékok kinézete az átvezető filmek minőségi szintjét. És hogy ehhez milyen gép kell? Nos, az is kiderült.


Minimum:
Windows Vista or Windows 7
Processzor: Core 2 Duo 2.0GHz
RAM: 2GB
Grafikus kártya: DirectX 10 vagy 11 kompatibilis Nvidia vagy AMD ATI kártya
Grafikus kártya memória: 512 MB
Merevlemez: 15 GB szabad hely a lemezes, 10 GB a digitális változathoz

Ajánlott:
Windows 7 64-bit
Processzor: Négymagos Intel vagy AMD CPU
RAM: 4GB
Grafikus kártya: DirectX 11 Nvidia vagy AMD ATI kártya, GeForce GTX 460, Radeon Radeon HD 6850
Grafikus kártya memória: 1 GB


A következő trailer az Xbox magazin által az idei E3 legjobbjának tartott új BioShock játékból származik. A BioShock: Infinite szakít az előző két résszel és egy föld felett lebegő világba helyezi át a játékmenetet. A látottak alapján nagyon látványos lesz a program és a sorozat kritikusai is megnyugodhatnak: minimális lesz az a harc, mely zárt térben játszódik.

És akkor nézzük a PS3 legjobbjának titulált Uncharted 3: Drake's Deceptiont is, mely egy elképesztően látványos trailerrel mutatkozott be az E3-on. A látottak alapján a Naughty Dog november 1-én megjelenő akciójátéka sokat újít a játékmenetében is és grafikailag is a legjobbak között lesz. Sajnos továbbra is Sony exkluzív a sorozat, így a PC-seknek esélyük sincs belekóstolni Drake kalandjaiba.


A következő mozgókép az Assassin's Creed: Revelations címet viselő Ubisoft alkotásból származik, mely hangulatból szintén jelesre vizsgázott. A trailerben, mely nem tartalmaz egyetlen játékmeneti részt sem, Eziot láthatjuk, amint nagy elődje, Altair nyomait követve a sorozat rajongói által jól ismert helyre jut el. Amint látszik, hősünk meglett kora ellenére is ereje teljében van és számos új mozdulattal gazdagította eddig sem szegényes tárházát.

A játékkal egyébként lezárul az eredeti hármas (Desmond, Altair és Ezio) története, így a valódi harmadik Assassin's Creed részben számos új szereplőt ismerhetünk majd meg. Remélhetőleg a jövőre megrendezendő E3-on már be is mutatnak valamit a programból.


Következzen a Prey 2, mely szintén kint volt és egy nagyon hangulatos és látványos, ugyanakkor csak CGi jeleneteket tartalmazó trailerrel mutatta be, hogy hogyan is képzelik el a parkour elemeket is bevonó FPS fejvadász részét. Egy látványos üldözési jelenetet láthatunk, mely számunkra pozitívan ér véget. A Human Head Studios berkeiben készülő játék az előzetes hírek szerint közel 15 órás játékidővel bír majd és nem tartalmaz majd multis játékmódokat.


És ha már BioWare játékkal kezdtük, akkor fejezzük is be azzal. A Mass Effect 3 megjelenése sajnos átcsúszott jövő év elejére, de a bemutatott trailer alapján megéri megvárni Shepard harmadik kalandját. A történet egyszerű(nek tűnik): hősünk figyelmeztetése ellenére a Föld nem készült fel és megszállták azt a Reaperek. Most már minden univerzum sorsa Shepardon és csapatán múlik.


Ezzel le is zárult az idei E3. Sajnos az idei kiállítás világszinten csalódottságot keltett a sajtó és a játékosok berkeiben és reméljük, hogy a jövőre, szintén Los Angelesben megrendezendő expó jobban sikerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gamecube86 #17
    Akkor vegyük sorban.
    1.
    Star Wars-hoz olyan jó CGI-ket tudnak tolni, közben a játék kisgyerekeknek gyártott meseszar lesz, ami megint meggyalázza az SW brandet...
    2.
    Hallottál a wowrol? Én is azzal játszok és képzeld el kb csak felnőttek játszanak vele (eredetin).
    3.
    http://frostshock.eu/2010/06/15/ha-egyutt-jatszik-a-csalad/
  • Ender Wiggin #16
    Nem teljesen értem mit akarsz tőlem. Megnéztem az első trélert, megnéztem a másodikat, elolvastam miről fog szólni. Mivel azt reméltem az első játék szereplőit és történet fonalát veszik fel, kifejeztem az érzéseimet vele kapcsolatban. Hogy is van ez, aki nem dícsér, az 14 éves? És aki így gondolkodik, mint te az mennyi?
  • bfgbobo #15
    Javitás :D : ...NEM süllyed le..
  • bfgbobo #14
    aki persze fpst nyom az süllyed le a 14 évesek szintjére. és ha napi 18 órát játszik akkor se kocka. Just sayin
  • Etinger #13
    Azért volt csalódás, mert komolyak voltak az elvárások. Mert egyébként pont olyan volt mint minden évben...
  • Etinger #12
    A BF3 tényleg szép, de picit felpörgethették volna az "előzetest" .. elég sokáig csak mennek a semmibe :) Tudom-tudom... feszültségfokozás : D
  • Ry0K3N #11
    És meglepő módon a felnőttek is milyen könnyen le tudnak süllyedni egy 14 éves hülyegyerek szintjére egy játék miatt. Just sayin.
  • beceneev #10
    Ender akkor ne játsz vele, egyébként imádom, hogy az emberek csak fikázni járnak ide.. Nem értem miért nem tudsz te is olyan lenni, mint a többi ember pl: arról beszélj ami és amiért tetszik, ahogy a többiek tették a BF3-al kapcsolatban. ( Nem játszottál vele és egy videó alapján ítélkezel csak gratulálni tudok)
    Royal mennyi videot néztél meg a játékról? Hallottál a wowrol? Én is azzal játszok és képzeld el kb csak felnőttek játszanak vele (eredetin). Ugyanigy lesz ezzel a játékkal is. Szerintem király lesz és lehet meg is fogom venni.
  • Ry0K3N #9
    most miért blizzardnak ez a felállás bejött :D
  • morden #8
    A BF 3 alatti motor hihetetlen jó lett a videókat elnézve.