Ötvös Tibor

Anno 2070: Vissza a jövőbe

"Az Anno attól még Anno marad" - jelentette ki rögtön a Ubisoft producere, Christopher Schmitz, miután hivatalosan is bejelentette, hogy a népszerű stratégiai sorozat új része Anno 2070 címmel jelenik majd meg.

A játék története szerint a globális felmelegedés hatására a sarkkörök megolvadtak és ezért most szinte minden víz borít. Az így kialakult világ legjobban a Kevin Costner főszereplésével megbukott Waterworldben látottakhoz hasonlít. Mivel mindent víz borít, így az emberek kénytelenek új nyersanyagok után nézni.



A túléléshez két út is létezik: az egyiket az iparmágnások képviselik, akik a Tycoons nevet viselik, míg a másik irányt az Ecos elnevezést kapott környezetvédőket takarják. A frakcióválasztás nem csak a felhasználható gépek és technológia miatt fontos, hanem a módszerek miatt is. Az Ecos például nem használ fel több olajat, mint amit a természet ad, míg a Tycoons az utolsó cseppig megpróbálja kisajtolni a földből a nyersanyagot.


Melyik a kedvenced?
(Összesen 172 szavazat)
  • Anno 1602
    12 % (20 szavazat)
  • Anno 1503
    10 % (18 szavazat)
  • Anno 1404
    34 % (58 szavazat)
  • Anno 1701
    38 % (65 szavazat)
Azt azonban ne felejtsük, hogy minden egyes cselekedetünk hatással van a környezetre is. Tehát ha nagyon beavatkozunk az anyatermészet már így is felborult rendjébe, akkor készülhetünk pár csapásra is. Az első trailer alapján a grafika is sokat fejlődik és Schmitz elmondása szerint eddig soha nem látott méretű városokat építhetünk ki.

Az Anno 2070 érdekes próbálkozásnak tűnik és a jelek szerint a fejlesztők komolyan is veszik a feladatot. A munkálatokat ugyanis már nem a Blue Byte végzi, hanem a Related Designs, akik ezzel a résszel szeretnék újraindítani a szériát. A játék még az idén megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TycoonHQ #3
    Mozgásban a játék. Nekem nagyon bejön így első blikkre.

  • JethroHUN #2
    ha olajat használnak akkor már nem is beszélhetünk környezet védelemről. de azért jól ki van hangsúlyozva a "megbukott waterworldben" :D
  • Tetsuo #1
    Vegre egy kornyezetvedo strategiai jatek!
    Ezt varom mar 10 eve, persze vmi komolyabbat vartam, de legalabb van mar vmi..