Ötvös Tibor

Érdekes ötlettel jön a Gettysburg: Modern Warfare

A Paradox Interactive egy új játékát mutatta be, melyet egyébként a Radioactive Software készít és az ismert történelmi eseményt játszhatjuk le - ám ahogy az a címből is kiderülhet, egy elég kellemes csavarral.

A Gettysburg: Modern Warfare ugyanis eljátszik azzal a gondolattal, amivel valószínű sokan gondolkodtak már: mi lenne, ha bizonyos történelmi eseményeket megváltoztathatnánk? Például ha a mai fegyverekkel visszamehetnénk a török megszállás idejére, akkor valószínű más lenne a csaták kimenetele. A jelek szerint ez pár fejlesztőnek is eszébe jutott, hiszen hamarosan megjelenik a Gettysburg: Modern Warfare, mely egy hasonló témát ölel fel.



A hivatalos bejelentés szerint a 19. századi Amerikai Polgárháború egyik legismertebb csatáját dolgozza fel a játék, mely egy valós idejű stratégiai játék és külső nézetes akciójáték elegye lesz. A harcokat azonban nem az akkoriban ismert fegyverekkel vívhatjuk meg, hanem modern eszközökkel. A fejlesztők által bemutatott verzióban élőben is meg lehetett szemlélni az egységeket. Az alap egységünk például egy Konföderációs katona, aki egy elég nagy gépfegyverrel osztja az áldást, de vannak itt tankok és hatalmas zeppelinek is.

Az egész játékot átlengi egy jótékony steampunk érzés, hiszen a fegyverek között nem egy például egy mai szemmel nézve is futurisztikus technológiát használ majd. A játékban egyszerre 32 játékos csaphat össze és ezért óriási csatákat lehet így átélni. A Gettysburg: Modern Warfareben a harcokat alapból madártávlatból irányíthatjuk, de természetesen tetszőlegesen zoomolhatunk a területre.



A játékmenet pedig kicsit hasonlít a Z-Zed címet viselő stratégiai játékra, melyben bizonyos pontokat kellett elfoglalnunk a térképen és ezek megtartásával nyerhettük meg a küldetést. A Gettysburg: Modern Warfare hasonló megoldást alkalmaz. Itt is vannak bizonyos pontok, melyeket érdemes rögtön elfoglalni, hiszen sorsdöntő fontosságúak lehetnek ezek a harcok folyamán.

A játék elég érdekesnek tűnik és a stratégiai játékok rajongóinak mindenképpen érdemes lesz kipróbálni. Ráadásul a Gettysburg: Modern Warfare teljesen ingyenes lesz, ami újabb pozitívum. A megjelenés ősszel várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Beast Machine #8
    Bioshock? Elég közel áll a Steampunkhoz (nem az, de közelít)
  • HöfEE #7
    Igazából ezt szerintem csak az USA-ban fogják játszani páran, engem hat meg túlzottan ez a polgárháborús téma.
  • Ender Wiggin #6
    Ennek az ég világon semmi értelme.
  • shaddam #5
    Steampunk fps-t a népnek.
  • cateran #4
    Azert annyiban igaza van, hogy ez minden csak nem ujitas...Vagy szerinted ordito nagy kulonbseg, ha nem a Marson lovod halomra a nepeket vagy kitalalt steampunk vilagban esetleg, hanem Gettysburgnel?
  • Ahoy #3
    Mennyé codozni... Ami egy kicsit újítani akar az már idióta, meg szar...
    Ezért tart itt a játékipar. Régen ez is máshogy volt :(
  • thsanyi5 #2
    Érdekesen hangzik. Ha már egyszer teljesen ingyenes, miért ne próbálnám ki :)
  • dzsagon #1
    idióták