Ötvös Tibor

The First Templar: God of Warba oltott Assassin's Creed?

Jótól lopni sosem szégyen. Ez a felfogás a játékvilágban már évek/évtizedek óta tartja magát és a jelek szerint még hosszú ideig nem is változik meg ez a tézis. Most a bolgár, eddig kimondottan a stratégiai játékokra koncentráló Haemimont csapata készül ötvözni két sikercímet.

Az elméletileg még az idén megjelenő The First Templar címet viselő akció-kalandjáték ugyanis a játékmenetét tekintve ötvözi a Sony kultikus művét, a God of Wart és a Ubisoft sikercímét, az Assassin's Creedet. A játék főhőse egy tipikusan jólfésült lovag, aki a középkori Jeruzsálemben keveredik ellentmondásba keresztény hitével és bizonyos események után megkérdőjeleződik, hogy valóban a jó oldalon áll.



A kalandunk során társakat is kapunk. A történet kezdetén ő Roland, egykori mentorunk, akit egy barátunk vagy ismerősünk is irányíthat. Szerencsére ahogy haladunk a történetben, úgy csatlakoznak hozzánk új karakterek és a második játékos válthat közöttük. Így előfordulhat, hogy minden egyes küldetést más és más társsal teljesít hősünk - akit nem lehet leváltani. Ha egyedül játszunk, akkor ezeket a karaktereket az MI irányítja.

A játék grafikája nem lesz kimagasló, főleg olyan játékok árnyékában, mint a Two Worlds II vagy az Assassin's Creed: Brotherhood, de a célnak megfelel. Hősünk a történet során eljut a középkori Európa számos nagyvárosába is és a hírek szerint akár a Szent Grált is felkutathatja.



Egyes ellenfelek csak bizonyos taktika bevetésével lesznek legyőzhetők. Minden egyes sikeres támadás után a Zeal nevet kapott mérőnk is töltődik, mely ha megtelik, akkor képesek leszünk különböző speciális támadásokat is kivitelezni. A főellenfeleknél pedig megjelennek a God of War méretű teremtmények és az ellenük történő harcok is ismerősek lehetnek majd a rajongóknak.

Hősünk pedig képes lesz felkapaszkodni a különböző épületekre és azok tetején menekülni, így itt pedig Altair és Ezio köszön majd vissza. Mindenesetre a The First Templar eddig elég érdekesnek tűnik, remélhetőleg idén valóban kézhez kapjuk a játékot, mely X360-ra és PC-re jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bega82 #6
    Hát ez elég szar lett szerintem. Egyedül a különféle kivégzések tetszenek, de amúgy csalódás volt.
  • knightbali #5
    Imádom az ilyen típusú játékokat. A GOW pl nagy kedvenc. Reméljük, hogy ez is jó lesz.
  • masterthief #4
    Szerintem nagyon jó lesz, bár nem tetszik hogy társat kapunk magunk mellé single-ben.
  • Tinman #3
    Dante's Inferno-ban teljesen jó volt...
  • grebber #2
    Májusban jön a game most hírezték.
  • Szefmester #1
    Egy páncélos lovag pókemberkedése elég érdekesnek tűnik. Nem bízom benne ennyi infótól, de ne legyen igazam, és legyen egy kellemes szórakozás ez a játék.